BJD i Dollfie
- Only NM
- Kontakt:
Re: BJD i Dollfie
Ja choruję od ponad roku, na Ashanti z IH (iplehouse) w kolorze ebony (najciemniejszy odcień żywicy
), ta lalka mi się śni po nocach, obecnie mam tylko dollfowy łepek, ale pokarzę go dopiero jak kupię ciałko (50 lat później na blogu: Hurra kupiłam!). O dollfie dowiedziałam się z 2 lata temu, na jakimś blogu (ale nie był to blog Marti), jak szalona zaczęłam szukać informacji męczyłam dollfiarzy... Najbardziej lubię realistyczne lalki, ale tymi bajkowymi też nie pogardzę, kiedyś nie przepadałam za Volksami ale mi się odmieniło, jednak nie uważam Volksa za jakąś wybitną firmę z bardzo dobrymi lalkami bo tylko kilka Volksów mi się podoba.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame
Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ
- Dzwonnik z Notre Dame
- Agiss
- Kontakt:
Hmm, właśnie ja nie choruję (choć nie, żeby mi się nie poodobałyOnly NM pisze:Ja choruję od ponad roku, na Ashanti z IH (iplehouse) w kolorze ebony (najciemniejszy odcień żywicy), ta lalka mi się śni po nocach, obecnie mam tylko dollfowy łepek, ale pokarzę go dopiero jak kupię ciałko (50 lat później na blogu: Hurra kupiłam!). O dollfie dowiedziałam się z 2 lata temu, na jakimś blogu (ale nie był to blog Marti), jak szalona zaczęłam szukać informacji męczyłam dollfiarzy... Najbardziej lubię realistyczne lalki, ale tymi bajkowymi też nie pogardzę, kiedyś nie przepadałam za Volksami ale mi się odmieniło, jednak nie uważam Volksa za jakąś wybitną firmę z bardzo dobrymi lalkami bo tylko kilka Volksów mi się podoba.
- Ewka
- Kontakt:
Jak poznałam BJD dałam sobie taką granice - jesli po kilku, kilkunastu miesiącach nadal będę do nich wzdychać, to sobie kupię. I zaczęłam odkładać kasę. Mój mąż powiedział, że skoro mam na taką wydać mnóstwo pieniędzy, to mam znaleźć taką, która będzie spełnionym marzeniem. No i po dwóch latach zbierania pieniędzy kupiłam Zaoll Luv. Oto moja:

Uwielbiam ją![uśmiech :]](./images/smilies/kwadr.gif)

Uwielbiam ją
- Agiss
- Kontakt:
ŁadniutkaEwka pisze:Jak poznałam BJD dałam sobie taką granice - jesli po kilku, kilkunastu miesiącach nadal będę do nich wzdychać, to sobie kupię. I zaczęłam odkładać kasę. Mój mąż powiedział, że skoro mam na taką wydać mnóstwo pieniędzy, to mam znaleźć taką, która będzie spełnionym marzeniem. No i po dwóch latach zbierania pieniędzy kupiłam Zaoll Luv. Oto moja:
Uwielbiam ją
- Only NM
- Kontakt:
Ja też chcę takiego męża Ewka! Ja przez chwilę pomyślałam że to Unos
! Zaolkę widziałam tylko raz na meecie, i owszem była piekna jednak bardzo się zdziwiłam że nie ma tzw: pod-cycko-jointa nie wiem czy twoja też tak ma, bo dość dawno widziałam Zaolkę. Niestety nie jest to lalka którą chciałabym posiadać. Osobiście to bardzo oczarowała mnie ta dollfowa firma: http://www.bluefairyint.com/index.php
Bluefairy, są bardzo bajkowe, ale w ownerskich stylizacjach nabierają rumieńców! Podoba mi się ich dostojność. Ta firma z regóły nie robi nic na siłę, pozostają w swoim stylu i za to im chwała. Są piękne moim zdaniem.
Bluefairy, są bardzo bajkowe, ale w ownerskich stylizacjach nabierają rumieńców! Podoba mi się ich dostojność. Ta firma z regóły nie robi nic na siłę, pozostają w swoim stylu i za to im chwała. Są piękne moim zdaniem.
- Dzwonnik z Notre Dame
- Dzwonnik z Notre Dame
- Ewka
- Kontakt:
Agiss - dziękuję bardzo, to mój makijaż:)
Only NM - moja ma podcyckojointa i u mojej wygląda to tak:

