BJD i Dollfie

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: BJD i Dollfie

Post autor: Stary_Zgred »

Only NM pisze:Czyli Arsen stanie się bezdzietny, he, he...
Ja nie potrafię się rozstawać z lalkami i innymi rzeczami...I zazdroszczę Ci, że z taką łatwością podejmujesz takie decyzje - czasem też bym tak chciała.
Hihihihi, pewnie się jeszcze rozmnoży. A bo to mało chętnych krąży wokół? :P
A co do rozstawania się z lalkami - też tak kiedyś podchodziłam do sprawy, ale to było dawno temu. Żeby kolekcja żyła, lalki muszą krążyć 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Post autor: Arszenikk »

Lubię się pobawić lalką trochę, a potem puścić w świat. Póki na tym nie tracę, a korzystam to nie mam z tym problemu~
Poza tym, muszę mieć lalki w parach, bo jak każda z "innej" bajki to mi nie idzie. Z dwoma sd zrobi się więcej, niż z sd i yośkiem.

A Misha jedzie do jakiejś szkoły z internatem, czy coś. Kiedyś jeszcze wróci, ale, jak podrośnie xD
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.

Awatar użytkownika
Kurei
Kontakt:

Post autor: Kurei »

Właściwie to dopiero po odnalezieniu wzmianki o BJD dowiedziałam się, że "woow, to lalki można kolekcjonować?!". Potem pomyślałam o zakupie, tak na sam początek, jakiegoś potworka i wyszło na to, że nie był to dobry pomysł. Kolekcja się rozrasta, pieniądze odlatują jak bociany na jesień a wymarzonego lalkowego pana ni widu ni słychu. A marzy mi się taki jeden od Doll Chateau, Kevin. Mam słabość do ich ciałek, piękne są te lalki. Drugi w kolejce stoi Tann-2 od AkagiDoll, śliczniusi jest :)
Tylko patrząc na moje obecne przychody i porównując je z wydatkami (nie wiem skąd się biorą! Pieniądze po prostu znikają mi z kąta ;-; ), marzenie pozostanie marzeniem jeszcze jakiś czas.
Ale postanowiłam, że w tym roku szkolnym spinam się i nie wydaję na bzdury, jak to mam w zwyczaju. Do czerwca przyszłego roku mam czas, jak się uda, to zafunduję sobie sama świetny prezent na osiemnastkę. Tak na osłodę faktu, że jeszcze tylko rok do matury :D

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

I tak trzymaj Kurei :-) Ja też w końcu muszę się zdecydować na zakup BJD, ale wtedy to dopiero zaczną się wydatki!
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Kurei, ja Ci powiem, że na osiemnaste urodziny też sobie sprawiłam pierwszą... pierwszego bjd, ale był w rozmiarze msd xD
Kevin to ciacho, ale cena mnie powala, mimo wszystko ^_^"

Awatar użytkownika
Kurei
Kontakt:

Only NM pisze:I tak trzymaj Kurei :-) Ja też w końcu muszę się zdecydować na zakup BJD, ale wtedy to dopiero zaczną się wydatki!
Dzięki, poczółam się wsparta, a to dobry krok do osiągnięcia celu :) I jejku, nie strasz mnie dalszymi wydatkami ;-;
Arszenikk pisze: Kurei, ja Ci powiem, że na osiemnaste urodziny też sobie sprawiłam pierwszą... pierwszego bjd, ale był w rozmiarze msd xD
Kevin to ciacho, ale cena mnie powala, mimo wszystko ^_^"
Też myślałam o msd, na pewno można znaleźć je w przystępniejszych cenach niż większe BJD, ale jakoś tak ci duzi męscy mężczyźni bardziej mnie pociągają ><. Ale na pewno kiedyś postaram się o laleczkę mini albo zwierzaka od Villemo!
No tak, jest boski, a jego ciałko jest chyba o połowę tańsze. Ale to nadal jakiś tysiek :/
Myślałam ostatnio o zakupie BJD na raty, tzn kupić jakieś ładne ciałko jeśli finanse na to pozwolą, po jakimś czasie, jak się w końcu dozbiera, porządnie wymalowaną główkę (albo wysłać do kogoś już w Polsce) i zrobić taką hybrydkę. Ale nie wiem czy jest to opłacalne. Jak pomyślę o tym biednym, bezgłowym ciałku, leżącym kilka miechów w pudełku i czekającym na przeznaczenie... :|
Nie wiem czy nie offtopuję :boisie:

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

U Villemo poczekasz prawie rok, ja bardzo źle wspominam zakupy u niej i tego... No nie polecam :')

Kupowanie na raty wyjdzie Cię w końcu więcej, niż kupno całej lalki, ale nie będzie tak bolało, jak wydanie 700$ na raz xD

Awatar użytkownika
Kurei
Kontakt:

Arszenikk pisze:U Villemo poczekasz prawie rok, ja bardzo źle wspominam zakupy u niej i tego... No nie polecam :')

