Pytanie laika, prosze o odpowiedź
-
moon221
- Kontakt:
Pytanie laika, prosze o odpowiedź
Cześć,
trafiłam na to forum i jestem pod wrażeniem, nie miałam pojęcia że jest tyle kolekcjonerów lalek.To niesamowite. Jestem matką małej Zuzi i chciałam sprezentować jej lalkę Barbie, ale sama ostatnio lalkę Barbie miałam w dłoniach w lakach 90-tych. Szukałam na allegro, mąż w końcu kupił "jakąś", wyrzucałam mu że przyoszczędził, że nie ma lalek Barbie oryginalnych za 30 złotych, kazał mu sprawdzić firmę jest Mattel. Otworzyłam opakowanie i oniemiałam, czy wszystkie obecne lalki Barbie są z tak taniego plastiku? Moja lalka Barbie była cięższa lepszej jakości i miała nogi z tworzywa przypominającego gumę. Proszę powiedzcie czy teraz te lalki tak właśnie wyglądają?
trafiłam na to forum i jestem pod wrażeniem, nie miałam pojęcia że jest tyle kolekcjonerów lalek.To niesamowite. Jestem matką małej Zuzi i chciałam sprezentować jej lalkę Barbie, ale sama ostatnio lalkę Barbie miałam w dłoniach w lakach 90-tych. Szukałam na allegro, mąż w końcu kupił "jakąś", wyrzucałam mu że przyoszczędził, że nie ma lalek Barbie oryginalnych za 30 złotych, kazał mu sprawdzić firmę jest Mattel. Otworzyłam opakowanie i oniemiałam, czy wszystkie obecne lalki Barbie są z tak taniego plastiku? Moja lalka Barbie była cięższa lepszej jakości i miała nogi z tworzywa przypominającego gumę. Proszę powiedzcie czy teraz te lalki tak właśnie wyglądają?
- Magalita
- Kontakt:
Re: Pytanie laika, prosze o odpowiedź
Jeśli kupił Barbie za 30 zł to na pewno to jest najtańszA LINIa mattel'a - są też inne linie z gumowymi nogami... no ciałkami się różnią niż lalki z lat 90. Ale jesli Twoja córa jest jeszcze mała to taka lalka jej w zupełności wystarczy
będzie starsza - bardziej będzie dbać o zabawki to kupisz jej droższą
swoją drogą 30 zł to i tak dużo jak za taką tanią linię... acha te lalki mają też gorszej jakości włosy
- barbusia77
- Kontakt:
Kochana,mialam podobne odczucia co Ty gdy trzymalam w dloniach Barbie szykowna. Wyglądała jak podruba; sztywne poszczepione wlosy i niezginane nogi
a w dodatku chuda. Nie przypomniała lalki Barbie z lat mojego dzieciństwa. Ale znalazłam na Allu taką jak miałam będąc nastolatką
Dlugie lśniące podkrecone wlosy,delikatny makijaż i figura kobiety a nie patyczaka 
<3
-
moon221
- Kontakt:
Super dziękuję za odpowiedź, a czy przy zakupach internetowych nowych lalek jestem w stanie odróżnić te lepszej jakości? Nawet nie wiem jakie są linie, widzę różnice w cenie, ale mam wrażenie, że na to wpływają dodatki do lalek a nie sama lalka.
- privace
- Kontakt:
"Na oko" odróżnić trudniej. Po prostu uznać za pewnik, że te super tanie to tańsza wersja, czyli sztywne plastikowe nogi i ogólnie gorsza jakość. Nawet w pudełku można zauważyć, czy nogi to plastik, czy guma (no, chyba że lalka jest w spodniach
)
- Lunarh
- Kontakt:
Moon, wyszperaj lalkę, czy lalki, które Ci się podobają i zapytaj tu na forum o opinie. Na pewno ktoś będzie potrafił ocenić, na ile nadaje się ta lalka do zakupu 
-
moon221
- Kontakt:
Tak zrobię, bardzo dziękuję za podpowiedzi ;-)