Fashionistas 2015

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Fashionistas 2015

Post autor: privace »

Jeszcze nie ma tematu (choć wzmianki się pojawiają w innych wątkach), więc postanowiłam w nowym napisać.
Obrazek♥Barbie Fashionistas 2015♥ by ♥Swedish fashionista♥, on Flickr
Albo ja jestem ślepa jak gruziński uczony, który wynalazł okulary, albo....
Gdzie ruchome kolana, łokcie, nadgarstki??

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Re: Fashionistas 2015

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Privace, one są fajnie ubrane, ale artykulacji nie mają niestety. Już od dłuższego czasu wiadomo, że nowe fashionistas to już nie artykulacja, ale moda, a te ruchome to teraz tylko Dreamhouse i Style... :no:

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Fakt, że ubrania dalej trzymają poziom, ale ja akurat nie kupuję lalek dla samych ciuchów.
Gdzieś wyczytałam (chyba w katalogu ale głowy nie dam), że mają za to ruchome kostki u nóg... Zabrać ruchomość wszędzie indziej i dać w kostkach... Gdzie sens, gdzie logika?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Ale te kostki, to chyba też nie wszystkie lalki. Chyba tylko te wypaśne... Gdzieś na forum krążyło zdjęcie tych lalek i te z ruchomymi kostkami chyba były w większych pudłach i z dodatkową parą płaskich butów.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Druga i trzecia od lewej mają sliczne buzie :zakochany:
<3

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Teresa i jedna Barbie mają płaskie stopy - ale na stałe, one praktycznie nie mają nic ruchomego... ;/

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Ania_DollSecondHand pisze:Ale te kostki, to chyba też nie wszystkie lalki. Chyba tylko te wypaśne... Gdzieś na forum krążyło zdjęcie tych lalek i te z ruchomymi kostkami chyba były w większych pudłach i z dodatkową parą płaskich butów.
Te z dodatkową parą butów to nie Fashionistas, ale "Barbie Style"
BarbieDream pisze:Teresa i jedna Barbie mają płaskie stopy - ale na stałe, one praktycznie nie mają nic ruchomego... ;/
Czyli wierutne kłamstwo w oficjalnym katalogu Mattel "Oto zupełnie nowa odsłona lalek Barbie® z serii Fashionistas®! Modne przyjaciółki dzięki artykulacji kostki nie tylko mogą chodzić w butach na płaskim obcasie, ale każda ma także inny odcień skóry, kolor oczu, fryzurę oraz pozę!"
A pudełko jest tak skonstułowane, że stóp nie widać... Wrrrr...

Awatar użytkownika
kmaja
Kontakt:

Post autor: kmaja »

Widziałam na zdjęciach w necie takie modele, całe "sztywne" tylko stopy ruchome, ale nie pamiętam, które to dokładnie były. Też mi się to wydało bez sensu, dlatego zbytniej uwagi im nie poświęciłam.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Mam nadzieję, że te ruchome stopy nie będą takie rachityczne i luźne jak u artykułowanych Steffi Love.
Podoba mi się buźka nowej Barbie, ale zauważcie jak te twarze ze zdjęć tzw. promo odbiegają od twarzy lalek w pudełkach (zwłaszcza nowa Teresa).
Ciekaw jestem jak będzie z dostępnością i cenami w naszym pięknym kraju tych wszystkich dodatków "Fashion Packs"...
Mattel za bardzo miesza z tym nazewnictwem serii. Kiedy nowe lalki wejdą do sprzedaży, a resztki starych Fashionistek będą jeszcze dostępne to zrobi się kogel-mogel. Jak znam polskie realia w sklepach internetowych będą widnieć np. zdjęcia starszych "ruchawych" modeli, tymczasem do nas (w sensie: do dziecka, któremu mamusia kupiła w necie na promocji takową lalkę) przyjdzie w paczuszce nowa sztywniara :-) Ale Fashionistas to Fashionistas, no nie? ;-)
Ale tak zupełnie na poważnie - mam nadzieję, że w rzeczywistości nie będzie aż tak źle. Ewentualny spadek sprzedaży po wypuszczeniu pierwszej serii tych lalek da do myślenia Mattelowi i ten coś tam poprawi... Może chociaż gumowe zginalne nogi da? ;-)

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

Dla mnie promo jak zwykle jest przesadzone... Jak było łał na początku, tak teraz naprawdę nie pożądam żadnej z nich... nawet obłędna Kayla?Lea spłowiała.... https://www.flickr.com/photos/pattypatty85/16018880120/ .... Znają zycie, ceny pewnie ok 60-70 zł

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

dollbby pisze:Dla mnie promo jak zwykle jest przesadzone... Jak było łał na początku, tak teraz naprawdę nie pożądam żadnej z nich... nawet obłędna Kayla?Lea spłowiała.... https://www.flickr.com/photos/pattypatty85/16018880120/ .... Znają zycie, ceny pewnie ok 60-70 zł
Wydaje mi się czy nowe Fashionki maja stefowlosy???? Jakieś podejrzanie błyszczące i w nieładzie zupełnie co innego niż zeszłoroczna seria :nie:
<3

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Na zdjęciach promo był szał-łał, ale teraz tylko z ciekawości wyglądam jeszcze na tą blondynę z flockiem. Niestety te ich przyduże głowy wciąż mnie zniechęcają, żadna fashionistka nie zagrzała u mnie długo miejsca z tego względu. Ciuszki też dość skromne, a bez artykułowanego ciałka w zasadzie brak powodu do zakupu.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

barbusia77 To trudno ocenić po fotce. Wiele np. Stefek na fotkach (nawet nie tych promo) wygląda jakby miały mega piękne, lśniące i mięciuśckie włosięta. 2 Fashionistki z 1. serii, które posiadałem jako nówki (zapudełkowane) też mnie nie powaliły jakością włosia. Może to kwestia ewentualnego lakierowania... nie dociekałem nawet tego faktu. Łby zaraz po oddzieleniu od "dawczego" ciałka leciały przez okno (gdyby malunek twarzy był bardziej uroczy, to z pewnością zachowałbym się bardziej dżentelmeńsko) :-p

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

stefowłosy to chyba nie są, ale a 200% klejoglut... Ja zawsze robiłem włosy po swojemu bo masakra jakaś jest po odczepieniu.... Ale jakościową idą w dłół

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

arigato ja po fotce Kayl-i którą wstawił dollbby to wywnioskowalam. Te nowe Fashionki to chyba dla samych ciuchow będą się sprzedawać jeśli cena nie przekroczy 30zl. Szczerze mówiąc więcej warte nie są. Coś jak "szykowna Barbie". Taka seria " dla każdego " :szok:
<3

ODPOWIEDZ