Kupowanie na raty wyjdzie Cię w końcu więcej, niż kupno całej lalki, ale nie będzie tak bolało, jak wydanie 700$ na raz xD
No, jeszcze się zobaczy. może mi się odmieni :D
Chyba wiem jak to jest... W końcu rozmawiasz z dziewczyną "nakupuję byle co, ale w różnych sklepach, żeby wyszło, że nie kupiłam nic". A potem się dziwię, że nie mam kasy ;-;
Ale i tak jeszcze trochę minie zanim doczekam się jakichkolwiek funduszy na jakiekolwiek lalkowe zakupy. Może uda mi się do tego czasu dopaść jakąś niezłą sumkę na zakup całej lalki :)

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Post autor: Carleesi »

Boże! Jak ja marzę o takiej lalce... Ale niestety, ich ceny powalają mnie na kolana. Uzbieranie na moją Blythe graniczyło niemal z cudem, a na taką BJD to bym chyba z rok-dwa musiała odkładać, a gdzie inne wydatki... ;__;
Chyba prędzej trafi do mnie Pullip, Tangkou i ciałko Neemo S dla mojej Blythe.
Ale pomarzyć sobie mogę. ;3
Blog Instagram Flickr Facebook

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Carleesi szczerze powiedziawszy to bjd można dorwać w granicach do 200$, jeśli się dobrze trafi. Czy to z drugiej ręki, czy faktycznie ze sklepu. Oczywiście im większy rozmiar tym drożej, ale skoro lubisz lalki 1/6 to są bjd w tej skali za 350-400zł. http://www.Fdoll.com ma takie słodkie maluszki. Lalki są naprawdę solidne i polecam je c:

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Post autor: Carleesi »

O kurczę! Faktycznie! Ta mi się podoba *__*
http://www.fdoll.com/index.php?main_pag ... 22ij0jta27
Blog Instagram Flickr Facebook

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Miałam Amber, bardzo przyjemny mold, chociaż uważam, że Pamlea jest lepszy/a. To ta sama buźka, tylko Amber się uśmiecha, a ta druga nie, chociaż uśmiech można makijażem zrobić. Ciałko jest smukłe, gładziutkie, ślicznie pozuje. Tu na dole masz gdzieś post. Niestety nie dam Ci stricte linku, bo się zdjęcia nie wyświetlają ><
http://arszenikk.pinger.pl/p/1

golden_eye
Kontakt:

Post autor: golden_eye »

Bjd to moje kolejne marzenie :serducho:
Najlepiej taka w rozm. 1/4, na początek, ale która konkretnie nie umiem zdecydować. Za dużo typów mam, idealnej brak. Może w następnym roku się uda?
Będą niążki będę wybierać ;) a na razie tylko zapisuję, która ewentualnie do przemyślenia. Katalog top 10 ma już w sobie chyba top 30 xD :facepalm:
Najgorsze w tym wybieraniu jest to, że mam "WIZJĘ" :facepalm: mam historię dla tej wizji, brakuje mi konkretnej buźki. Nie znalazłam takiej idealnej, muszę zacząć chyba przeglądać dokładniej ownerskie foty, bo firmowe to w większości mnie zniechęcają...

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

golden_eye znam to doskonale :D
Ze swoim pierwszym bjd też tak miałam. Też wzięłam na początek 1/4, posiedział u mnie +/- rok i poszedł w świat, bo się okazało, że nie jest to rozmiar dla mnie i SD są lepsze. Teraz mam w domu dwóch chłopów SD i jednego 35cm. Co najśmieszniejsze teraz znów zbieram na MSD, bo uznałam, że jednak może być, albo to po prostu buźka mnie tak urzekła, że przeboleję rozmiar, bo tylko jedna lalka w tym rozmiarze mnie ciągnie, żadna inna ^-^

Ja zawsze we łbie tworzę projekt postaci, a potem cierpię, bo nie mogę dopasować lalki xD
Chociaż mój najmniejszy chłoptaś to 100% moje OC, są identyczni.

Tak, najlepiej pooglądać zdjęcia ownerów, bo jak znalazłam takowe jedno to moja reakcja była "To jest lalka którą potrzebuję!". Zbierałam wtedy na zupełnie co innego, ale mnie tak zauroczył pomysł i wykonanie, że dostrzegłam to, że ta lalka będzie idealna. A wcześniej nawet by mi do głowy nie przyszło~

No, rozpisałam się. Jakby co to chętnie pomogę w szukaniu, czy wyborze. Doradzę i poratuję swoją wiedzą, jeśli będziesz potrzebować~

golden_eye
Kontakt:

Post autor: golden_eye »

No, rozpisałam się. Jakby co to chętnie pomogę w szukaniu, czy wyborze. Doradzę i poratuję swoją wiedzą, jeśli będziesz potrzebować~
:jupi:
Będę baaardzo potrzebować, dziękuję z góry :*

Ja zawsze we łbie tworzę projekt postaci, a potem cierpię, bo nie mogę dopasować lalki xD
ufff, nie jestem sama :hyhy:

ODPOWIEDZ