Mold Summer

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Re: Mold Summer

Post autor: privace »

A widzisz, też ją lubię xD
Sweetie 2011, z dwupaka ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

privace pisze:A ja szczerze ledwo odróżniam mold summer od GG :zawstydzony:
W wielkim skrócie można rzec, że Summer ma nieco bardziej pociągłą twarz i nieco dłuższy, mniej zadarty nosek - to na moje oko :) Ale różnice są mała, najlepiej je widać mając Summer i GG obok siebie.
No i obecnie GG jest najczęściej blondynką, a Summer brunetką, przynajmniej w playlinowych lalkach. No i Summer na 99% nie pojawiła się w wydaniu kolekcjonerskim.
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Dziękuję za wytłumaczenie różnicy, choć na moje oko to wszystkie Barbie z lat 80-tych miały zadarte nosy :rolleyes:
Teraz jak patrze na paniusie ze swojej" kolekcji" to tylko jedna ma zadarty a teszta zwykły prosty nosek :blush:
<3

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

http://www.flickr.com/photos/dollbby/9515448794/ tu moja Summer, na ciałku fash. We włosach ma takie przebłyski błękitu i różu, nie mam pojęcia kim jest :)

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Witam. Mam księżniczkę Delię z 12 tańczących..., czy mold Summer ma ogólnie większą głowę, bo Barbie basics niby kolekcjonerskie, wyglądają jakoś inaczej, chudziej i twarze takie mniejsze, czy playliny tak mają? W drodze jest Edeline z moldem goddes ciekawe czy będzie miała większą głowę od 04 basics.

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Ogółem lalki playline mają większe główki, bo niby wywołanie u dorosłych lalek dziecinnego wrażenia sprawia, że dzieci się lepiej z nimi identyfikuje.... Ta tendencja pojawiła się około roku 2003. Przynajmniej ja to zauważyłam właśnie na nowo powstałym moldzie Summer i była różnica w obrębie samych California Girl i California Horseback (horseback już miały większe głowy).

A w ogóle, coś znalazłam, to chyba Summer.
http://www.forlessthanever.com/product. ... B00083HI18

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Mnie się bardziej podobają jednak mniejsze głowy, u lalek przynajmniej, bo u nas w rodzinie to sami dyniogłowi. Na razie moja Delia nie wydaje mi się tak charakterystyczna żebym mogła ten mold rozpoznać na półce w sklepie pomiędzy barbiami innymi.

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Ner pisze: A w ogóle, coś znalazłam, to chyba Summer.
http://www.forlessthanever.com/product. ... B00083HI18
To nie Generation Girl przypadkiem?
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Mam oryginalną Summerkę (California Girl) i lalkę Fashion Fever z tym moldem i obie mają główki tej samej wielkości. Czyli większe niż u "tradycyjnych" Barbie. Więc wydaje mi się, ze Summerki od razu miały "rozdmuchane" głowy.

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Summerki zostały zaprojektowane akurat, kiedy mattel zaczął pompować głowy. Każdy mold pewnie może sobie dowolnie zmniejszać wedle własnej wizji, ale Summer po prostu nigdy nie powstały jako normalnej wielkości, bo by musiały mieć rocznik najpóźniej 2002..

Popatrzyłam na zdjęcia ownerskie tej Martina McBride Doll i faktycznie, ma wyszczerz jak golden retriever i dołeczki na policzkach. Czyli nie miałam racji, zdjęcia promocyjne mnie oszukały tym sympatycznym uśmiechem...

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Ner pisze:Summerki zostały zaprojektowane akurat, kiedy mattel zaczął pompować głowy. Każdy mold pewnie może sobie dowolnie zmniejszać wedle własnej wizji, ale Summer po prostu nigdy nie powstały jako normalnej wielkości, bo by musiały mieć rocznik najpóźniej 2002..
Powstały, mają wybity rocznik 2010 :) Czyli Summer po modyfikacji. Taki łepek mają choćby te wróżki (mają mniejsze ciałka, więc nie za bardzo to widać na promo):
Obrazek
Obrazek

I porównanie łepka z "normalną" Summer:
https://www.flickr.com/photos/tru_fashi ... 514056694/
Obrazek

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Miałam na myśli wcześniejszy rocznik, a nie PÓŹNIEJSZY ;)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Ner pisze:Miałam na myśli wcześniejszy rocznik, a nie PÓŹNIEJSZY ;)
A, no to źle zrozumiałam :facepalm:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Ale i tak nie wiedziałam, że powstały później jakieś modyfikacje, wydawało mi się tylko, że te nowe mają jakieś bardziej trójkątne brody i coś mi w nich nie pasowało. I już wiem, dlaczego. Dzięki ;)

ODPOWIEDZ