OC czyli nasze postacie.

Akcesoria, dodatki
Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

OC czyli nasze postacie.

Post autor: EvilCupcake »

Zakładam, że spora część forumowiczów spotkała się już ze skrótem OC, czyli Original Character.

Krótkie wyjaśnienie.
OC to postacie tworzone przez artystów, hobbystów itp. przeważnie pod wpływem jakiejś serii. Taka postać ma zaprojektowany przez nas wygląd, ułożoną historię i swoje miejsce w np. istniejącym już serialu, grze czy książce. (albo w naszej własnej historii)
Internet aż kipi od OC z monster high i eah, które są często przekształcane z projektów 2D w lalki.

Przykładowo:
Obrazek
http://the-illustr8or.deviantart.com/ar ... -260299036
Obrazek
http://skyshek.deviantart.com/art/Monst ... -366191994
Obrazek
http://chunk07x.deviantart.com/art/Ever ... -413976321

Sama mam kilka szkiców moich postaci (niedługo dodam) i jestem ciekawa czy wy też tworzycie swoich własnych bohaterów i jak oni wyglądają. :D

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Re: OC czyli nasze postacie.

Post autor: mobe »

Och, ja tworzę, mam ich wieeele, ale to są postacie do rp. Nigdy jakoś nie wiązałam ich lalkowo, może dlatego, że nie mam talentu do szycia, a repaint to tylko 1/3 sukcesu. Chociaż chętnie bym przeniosła niektóre moje oc do lalkowego świata, to wiem, że nawet się za to nie zabiorę.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Mam parę postaci, które zadebiutowały jako postaci w forumowym RP a które ewentualnie chciałabym przerobić na formę lalkową. Niestety, z braku funduszy cały projekt utknął w martwym punkcie i nie rokuje na jakiekolwiek rozwinięcie. Nie sądzę, żeby był sens pokazywać szkice/rysunki, bo jakoś super nie rysuję, ale w razie czego mogę dodać.
Mam też fanmadową postać do Monster High, która wypełnia luki w kosmitach w szeregach uczniów MH :3 Jej to nawet nie planuję zlalkować, bo za ciężko byłoby odtworzyć fryzurę.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

KiciaKocia pisze:[...]
Mam też fanmadową postać do Monster High, która wypełnia luki w kosmitach w szeregach uczniów MH :3 Jej to nawet nie planuję zlalkować, bo za ciężko byłoby odtworzyć fryzurę.
A masz ją gdzieś narysowaną? Również cierpię na niedosyt monsterkowych kosmitów i mam jedną naszkicowaną, ale ciągle waham się jakie kolory jej dać, bo boję się, że ją nimi zepsuję.
Moja główna monsterkowa OCka jutro powinna mieć premierę w tym dziale. ^ ^

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Jest mało monster highowa, bo szczerze mówiąc mam trudności w naśladowaniu innych stylów rysowania. Ale spoko, mogę Stellę pokazać.

Obrazek
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

KiciaKocia pisze:Jest mało monster highowa, bo szczerze mówiąc mam trudności w naśladowaniu innych stylów rysowania. Ale spoko, mogę Stellę pokazać.
Piękna jest, ale nie będę ukrywać, że najbardziej podobają mi się buty :serducho:
Obrazek

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Mnie urzekły jej włosy *c* Są kosmiczne!

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Dzięki. Akurat włosy i cała reszta to nie moja zasługa, bo złożyłam ją na podstawie itemów dostępnych na Gaia Online. Nawet mam tam stellowe konto i w ogóle.

O, mam - Stella w wersji na potrzeby Gaia Online:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kiryuu
Kontakt:

Post autor: Kiryuu »

jedną niby mam, nawet planowałam czy by nie zrobić z niej małej słodkiej Dal, ale już nie jestem pewna.. na razie mam dla niej tylko ask/rp bloga na tumblrze ;w;

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Post autor: Arszenikk »

Ja mam OC'ka, ba, od groma! Dwóch wcielam właśnie w życie. Mianowicie Misha (moje małe piegowate, blond) i Arsen (pan ojciec, który się tuła w Niemczech u DHL). Jeśli będę miała jutro chwilę to siądę i ich jakoś narysuję, ale przykład Mishki jest w galerii, o~ ^^
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Jeszcze raz dodam moją OCkę, mam nadzieję, że tym razem nie zje posta. :3 Jak zdecyduję w końcu jak zrobić jej włosy, wig czy root, to pokażę ją również w lalkowej wersji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

DOBRA, ZEBRAŁAM SIĘ W SOBIE I ZROBIŁAM ARTA!
No, chodzi za mną mały diabełek, chodzi. Chcę go wcielić w życie, ale na razie się męczę i dręczę i dobijam, że nie mam go już i teraz. Ale wrzucam Leidena~

Obrazek

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Edit. Albo może jednak to będzie inny Mishka, nie mogę się zdecydować na imię xD

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Ja zastanawiam się czy większość BJD to OC. Nie są tworzone na papierze, ale w końcu Iplehouse czy Souldoll tworzy historie swoim lalkom.
Mishka powraca? Będzie 1/4 czy 1/6?
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Sam Mishka nie, ale imię zapewne tak x)
Będzie 35cm, więc jeszcze yosiek.

ODPOWIEDZ