Zmniejszanie głowy u Barbie

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
JoannaS
Kontakt:

Re: Zmniejszanie głowy u Barbie

Post autor: JoannaS »

Mold inny - z lewej Lara z prawej Midge/Diva. Zastanawiam się czy to zmniejszanie jest stopniowalne, bo do tej pory zmniejszałam dwa razy i za bardzo się zmniejszyły te głowy. W sumie nie prędko się będę w to bawiła, zima przyszła do ciuchlandów daleko.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

https://www.flickr.com/photos/107883851 ... 2302316226

Eksperymenty ze zmniejszaniem głów, czasem zdjęcia mają opisy ile lalki były moczone i w czym, albo co poszło nie tak i jak tego uniknąć.

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Wygląda to super, ale jednak bałabym się, że głowa lalki jednak zmieni swoją strukturę, zacznie się odbarwiać, itp.

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

mniejsze główki wyglądają zdecydowanie lepiej, ale ryzyko jest duże. Fajne porównania na tej stronce są :P

Awatar użytkownika
ila_214
Kontakt:

Post autor: ila_214 »

Witam chciałabym zapytać czy wyjmując głowę od lalki ze słoika w momencie, gdy upłynęło już ponad 18 godzin (głowa zdążyła zwiekszyć swoja objętość 2-3 krotnie), trzeba ją np. wsadzić na jakiś czas do zimnej wody i pozostawić na kilka godzin ? Czy po prostu można ja wyjąć i położyć na ręczniku/papierze by wyschła ?

Kiedy głowa zacznie zmneijszac swój rozmiar ? I czy, zaraz po tym, jak się ją wyjmie, nałożyć ją na ciało (by się jakoś skurczyła .. i zama zaklinowała spowrotem na szyi ?) czy też poczekac trochę i gdy będzie juz zupełnie sucha próbowac nałożyć ją na szyję, lub też rozgrzać we wrzątku, by ją lekko rozciagnąć ?

Oraz na koniec: Czy taką głowę można później np. wyszorować mydłem lub płynem do naczyń, by pozbyć się zapachu acetonu ?
"Ila, tak po prostu."
Obrazek

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Jak głowę za wcześnie się wsadzi to aceton zacznie żreć plastik szyjki. Jak za późno to będzie twarda. Można próbować krócej niż 18h bo póki jest w acetonie to puchnie a kurczy się schnąc, ja trzymałam za długo i wyszło jak w filmie "Sok z żuka". Jestem ciekawa jak Ci wyjdzie bo sama boję się powtarzać eksperyment na nowych lalkach. A, czasem ciemne włosy farbują twarz lalki.

Awatar użytkownika
ila_214
Kontakt:

Post autor: ila_214 »

Dzięki za radę.

Szczerze, to już widzę, ze chyba po całości spierdzieliłam sprawę, bo lalka mie nierówną twarz (widać gołym okiem, że po prawej stronie kości policzkowe są wyżej, niż po lewej). Ale może cos uda mi sie odratować, bo właśnie lecę zrobić foremkę z kartonu i przymocuje ją gumkami do głowy.

Zobaczymy.
"Ila, tak po prostu."
Obrazek

ODPOWIEDZ