Dollbby mam taki sam problem jak Ty z tymi trupkami.
Pierwotnie miałam zbierać tylko Monsterki, ustaliłam sobie, że będę mieć wszystkie w wersji podstawowej i tylko postawowej a nie w pidżamkach, na rolkach itp. Miałam też kupować tylko ze wszystkimi akcesoriami i kompletnym ubranku a nawet się nie obejrzałam a mam całą torbę trupków, cztery Draculaury, dwie Ghoulie i tyle części do zestawów CAM, że mózg staje.
Do tego po kupieniu np Deuca Gorgona czy też Robecci Steam, stwierdziłam, że wgl mi się nie podobają, więc postanowiłam zredukować kolekcję tylko do tych bardziej ludzkich potworków typu Draculaura i Cleo...
Nie uda mi się to jednak ponieważ serce mi pęka na myśl o pozbyciu się Rochelle czy Clawdeen a Ghoulia w dwupaku z Cleo tak mi się podoba, że mam ochotę ukraść komuś nerkę i opchnąć na czarnym rynku żeby tylko ją dostać w swoje ręce
Teraz obiecałam sobie, że nie będę kupować nowych lalek do puki nie poukładam sobie w głowie co tak właściwie chce na tej półce stworzyć, ale i tak co dziennie przeglądam używane lalki na Allegro by mieć pewność czy aby jakiś trupek nie potrzebuje mojej miłości

To jest zwyczajnie silniejsze ode mnie, nawet ostatnio nie wiem po co kupiłam Barbie z lodówką i gazówką
http://e-zabawka.pl/zabawka/n0301-barbi ... nego_n0301 taki tylko wersja bardziej różowa, chętnie się pozbędę, bo
otwarłam paczkę obejrzałam schowałam i leży tak do dzisiaj.
Chyba przydał by mi się ban na Allegro