Mebelki

Akcesoria, dodatki
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ina
Kontakt:

Re: Mebelki

Post autor: Ina »

Jakiś czas temu nabyłam po okazyjnej cenie taką kanapę:
Obrazek

Trochę zniszczona, na zdjęciu tego aż tak nie widać, ale ta eko skóra aż odłaziła, postanowiłam pobawić się w tapicera i wyszło to:
Obrazek

Moje monsterki mają wreszcie na czym siedzieć :)
http://mouse-must-die.blogspot.com/ -----> trochę kocio, ciut lalkowo :)

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Rewelacyjna! Już danwo nie widziałam kanapy w takim prostym i fajnym (najfajniejszym jak dla mnie) kształcie :) Nowa tapicerka wygląda obłędnie :)

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Kanapa wspaniała! Aż zazdroszczę normalnie :D
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
oxana131
Kontakt:

Post autor: oxana131 »

Kolejne sofki ale juz troche wieksze
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us :D ;)

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Aż mnie kusi, żeby sobie też taką upleść- cudnie to wygląda!

Awatar użytkownika
oxana131
Kontakt:

Post autor: oxana131 »

Trzymam kciuki ;) :]

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Ina - świetna kanapa !! :zakochany: Aż Ci zazdroszczę, że ją masz. :zawstydzony:
Ja mam tylko jedną skromną kanapę, którą sam zrobiłem (co zresztą widać). :face:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Dampirg85 pisze:Ina - świetna kanapa !! :zakochany: Aż Ci zazdroszczę, że ją masz. :zawstydzony:
Ja mam tylko jedną skromną kanapę, którą sam zrobiłem (co zresztą widać). :face:
Nie przesadzaj z tą skromnością - Twoja kanapa też jest świetna (o podłodze już nie wspomnę).
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Mad-Telepath pisze: Nie przesadzaj z tą skromnością - Twoja kanapa też jest świetna (o podłodze już nie wspomnę).
Mi tam się nie podoba moja kanapa, ale cieszę się że komuś tak. ^^
Co do podłogi to fakt, jestem z niej zadowolony i wciąż polecam kupno szpatułek laryngologicznych. :ok:

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Ostatnio dokonałem małej przeróbki mojej starej kanapy:
Przed
Obrazek

Po
Obrazek

Oraz stworzyłem swoje pierwsze łóżko dla lalek:
ObrazekObrazek

Nie ukrywam, że jestem bardzo dumny z siebie, bo nigdy wcześniej nie robiłem mebli dla lalek. :hura:

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Dampirg85 pisze:
Nie ukrywam, że jestem bardzo dumny z siebie, bo nigdy wcześniej nie robiłem mebli dla lalek. :hura:
I masz z czego! Te mebelki są rewelacyjne! :serducho: Może jakiś tutorial? :)

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

BarbieDream pisze: I masz z czego! Te mebelki są rewelacyjne! :serducho: Może jakiś tutorial? :)
Dzięki. :*
Hm Mogę podać dokładne wymiary tego łóżka, bo niestety nie mam zdjęć z pracy nad nim. :mysli:
Samo wykonanie jest bardzo proste, bo wystarczy pomalować i posklejać odpowiednio przycięte deski.

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Toś zaszalał z tutorialem ;) "Narysuj dwa koła...narysuj resztę sowy". Mam pytanie dotyczące podłogi- jak sklejasz szpatułki? I czy wszystkie są tej samej długości?
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Mnie się tam stara kanapa podobała, ale nowa też może być :P
Łóżko jest fantastyczne!

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

MajorMistakes pisze:Toś zaszalał z tutorialem ;) "Narysuj dwa koła...narysuj resztę sowy". Mam pytanie dotyczące podłogi- jak sklejasz szpatułki? I czy wszystkie są tej samej długości?
Jeszcze nie podałem żadnego tutoriala. :zawstydzony: Ogólnie to nie jestem dobry w tłumaczeniu...
Nie wiem jak lepiej opisać zrobienie tego łóżka... Hm Po prostu kupiłem w Castoramie drewniane kantówki (deska), pociąłem na odpowiednie wymiary (te podam później) i przetarłem papierem ściernym, pomalowałem (można malować czym się chcę, nawet farbami akrylowymi albo lakierem do drewna). Po wyschnięciu skleiłem wszystkie deski klejem uniwersalnym polimerowym firmy DRAGON (też jest dostępny w Castoramie). Najlepiej jest zostawić wszystko do całkowitego wyschnięcia, czyli na jakieś 24h (można ciut krócej).
Materac zrobiłem z odpowiednio wyciętej gąbki, którą owinąłem starym prześcieradłem i zabezpieczyłem szpilkami... Poduszki również wykonałem z tego samego prześcieradła i wypchałem watą. :) Finito...

Zaraz postaram się zrobić kilka zdjęć samego łóżka (ramy) i podam jego dokładne wymiary. :)

Co do podłogi to każda szpatułka jest przycięta i ma taką samą długość, a przyklejam je na ten sam klej, którym sklejałem łóżko... Czyli najpierw smaruję kawałek naszego podłoża klejem, a potem kładę na to nasze szpatułki (mogą wystawać poza nasze podłożę, bo bardzo łatwo jest odciąć to co odstaję). Całość powtarzamy aż całkowicie zakryjemy nasze podłoże. Aaa i najlepiej jak porządnie dociśniecie czymś szpatułki, by klej dobrze chwycił...
Na koniec najlepiej jest suchą szmatką dobrze wytrzeć naszą podłogę (bo klej który wydostanie się ze szczelin będzie widoczny podczas późniejszego malowania podłogi) i kilka razy przetrzeć drobnym papierem ściernym... Tyle. ^^

Lepiej nie umiem tego wytłumaczyć. Przepraszam. :zawstydzony:
Leela pisze:Mnie się tam stara kanapa podobała, ale nowa też może być :P
Łóżko jest fantastyczne!
Ja wolę nowy wygląd, bo stara kanapa strasznie przyciągała wszelkie mikro syfy (kurz itp). ^^
Ciesze się, że łóżko Ci się podoba. :hura:

ODPOWIEDZ