Lammily

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Re: Lamilly

Post autor: dollbby »

o jaaaa.... O.o z twarzy wygląda trochę jak Skipper, albo Raqell xD
Dziwna ale fajna !

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Re: Lammily

Post autor: jewelsnake »

Niedługo powinny być wysyłane, już nie mogę się doczekać na moje trzy sztuki :)
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

jewelsnake pisze:Niedługo powinny być wysyłane, już nie mogę się doczekać na moje trzy sztuki :)
Mam nadzieję, że zrobisz przegląd :D Podoba mi się i chciałabym się jej przyjrzeć z bliska.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Jest ładna i ciekawa jako urozmaicenie, ale już pisałam - nie pasuje mi marketing. I jeszcze ten super-narturalizm - Twoja lala teraz może mieć rozstępy!!!
I wydaje mi się, że jak na "przeciętną" dziewczyna jest nieco zbyt puszysta. Nie chodzi o to, że mi nie pasuje idea lalki nieco przy kości, ale reklamują ją jako "przeciętną"... sama mam 19 lat i wśród koleżanek ze studiów rzadko widuję osoby o akurat takiej figurze. Większość jest szczuplejsza, część bardziej puszysta niż Lammily. Wydaje mi się, że ta "statystyczna", "przeciętna" figura jest tak statystyczna jak to, ze każdy Polak ma jedno i pół dziecka. XD Większość Amerykańskich nastolatek wygląda tak: http://www.bieliznaujoli.pl/593623-thic ... bc-822.jpg lub tak: http://i.huffpost.com/gen/1689410/thumb ... -570.jpg?8 i wyciągnięto z tego rzadko spotykaną średnią. Nie mówię, że nie powinno być lali o takiej właśnie figurze, ale dlaczego ją nazywają "najbardziej zwyczajną"?

Sama lalka jest ciekawa i wygląda na porządnie zrobioną, ale powtórzę raz jeszcze - strasznie mnie zraża marketing. :(
Nie mogłaby być reklamowana jako "coś innego" na rynku lalek, koleżanka Barbie ("różnimy się, ale możemy się razem bawić"), słodka i naturalna... Tylko od razu trzeba atakować?

Bardzo mi się podoba opakowanie.

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

To dopiero pierwsza lalka z tej serii, w planach są lalki różnej rasy i płci, w różnym wieku i o różnych figurach. O ile oczywiście ludzie będą wciąż zainteresowani a backlash nie uniemożliwi dalszej produkcji.
Mi biała szatynka odpowiada, wcale nie wolałabym czarnej brunetki, mamy wystarczająco dużo firm zajmujących się takimi lalkami, za to bardzo mało produkuje się tych białych szatynek. Liczę na pojawienie się Azjaty/Azjatki :)

Ta propaganda anty Barbie jest kompletnie nie potrzebna i bardzo głupia. Faktycznie, nie tędy droga.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Jakaś taka " z metra cięta" ;) Niby wysportowana ale nie widać rzeżby :hihi:
<3

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

barbusia77 pisze:Juz mam ochotę zrobić producentowi " na złość " i zasadzic główkę Lammily na ciałko Barbie :D Było by jak w reklamie tabletek na odchudzanie ;)
Dam głowę, że wkrótce ktoś to zrobi i pochwali się w Sieci - już nie mogę się doczekać :rotfl:

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Barbiusia,świetny pomysł, tak zrób! Pójdzie mu w piety i będzie miał za swoje. :rotfl:
Annorelka, niestety to prawda. Lammily udało się wyciągnąć na świat wewnętrzne dziecko z naprawdę wielu ludzi, dziecko które tupie, krzyczy i rzuca się w kałuże, bo świat nie jest mu posłuszny. Śmieszne to i żałosne.

Na pewno ktoś przełoży głowę Lammily na inne ciałko, może zrobię to też i ja, jeśli będzie pasowało rozmiarem.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

astridnat pisze: Jewel a dużo Ci wyszła wysyłka od nich?
Jeszcze nie wiem, lalki będą wysyłane dopiero 28 listopada, pewnie wtedy wyślą rachunek za przesyłkę.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Ktoś tu ostatnio szukał babci Barbie :mysli: wydaje mi się ze Lammily po reroocie i repaincie świetnie by się sprawdziła w tej roli :klaszcze: Wszak nie wszystkie babcię są szczupłe jak ich córki ;) (Barbie)
<3

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

jewelsnake pisze:Jeszcze nie wiem, lalki będą wysyłane dopiero 28 listopada, pewnie wtedy wyślą rachunek za przesyłkę.
Jewel, chętnie obejrzę Lammily w Twojej recenzji, jestem ciekaw, czy moja opinia, choćby na temat ubranek może się zmienić po ownerskiej recenzji. Lalka sama w sobie nie jest czymś złym, nie rozumiem tak skrajnie negatywnych komentarzy w jej stronę. Nie wygląda na "białego śmiecia", nawet ja, jako "antyfan" zauważam, że ma sympatyczną buzię i uważam, że taka pełniejsza sylwetka w lalkowym świecie to ciekawa nowość. Nadal myślę, że linia powinna składać się jeszcze z ciemnoskórej lalki i Azjatki, nawet pomimo faktu, że są inne firmy specjalizujące się w takich lalkach, to po prostu wzbogaciłoby świat Lammily.
Najgorsze jest chyba to, że dorośli widzą w lalkach całe to zło, nie sądzę, że dziecko zauważa "wyseksualizowany" wizerunek Barbie, to zabawka, której dorośli niepotrzebnie dopisują tę dodaną wartość.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Ten filmik z dzieciaczkami (też mam wrażenie, że powtarzają, ale po sobie) obejrzałam i jednak maluchy się włamują nieco z "zaplanowanego" toku myślenia. Większość mówi, że chce Lammily, bo... Barbie już ma. :P I że podoba się im to, że lala może ruszać łapkami i stopami (co raz - ma się nijak do figury, dwa - barbie/inne lalki też takie możliwości posiadają, ale dzieciakom dano do porównania nieartykułowaną).

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Lammily faktycznie jest pomiędzy grubym a chudym - ma lekką nadwagę, tak jak duża cześć amerykańskich nastolatek.
Kto ma kupić, to ją kupi, najwyżej zniknie z rynku i po sprawie, tak jak i pozostałe grubsze lalki.

Tak, są nawet tłuste, nie tylko grube. Białe i czarne. Wysokie tłuścioszki i małe grubaski. Chłopcy i dziewczyny przy kości. Wszystko w skali 1:6, jak Barbie. Oczywiście wszystkie z tych lalek są już nieprodukowane, niektóre są niesamowicie trudno dostępne i co za tym idzie, są drogie, inne jeszcze można w miarę łatwo kupić.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Driada pisze: Są w ogóle jakieś grube lalki? Ale takie naprawdę, naprawdę, a nie na niby?
Jewelsnake już napisała, więc dorzucę jeszcze link do pooglądania lalki-plus-size-w-skali-1-6-t1834.html
Kuda Lammily do większości lal z tamtego wątku ;)

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Ale czy ona ma nadwagę? W porównaniu do idealnej (nie ukrywajmy-nierealnej) Barbie tak, ale IMHO to górna granica normy BMI. Gdyby była lepiej artykułowana-brałabym. Rozstępy wydają mi się takie... no, dość mi moich własnych, ale sam pyszczek ma sympatyczny.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

ODPOWIEDZ