Zmniejszanie głowy u Barbie

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
Awatar użytkownika
ola-o62
Kontakt:

Re: Zmniejszanie głowy u Barbie

Post autor: ola-o62 »

Leela pisze:Aceton można kupić w każdym markecie budowlanym, w hipermarketach też jest, szukać w okolicach rozpuszczalników i innych denaturatów albo na działach mydło i powidło dla facetów. Zmywacz do paznokci też wystarczy (ale nie taki bezacetonowy ;)).
Dzięki za info, tak myślałam że w budowlanych może by udało sie znaleźć.
Mój blog, zapraszam :) http://ola-o62.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

a moze wie ktos jak glowe powiekszyc? :-)
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Sakura
Kontakt:

Post autor: Sakura »

Stary_Zgred pisze:Znalazłam fotkę w sieci:

Obrazek

Bardzo fajniutka jest taka maluteńka scenka
My scenki powinny tak wyglądać :D

Awatar użytkownika
marioletta
Kontakt:

Post autor: marioletta »

O.O w życiu bym nie pomyślała o takim sposobie,

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Przepraszam, ze nie sprawdziłam przed założeniem tego drugiego tematu w wyszukiwarce, byłam przekonana, ze osobnego tematu dla tego problemu nikt nie zakładał.... Muszę za każdym razem sprawdzać wyszukiwarką, bez zakładania. :P

A czy mogłabym ponowić pytanie o to jak się zachowuje taka "twarda" główka? W tym sensie czy jej rozgrzewanie nie jest jakieś niebezpieczne (nie rozpadnie się)? Czy zachowuje się jak normalne, już produkowane jako twarde główki? I jeszcze co z włosami... Główka mniejsza a ich taka sama ilość.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Zmniejszyłam głowę jakiejś Barbie z ciuchlandu, takiej zwykłej nowoczesnej, miała trochę większą od basics teraz ma trochę mniejszą od nich wygląda dziwnie na swoim starym potężnym w barach ciałku. Trzymałam 36 h w zmywaczu z biedronki. Usta zbielały, brwi jakby zzieleniały, ale makijaż oczu jest ok. Włosy w porządku. Przy okazji zdjęcie zrobię. Spróbuję jeszcze raz ale krócej z jakąś inną.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Jest do wyboru różowy i zielony, spora butelka starcza na zabieg, kosztuje u nas niecałe 5 zł, wzięłam różowy coby nie zazielenić lali. Zapach mi się podoba tego zmywacza ( wiem to trochę chore). To zmywacz z pompką.

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

Obrazek

Wsadziłam głowkę, tą czarnowłosą , tylko na 4 godziny do zmywacza ze szklanej buteleczki.I wystarczyło.Tylko nie wsadzajcie jak zmywacz juz jest brudny(po zmniejszaniu innej głowki) bo wam główki zsinieją.i jak zmywacza jest za mało i nie przykrywa głowki to np jeden policzek puchnie bardziej.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Ja mam pytanko jeszcze - czy zaraz po wyjęciu główki ze zmywacza najlepiej przepłukać wodą, czy poczekać aż aceton odparuje i wówczas umyć?

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Annorelka pisze:czy zaraz po wyjęciu główki ze zmywacza najlepiej przepłukać wodą, czy poczekać aż aceton odparuje i wówczas umyć?
Też szukałam odpowiedzi na to pytanie i jedni mówią, żeby zostawić a drudzy, żeby płukać. :bezradny:

Przekopuję internet, żeby dowiedzieć się jaki roztwór acetonu i czas moczenia jest najlepszy i znajduję sprzeczne informacje. Jedni piszą, żeby używają 100% acetonu, inni rozcieńczają wodą w różnych proporcjach i wydłużają czas moczenia z kilku do kilkunastu godzin lub nawet 2 dni. Inni używają zmywacza do paznokci, co nie wydaje mi się dobrym pomysłem, bo po pierwsze jest droższy, po drugie zazwyczaj zmywacze są kolorowe, nie chcę, żeby głowa zmieniła kolor a niestety patrząc po zdjęciach, właśnie tak się dzieje po użyciu zmywacza. Będę wdzięczna jeżeli ktoś zechce się podzielić wiedzą.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Nie wszystkie zmywacze są kolorowe, te najtańsze, ze szklanych buteleczek są bezbarwne...

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Annorelka pisze:Nie wszystkie zmywacze są kolorowe, te najtańsze, ze szklanych buteleczek są bezbarwne...
Tylko ile one mają mililitrów? Aceton który kupiłam kosztował 7 zł za pół litra, a zmywacz i tak składa się (z tego co udało mi się ustalić) z 80% acetonu + woda + gliceryna i dodatki w postaci alkoholu, zapaszków i może czegoś jeszcze.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Szklanooka pisze:
Annorelka pisze:Nie wszystkie zmywacze są kolorowe, te najtańsze, ze szklanych buteleczek są bezbarwne...
Tylko ile one mają mililitrów?
Chyba tak z 70-100ml. Aceton na pewno się bardziej opłaca finansowo.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

ODPOWIEDZ