na blogu ruch ;)

Masz bloga? Flicka? Stronę? Pokaż nam!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agszop
Kontakt:

na blogu ruch ;)

Post autor: Agszop »

w końcu zrobiłam zdjęcia na bloga :) na razie część mojej kolekcji - zapraszam
http://ans-dolls.blogspot.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: na blogu ruch ;)

Post autor: reiha »

Agszop pisze:w końcu zrobiłam zdjęcia na bloga :)
W takim razie powinnaś dodać ten post w dziale z blogami, dlatego że w Galerii nie podajemy lików do zdjęć. Czasem warto zajrzeć do Reglaminu.

Jeśli masz problem z wrzuceniem na forum zdjęcia, podpowiem:
Jeśli Twoje zdjęcia są zbyt duże żeby dodać je do tematu, ostatecznie (właściwie nie wiem, nie ma tego w regulaminie :P) możesz posłużyć się miniaturką przekierowującą do oryginalnego rozmiaru. W tym celu musisz skopiować adres miniaturki zdjęcia ze swojego bloga, żeby zobaczyć je w pełnym rozmiarze kliknij na nie prawym przyciskiem myszy i otwórz je w nowej karcie. Później posłuż się przepisem - (url=adres oryginalnego obrazu)(img)adres miniaturki(/img)(/url), zamieniając okrągłe nawiasy na kwadratowe.
Takim sposobem uzyskasz to:
Obrazek

Chociaż dla lepszego odbioru lepiej wrzucić tu zdjęcia w odpowiedniej rozdzielczości (maksymalnie 640 pikseli w najdłuższym boku). Ja zmniejszam swoje w Gimpie, wybierając z menu Obraz->Skaluj obraz. Trzeba pamiętać, żeby obie wartości były złączone spinaczem, wtedy drugi bok zmniejszy się proporcjonalnie do pierwszego.

Awatar użytkownika
Agszop
Kontakt:

Po wielomiesięcznym przestoju dodałam zdjecia na bloga, zmieniłam tło i kolory - sama - nie chciałam miec "typowego" szablonu. Robię to po raz pierwszy, niby nic trudnego ale spędziłam przy tym kilka godzin ;) Może być?
http://ans-dolls.blogspot.com

A to coś na czym pozuje Tulabellka, to początek dioramy :) przeszukuję teraz internet w poszukiwaniu inspiracji. Jesli macie jakieś swoje ulubione dioramy to bardzo proszę o linki :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Ładny ten nowy szablon :)
Moje ulubione dioramy walają się gdzieś w tym wątku :)

Awatar użytkownika
Agszop
Kontakt:

reiha pisze:Ładny ten nowy szablon :)
Moje ulubione dioramy walają się gdzieś w tym wątku :)

Podwójne dziękuję :)

ODPOWIEDZ