Jestem tu zupełnie nowa i ... zielona.
Chciałabym Was prosić o parę podpowiedzi.
Czy oprócz Etsy i sklepu domkowo.pl istnieje miejsce gdzie można pooglądać różną twórczość dla lalek? Chodzi mi o bogate w te rzeczy miejsce które lubicie a nie jakieś aukcje na Allegro.
Oglądam od tygodnia dniami i nocami Wasze blogi. Podziwiam Waszą pomysłowość i kreatywność. Jak już pisałam w dziale "powitania" jestem artystą i renowatorem którego dopadł szał na miniaturyzację. Głównym moim zajęciem są na razie kapelusze i troszkę zaczęłam się bawić biżuterią dla lalek. Chciałabym spróbować i innych rzeczy ale zależy mi żeby to były rzeczy których nie robicie sami i które nie bardzo można kupić/zdobyć. Zależy mi na tym żeby to było wyjątkowe. Miałam cichą nadzieję, że temat torebek taki jest ale po przejrzeniu kilku Waszych blogów musiałam pozbierać szczękę z podłogi na to co tworzycie w tej tematyce i pomysł tworzenia torebek zarzucić.
Na co wpadłam sama.
-ładna utrzymana w skali biżuteria w tym srebrna biżuteria.
-aranżacje okien. Oglądam dioramy i domki i to jest coś czego mi ewidentnie tam brakuje.
-miniatury perfum
-i ostatnie na co wpadłam co mogłabym robić to ręcznie malowane obrazy do domków dla lalek. Oczywiście znam artystów którzy specjalizują się w miniaturach. Ich prace są piękne i ... bardzo kosztowne. Kolekcjonerskie po prostu. Ja myślę o czymś prostszym niż malowanie skomplikowanego dzieła jednym włosem. Myślę o prostszej formie, mniej skomplikowanych tematach (może lalkowych właśnie?) Chciałabym coś takiego robić. Chciałabym by taki obraz mógł zawisnąć w domach które tworzycie i które widziałam na blogach. Chciałabym żeby to było coś na prawdę specjalnego, Na razie mam ból wielki bo nigdzie nie mogę znaleźć tak miniaturowych ramek.
Możecie mi pomóc rozwinąć ten temat? Czego jeszcze szukacie? O czym marzą Wasze lalki?