BEgoths

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

BEgoths

Post autor: Stary_Zgred »

Czytając bliźniacze forum "Dollplanet.ru" natknęłam się na spory wątek poświęcony lalkom BeGoths. I mi się gęba ucieszyła, bo ich stylistyka jest mi bliska. Co prawda mam pewne zastrzeżenia co do buziaków tych lalek - ale za to łaknę wszystkich ich ubranek, glanów, gorsetów i dodatków. O ile się orientuję nie istnieje obecnie żadna inna marka, nacelowana wyłącznie na "gotyckie" lalki. Ciekawe, czy ktoś z forumowiczów ma choć jedna taką czarną damę w zbiorach?

Wszystkie fotografie widoczne poniżej ukradzione (a jakże by inaczej) z serwisu Flickr:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bluzka z postacią z obrazu Muncha - ochh, pożądam!

Te laleczki są tak cudownie kiczowate, że nie mogę przestać uśmiechać się do ich zdjęć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Re: BEgoths

Post autor: verrin »

Kiedyś sama ubierałam się w podobnym stylu :P Buźki mogłyby wyglądać ciekawie po repaincie, jednak przez te nieruchome stawy nie zdecyduję się na zakup :(

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

jak dla mnie dość ciekawe lale :) muszę się przyjrzeć im dokładniej :)

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Buzie maja kiepski kształt... przerysowane, ale jakby za płaskie. A ubrania? niby to gotyckie, ale jakieś za proste... Kawał streczu udaje gorset, prosto doszyty doł, bizuteria banalna.... Gdzie przeszycia? Marszczenia, misterne zdobienia? Nie, dzieki, wyglądają na mocno niedopracowane.
Ellowyne i Evangeline są o ładnych parę klas wyżej.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
ms.goch
Kontakt:

Post autor: ms.goch »

Zgadzam się. Nie widzę nic w nich ciekawego. Zdecydowanie nie wykorzystali potencjału jaki ma w sobie gotyk, ubrania uproszczone a do tego każda lalka ma wodogłowie.

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Zgadzam się, że Ellowyne i Evangeline mają dużo piękniejsze ubranka ale skoro są o parę klas wyżej również cenowo to nie ma co porównywać. Wodogłowia nie widzę, ale ciałka mają zbyt sztywne i niedopracowane.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Ja też tego wodogłowia nie widzę, wydaje mi się, że mają podobny kształt łebków do Monsterek. Najfajniejsza w tych laleczkach jest ukryta za nimi idea i pomysł na serię. Gdybym dostała z jedną do reki, to pewnie przesadziłabym ją na monstrowe ciało i trochę dopracowała strój.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

verrin pisze:Zgadzam się, że Ellowyne i Evangeline mają dużo piękniejsze ubranka ale skoro są o parę klas wyżej również cenowo to nie ma co porównywać.
Tu raczej chodziło o to że tamte lalki też są nakierowane na styl gotycki w przypadku Evangeline całkowiecie, a Ellowyne częsciowo- w końcu urodziła się w Halloween. A cenowo nie mam pojęcia ile te lalki kosztują, ale to chyba nie jest playline? A nawet jeśli playline, to w porównaniu do monsterek te lalki sa łyse. Ile to by nie było, wole zbierać rok dłużej a kupić jedna z tamtych lepszych.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Zgadzam się, jeśli ma się cierpliwość to lepiej dozbierać i kupić lalkę lepszej jakości. Lalkom BEgots brakuje dużo do doskonałości.Włosy można zagęścić, makijaż zmienić a stroje poprawić dla mnie to nie problem a może wyszło by coś interesującego, bo widzę potencjał w tych lalkach. Ale tak jak pisałam nie zdecyduję się na zakup ze względu na ciałko, szukać jeszcze nowego do przeszczepu to już dla mnie za dużo zachodu ;)

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Buźki mi się nie podobają. Jestem na śmierć zakochana w glanach zatem butki również chętnie bym zagarnęła, no chyba, że są z kiepskiego plastiku :/ Ubranka zdecydowanie są za "biedne" jak na gotyk, ale lalki wyglądają na "tańsze" zatem nie ma co wymagać cudów ;)
Broken Doll in the Middle of Chaos...

ODPOWIEDZ