Only NM - moja ma podcyckojointa i u mojej wygląda to tak:

-
MamaMilki
- Kontakt:
Moja przygoda z lalkami BJD dopiero się rozwija, ale jest bardzo wciągająca..
najpierw była Ligaya notdollka, potem Bella z Lati White, teraz mam Shoyo z Dollzona i hybrdę - głowa Resinsoula Iruhiego, na ciałku z DollMora
nie wiem czy dobrze napisałam wszystkie nazwy,więc z góry przepraszam
marzy mi się teraz panienka z Doll In Minda - Liana:)), oraz Edward z Dollzona:)
zapomniałam o głowie z DollandDolla, która niebawem do mnie przyjedzie:))
najpierw była Ligaya notdollka, potem Bella z Lati White, teraz mam Shoyo z Dollzona i hybrdę - głowa Resinsoula Iruhiego, na ciałku z DollMora
nie wiem czy dobrze napisałam wszystkie nazwy,więc z góry przepraszam
marzy mi się teraz panienka z Doll In Minda - Liana:)), oraz Edward z Dollzona:)
zapomniałam o głowie z DollandDolla, która niebawem do mnie przyjedzie:))
- Agiss
- Kontakt:
Mamamilki - mogłabyś mi zdradzić, skąd zamawiałaś główkę z Resinsoul? I ile kosztowała przesyłka, czy było cło
jeszcze nigdy nie zamawiałam nic spoza Polski, a podoba mi się jedna ich lalka 
P.S moja tez ma podcyckojointa, ale za to samych cycków nie posiada
P.S moja tez ma podcyckojointa, ale za to samych cycków nie posiada
- dextella
- Kontakt:
Mój maluszek z Dollzone przybył dziś do mnie kurierem. Jak już wspominałam to mój pierwszy i zapewne ostatni BJD. Nie dla tego, że jest źle wykonany, bo nie jest, czy dlatego, że mi się nie podoba, bo podoba mi się bardzo, ale w kwestii BJD spełniłam swoje marzenia i jakoś co innych lalek tego typu mnie nie ciągnie. Co do samego koziołka, który otrzymał imię Tristi, to jest on takim mega słodziaśnym zwierzątkiem, że aż brakuje mi słów żeby opisać słodkość tej maleńkiej istotki. Ma prześliczny makijaż, szczególnie dolną powieczkę na której cudownie zaznaczone są cienie rzęsek i leciutko różowe policzki. Maluszek ma również bardzo fajnie osadzone oczy, wygląda i niewinnie i zalotnie i wesoło i smutno w zależności od tego jak ustawi się mu główkę i pod jakim kątem spojrzy. Jest ciężkawy i niestety okazało się, że samodzielnie nie ustoi, więc chwilowo okupuje kolana Reinharda.
Rozbawił mnie jeden detal w maleństwie, otóż Tristi ma wbudowany magnes przy dupce, na którym trzyma się ogonek przypominający króliczy omyk

