Próbuję szyć

Szyjesz, dziergasz? Pochwal się swoim dziełem!
Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Re: Próbuję szyć

Post autor: Neytiri »

jewelsnake, jak tak patrzę na jej sympatyczną buźkę to przywodzi mi na myśl taką ciepłą kobietkę o ogromnym sercu, przyjaźnie nastawioną do każdego i życzliwą. Trochę taka afro-amerykańska "matka Polka" dbającą o rodzinę, ogarniająca gromadkę dzieci i męża, lubiącą piec i gotować i dobrze nakarmić rodzinę. Plotkująca z koleżankami i wymieniająca się z nimi najświeższymi nowinkami z sąsiedztwa, dosłownie jak postać z sitcomów. Wybacz, że w swojej wyobraźni troszkę się rozminęłam z Twoją wizją ;D
Bardzo chętnie zobaczę więcej wcieleń Dasi, świetna lalka, wyróżnia się na tle barbiowatych.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Dasia jest super! Szalenie podoba mi się myśl o lalkach z różnorodnymi typami figur. Szkoda, że nie jest mocno artykułowana. Niemniej, w Twoich ubrankach wygląda elegancko, klasycznie, i nie nudno, a to wyzwanie - szyć dla sylwetki z krągłościami. Na chudym i długim wieszaku praktycznie wszystko dobrze się układa, a Dasia wymaga wprawnej ręki. Sweterek jest przeuroczy :)

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Dziękuję Pink Flamingo! Też przepadam za zróżnicowanymi wyglądowi lalkami, nie muszą być piękne, ważne żeby były różnorodne. W rożnym wieku i płci, rożnego wzrostu i różnej tuszy :zakochany: Ta artykulacja a raczej jej brak to problem, szkoda, że chociaż ręce nie są zginane ale i tak cieszę się, że mimo wszystko jest kolejna gruba lalka.

Neytiri pisze:jewelsnake, jak tak patrzę na jej sympatyczną buźkę to przywodzi mi na myśl taką ciepłą kobietkę o ogromnym sercu, przyjaźnie nastawioną do każdego i życzliwą. Trochę taka afro-amerykańska "matka Polka" dbającą o rodzinę, ogarniająca gromadkę dzieci i męża, lubiącą piec i gotować i dobrze nakarmić rodzinę. Plotkująca z koleżankami i wymieniająca się z nimi najświeższymi nowinkami z sąsiedztwa, dosłownie jak postać z sitcomów. Wybacz, że w swojej wyobraźni troszkę się rozminęłam z Twoją wizją ;D
Bardzo chętnie zobaczę więcej wcieleń Dasi, świetna lalka, wyróżnia się na tle barbiowatych.
Ależ skąd, nie rozminęłaś! Bardzo podoba mi się Twój opis, z grubsza chodziło mi o coś takiego + poczucie własnej atrakcyjności pomimo nadprogramowych kilogramów oraz chęć podobania się mężowi, tyle, że Ty masz talent do pisania niczym Jaskier z Widźmina, a ja niczym Geralt :P

Kolejne zdjęcie Dasi, tu widać całą spódnicę, kształt oczywiście ołówkowy, podkreślający krągłość bioder i tworzący talię (przy okazji ukrył się jej brzuch). Srebrna bluzka obsypała pyłkami spódnice, i nie chce toto zejść :| Bluzeczka należała do lalki Mimi Bobeck.
Obrazek
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Tym razem parę męskich bluzek :

1 Obrazek

2 Obrazek

3 Obrazek

4 Obrazek

5 Obrazek
Manic Street Preachers

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

Yyyy , szok...no aż mi mowę odjęło...

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

niemiłamonika pisze:Yyyy , szok...no aż mi mowę odjęło...
Amen.

jewelsnake, jak zrobiłaś nadruk na szarej bluzce? Podziwiam tak precyzyjne, dokładne i staranne szycie, pełna profeska to za mało powiedziane :)

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Rewelacja! Uwielbiam takie realistyczne ciuchy!

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Świetne! Już w innym wątku napisałem, jak dobrze radzisz sobie z lalkową modą :)

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Dziękuję! Jesli chodzi o bluzy i t-shirty, to ja je tylko wycinam, zszywa siostra, a ja w tym czasie szyję spodnie. Wcześniej sama musiałam wszystko szyć, ale kilak miesięcy temu zagoniłam do pomocy siostrę, w końcu wszystkie lalki są naszą wspólną kolekcją, więc niech i ona coś dla nich robi :D
Neytiri pisze: jewelsnake, jak zrobiłaś nadruk na szarej bluzce? Podziwiam tak precyzyjne, dokładne i staranne szycie, pełna profeska to za mało powiedziane :)
Nie zrobiłam, jestem na to zbyt leniwa :rotfl: Wyszukuję w lumpeksach ubrania z odpowiednimi nadrukami których fragmenty używam do robienia ubranek. W przypadku tych gwiazdek to był t-shirt dziecięcy. Gwiazdki były na plecach, po wewnętrznej stronie bluzki jest nadrukowana metka XD
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

A może jakiś wykrój, a? :hyhy:
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

jewelsnake pisze: Nie zrobiłam, jestem na to zbyt leniwa :rotfl: Wyszukuję w lumpeksach ubrania z odpowiednimi nadrukami których fragmenty używam do robienia ubranek.
Leniwa?? Po ubrankach szytych przez Ciebie kompletnie tego nie widać, są perfekcyjnie wykonane. I żeby znaleźć odpowiednie materiały z dopasowanymi do skali lalki nadrukami, to trzeba też się trochę nachodzić. Podziwiam zapał do szycia. Jestem wielką fanką efektów Twojej pracy, stanowią dla mnie niedościgniony wzór ;D

Przyłączam się do prośby o ewentualne wykroje, dla takiego laika jak ja nawet najprostszy wykrój bluzki jest cenny ;p

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

To już nie jest "PRÓBUJĘ szyć'! Bluzki są niesamowite! Ah, chciałabym tak umieć : / ^^ I dołączam się do prośby o jakieś wykroje jeśli możesz i chcesz je udostępnić, ja jestem taka ciocia że nie potrafię nawet sama wykroju zrobić :P

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Seria ubrań na co dzień, bez żadnego konkretnego stylu, ot tyle, aby panowie nie siedzieli nago. Niektóre ubrania się powtarzają z tymi z poprzedniego postu.

1
Obrazek

2
Obrazek

3
Obrazek

4
Obrazek

5
Obrazek

6
Obrazek

7
Obrazek

8
Obrazek

9
Obrazek

Co do wykrojów, bardzo bym chciała ale obecnie nie mam jak, mój skaner jest spakowany razem z innymi sprzętami. Gdy będę miała dostęp do skanera będę na bieżąco skanowała każdy nowy wykrój.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

WOW :slinka: Ale się napaliłem na Twoje ubranka!! :zakochany: :zakochany:
Są świetne, szkoda że Mattel nie uczy się od Ciebie i nie robi właśnie takie "normalnych" ciuszków. ^^
Hm A czy jest jakaś szansa na to, że można u Ciebie kupić takie ubranka?? Jeżeli tak to ja bym BARDZO chciał. :cwaniak:

Awatar użytkownika
VMarcin
Kontakt:

Post autor: VMarcin »

Powiem tylko tyle, że każdy zaprezentowany tu ciuszek to pełna profeska :ok:

ODPOWIEDZ