Są naturalnego wzrostu, i sporo ważą (mniej więcej ok.połowy wagi dorosłego człowieka)
Wykonane są z silikonu, który do złudzenia przypomina ludzką skórę. Posiadają również metalowy szkielet, dlatego wszystkie części ciała mają ruchome i zginane (nogi, ręce i palce) Jeśli chodzi o lalki męskie, to mold na razie jest dostępny jeden, aczkowiek dzięki szerokiemu wyborowi różnych detali, które charakteryzują lalkę, bardzo mogą się od siebie różnić. Jeśli chodzi o lalki-kobiety, jest do wyboru kilka twarzy i typów sylwetek.
Do wyboru mamy kolor skóry (przedział od mlecznego, do niemal czarnego) oczu, rodzaj owłosienia, piegi, zęby, czy nawet naczynka w oczach
Oczywiście jest dużo więcej opcji, ale im ich lista dłuższa, tym lalka jest droższa. Można również mieć jakieś własne życzenia odnośnie wyglądu lalki (widziałam lalki z tatuażami czy irokezem) ale opcje, poza "paletą" to jeszcze droższy interes.
Jeśli chodzi o lalki kobiece, to traktowane są jako tzw.lalki miłości, oczywiście lalki męskie również mają dostępne opcje w tym kierunku
Moim zdaniem lalki te do złudzenia przypominają ludzi, każdy szczegół jest perfekcyjnie wykończony, na męskich rękach odznaczają się nawet żyły
Jestem ciekawa, czy ktoś w Polsce posiada taką lalkę? Ja za miesiąc powinnam już mieć swoją