Rozbawił mnie jeden detal w maleństwie, otóż Tristi ma wbudowany magnes przy dupce, na którym trzyma się ogonek przypominający króliczy omyk
- Lalette
- Kontakt:
Ja mam obecnie 4 BJD. Kazda w innym rozmiarze. Mialam 6 ale sprzedalam blizniakow w rozmiarze SD, ich nos mnie niesamowicie denerwowal.
Dlugo czekalam aby w koncu kupic moja pierwsza, jako uczen wolalam nie inwestowac w nie. Czasem ukonczenie lalki kosztuje tyle co sama lalka wiec pozostawalam przy Pullipach, je mozna wcisnac w ubranka Barbie.
Marzy mi sie 80 centymetrowa Lusion doll z Dollmore ale kosztuje straszne pieniadze. Nie jestem tez pewna czy bym miala gdzie przechowac takiego giganta. Lalki musze miec za szklem bo kot grasuje u mnie.
To moje slicznosci. Najwiekszy to chlopiec ale narazie robi za panne, jako ze nie moge wyszukac ubran ktore pasuja do jego postaci. Lepsza zmiana plci niz siedzenie w samych majtkach.
Jest hybryda, glowa to zmodyfikowany Vampire Elf Chiwoo z Luts a cialko z Fantasy doll, jednak niedlugo bedzie mial z Luts. Nazywa sie Toshiro, lub Toshi w skrocie. Mala mulatka to Anoki jest z Bambicrony a jej model to Tan Marion, pierwsza wersja. Duza mulatka to Luna, moja pierwsza BJD. Jest z Dollmore, model Suntan Momo. A malenstwo to Haruka, jednorozec Conie z Doll Factory. Posiada jeszcze ogonek i skrzydelka, przyczepiane na magnes ale bez jest latwiej nia operowac. 

Dlugo czekalam aby w koncu kupic moja pierwsza, jako uczen wolalam nie inwestowac w nie. Czasem ukonczenie lalki kosztuje tyle co sama lalka wiec pozostawalam przy Pullipach, je mozna wcisnac w ubranka Barbie.
Marzy mi sie 80 centymetrowa Lusion doll z Dollmore ale kosztuje straszne pieniadze. Nie jestem tez pewna czy bym miala gdzie przechowac takiego giganta. Lalki musze miec za szklem bo kot grasuje u mnie.
To moje slicznosci. Najwiekszy to chlopiec ale narazie robi za panne, jako ze nie moge wyszukac ubran ktore pasuja do jego postaci. Lepsza zmiana plci niz siedzenie w samych majtkach.

- dextella
- Kontakt:
o rany myslalam ze jednorozec to świnka ;D
ale slodziak
ale slodziak
- Agiss
- Kontakt:
Dextella, super wygladają razem na zdjęciach! Widać taki kontrast 
Lalette, a masz może jakąś zbiorową fotkę Twoich pullipowatych? Z wielką checia bym sobie popatrzyła
a BJD śliczne, najbardziej mnie rozbraja jednorożec 
Lalette, a masz może jakąś zbiorową fotkę Twoich pullipowatych? Z wielką checia bym sobie popatrzyła
- Lalette
- Kontakt:
Postaram sie zrobic zdjecie wszystkich razem na dniach. Jesli zdenerwuje mnie ustawianie tej szaranczy to pojde na latwizne i cykne jak siedza za szybka. 
- Only NM
- Kontakt:
Bambicrony w tanie są taaakie cudne! Uwielbiam je, gdyby nie było takiego kłopotu z dostawą (niektórzy czekali ponad rok na sama wysyłkę) to zastanawiałabym się nad takim maluszkiem, ale szkoda że ten odcień jest limitowany. Laleczka koło wielkiego chłopca jest w tanie czy to efekt zdjęcia?
- Dzwonnik z Notre Dame
- Dzwonnik z Notre Dame
- Lalette
- Kontakt:
Ona tez jest w tan, tyle ze jest jasniejszy niz ten z Bambicrony. (:
A o problemach z Bambicrony tez slyszalam. Ich jakosc byla okropna, podobno mieli to naprawic ale nie wiem czy cos sie zmienilo. Na szczescie ja nie musialam przez to przechodzic bo kupilam ja na forum.
A o problemach z Bambicrony tez slyszalam. Ich jakosc byla okropna, podobno mieli to naprawic ale nie wiem czy cos sie zmienilo. Na szczescie ja nie musialam przez to przechodzic bo kupilam ja na forum.