Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Re: Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Post autor: Pat »

Cóż, to nie my jesteśmy targetem mattela tylko dzieci. To co dla dzieci jest fajnie/podoba się nie musi być takie dla nas. Plażówki jak sama nazwa wskazuje są waterPLAY, widzę plusy malowanych kostiumów, dziecko bierze do wanny/basenu/nad morze, po zabawie wystarczy wytrzeć ręcznikiem (owszem, zostają mokre włosy ale uważam że to mniejszy problem niż mokre ciuchy). Do sztywniar też nic nie mam, i uwaga, uwaga, niektóre dzieci wolą sztywniary.
Pamiętajmy że dzieci czego innego oczekują od lalek niż my.

Ps. Dzieci są różne więc to że dziecko sąsiadki nie lubi takiej a takiej lalki, nie znaczy że wszystkie dzieci nie lubią.
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

Jesteście w wyrażaniu swych pochlebnych opinii po prostu cudowni xD
miumiu pisze:zeszta za 20 lat to drukarki w 3d:))))))))) i kazdy sobie wydrukuje lalkę:))
O to to. Na stronie Mattel będziemy pobierać wzory do druku za symboliczną opłatą pisiont groszy - i cyk, drukujemy sobie i mamy od ręki całą lalkę. Razem z wydrukowanymi ciuchami i wydrukowanymi włosami, i najlepiej wszystko to w jednym kolorze - cóż za oszczędność materiałów, ekonomia, ekologia i inne ekorzeczy, wow.
A niezadowoleni z jednolitej kolorystyki zainwestują w farbki :P
Ewentualnie położą się i będą płakać w rozpaczy za lalkami sprzed dwudziestu lat...
Pat pisze:Pamiętajmy że dzieci czego innego oczekują od lalek niż my.
Słusznie, byliśmy chyba trochę innymi dziećmi, które oczekiwały po lalkach bajecznych włosów i pięknych, bajkowych strojów, a nie możliwości puszczania nią baniek tudzież błyskania milionem kolorowych diod ze stanika. No cóż.
Ale pomarudzić można ;)
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

Awatar użytkownika
Michał
Kontakt:

Post autor: Michał »

Zabiłaś mnie! :)Leżę i mam niekontrolowane wybuchu śmiechu.

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

i dlatego ze przyszłość barbi jawi sie w jednobarwnie( nie wiem czemu ,za 20 lat drukarki 3d na PEWNO beda drukowac w niezliczonych kolorach jak tez spokojnie wdrukowac beda umiały np cieniutkie pasma nylonu- czyli włosy no proszę ja was)
ale skoro jednak nie to , to włąśnie trzeba teraz kupowac ,inwestowac, nie odpakowywac te barbie
beda niczym normalnie grale .A co do ubranek- to moda sie zmienia ,moze za 20 lat własnie nagośc ,ewentulanie pomalowana bedzie modna?
Mnie sie te nowe propozycje podobają ale chciała bym je zobaczyc w sklepie, zdjecia promo sa zawsze bowiem takie cudne...
Nie przepadam za brakiem artykulacji, wrecz jestem fanka jej
Ale co robi większość lalek u kolekcjonerów i zbieraczy?Ano stoi ubrana na pułce- sztywno,lub lezy w pudłach

ja to sie wrecz dziwe ze barbi nie robia sztywnonogiej czyli bez możliwość siadania , tak by stała bez potrzeby stojaka.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

miumiu pisze:ale skoro jednak nie to , to włąśnie trzeba teraz kupowac ,inwestowac, nie odpakowywac te barbie
beda niczym normalnie grale
Będę krakać: nie dożyjemy tych czasów, bo jednak 20 lat to mało. Powiedzmy - 70 lat, to już się sprawa Graala uprawdopodobni :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

privace pisze:Była mowa o chyba najgorszej porażce na 2015 rok- serii plażowej("water play")? http://2.bp.blogspot.com/-dd03UCXO3M0/V ... 2015-2.jpg
Lalki sprzedawane "gołe" (bo przecież wmoldowany strój to nie ubranie) i boso... Ciekawe, jak będzie to wyglądać cenowo, bo oszczędność w wykonaniu powinna się przekładać na cenę (ha! naiwność zapewne)
Ale Ken ma kąpielówki z materiału! Doceńmy łaskawość mattela!
O to to. Na stronie Mattel będziemy pobierać wzory do druku za symboliczną opłatą pisiont groszy - i cyk, drukujemy sobie i mamy od ręki całą lalkę. Razem z wydrukowanymi ciuchami i wydrukowanymi włosami, i najlepiej wszystko to w jednym kolorze - cóż za oszczędność materiałów, ekonomia, ekologia i inne ekorzeczy, wow.
A niezadowoleni z jednolitej kolorystyki zainwestują w farbki
A do drukowanych włosów będą zalecać konserwację olejem do maszyn do szycia, by się nie puszyły!
Cóż, to nie my jesteśmy targetem mattela tylko dzieci. To co dla dzieci jest fajnie/podoba się nie musi być takie dla nas. Plażówki jak sama nazwa wskazuje są waterPLAY, widzę plusy malowanych kostiumów, dziecko bierze do wanny/basenu/nad morze, po zabawie wystarczy wytrzeć ręcznikiem (owszem, zostają mokre włosy ale uważam że to mniejszy problem niż mokre ciuchy). Do sztywniar też nic nie mam, i uwaga, uwaga, niektóre dzieci wolą sztywniary.
Pamiętajmy że dzieci czego innego oczekują od lalek niż my.
"Niektóre". Byłam małym nołlajfem, co miał lalki zamiast koleżanek, i przywiązywał do nich dużą wagę, więc pamiętam co wówczas wolałam. :D Jak miałam 3-4 latka i rodzice kupowali mi kloniki to WSZYSTKIE lalki prędzej czy później miały urwaną prawą rękę, bo próbowałam ją odchylić na bok, a się nie dało. I chciałam te rączki odchylać zanim miałam Barbie i wiedziałam, że inne lalki tak robią.
Nie widzę powodu, dla którego dzieci by miały woleć puste, plastikowe nogi i wygięty na bok tułów u lalek. Taka nawet nie usiądzie prosto do herbatki! XD
Jak już robią plastikowe, to niech np. jak u lalek "La dee da" - mają artykulację jak zwykłe Barbie, ale nogi w kolanie zginają się jak u fashionistek, a nie "na klik".
http://static.productreview.com.au/pr.p ... abbfb1.jpg

Awatar użytkownika
Michał
Kontakt:

A pozatym kostiumy są malowane (chyba bez czerwonego moldowany?) więc morzna je usunąć zmywaczem. ;) A i cenzury majtkowej nie będzie same plusy :)

Awatar użytkownika
Michał
Kontakt:

Bez acetonowym zmywałem nic się nie stało. :)

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Wideo-recenzja Super Hero Barbie Princess Kara z nowym moldem:

https://www.youtube.com/watch?v=sP6FqNOgFPk

Buźka sympatyczna, ale pupy nie urywa. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

Annorelka pisze: Ale Ken ma kąpielówki z materiału! Doceńmy łaskawość mattela!
No bo jakby miał namalowane to by tak głupio wyszło... :zawstydzony: :haha:

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

LolitaDolls pisze:
Annorelka pisze: Ale Ken ma kąpielówki z materiału! Doceńmy łaskawość mattela!
No bo jakby miał namalowane to by tak głupio wyszło... :zawstydzony: :haha:
Zawsze mogli namalowac slipki....
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Pojawiły się zapudełkowane fotki Barbie Style Glam Vacation - wcześniej zwanych chyba roboczo Style Resort. Bardzo apetycznie się zapowiadają, zaryzykuję nawet stwierdzeniem, że wyglądają lepiej niż nowy wypust Glam/Style z ruchomymi kostkami i ekstra parą butów. Jedynie szkoda, że nie mają zginalnych chociaż kolan.
http://papusilemele.com/en/2015/01/17/b ... -in-boxes/

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

Pinki, seria glam vacation nawet fajna, ale chyba jednak nie przemawia do mnie myk "ciałko pół na pół". Summer w zielonym kostiumie jest całkiem całkiem :D

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

My się już chyba śliniliśmy do ich fotek promo w zeszłym roku?
Ich ciuszki i dodatki podobają mi się ciągle tak samo bardzo... :zakochany:
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

ODPOWIEDZ