Ebenistą to ja nie będę

Akcesoria, dodatki
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kurei
Kontakt:

Ebenistą to ja nie będę

Post autor: Kurei »

No tak, stworzyłam kanapę. Ale jak w tytule, olśniewająca to ona za bardzo nie jest :/
Nie ma co nawet pisać, lepiej Wam pokarzę :)
Od frontu wygląda to tak
Obrazek
Tutaj uniesione poduszki. Można je całkiem wyciągnąć!
Obrazek
Obrazek
No i w porównaniu do siedzącej na niej lalki
Obrazek

Mam zamiar uszyć jeszcze jakieś kolorowe poduchy, żeby urozmaiciły tą szarą masę. Tak ogólnie to zabieram się za urządzanie półki moim lalkom (ze względu na zbliżające się 2 tygodnie nic nie robienia), a to jest pierwszy mebel :D
Denerwuje mnie w niej, że to jedno boczne oparcie przyszyłam do góry nogami, szew na którym miała stać jest widoczny. Ale zauważyłam to już jak było grubo za późno i musiałam się pogodzić z tym faktem :(

Awatar użytkownika
Orioness
Kontakt:

Re: Ebenistą to ja nie będę

Post autor: Orioness »

Jeśli lalka nie narzeka, to jest ok :)

Awatar użytkownika
Suriri
Kontakt:

Post autor: Suriri »

Wyszło dobrze :), a jaka radocha z własnoręcznie wykonanej pracy co nie? :D

albi
Kontakt:

Post autor: albi »

Nie ma się co dołować,kanapa wyszła świetnie! :D

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

A ja przyszłam pozachwycać się nie kanapą, ale lalką :zawstydzony: Jest cudna, pokazuj ją częściej :zakochany:

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

A mi się kanapa bardzo podoba, tylko oparcia jakieś takieś za cienkie ;)

Awatar użytkownika
Kurei
Kontakt:

Post autor: Kurei »

Orioness pisze:Jeśli lalka nie narzeka, to jest ok :)
A już by spróbowała :D
Suiri pisze:Wyszło dobrze :), a jaka radocha z własnoręcznie wykonanej pracy co nie? :D
Tak! Nie mogłam się napatrzeć na nią przez całe 2 dni!
albi pisze:Nie ma się co dołować,kanapa wyszła świetnie! :D
Dziękuję :serducho:
reiha pisze:A ja przyszłam pozachwycać się nie kanapą, ale lalką :zawstydzony: Jest cudna, pokazuj ją częściej :zakochany:
Właśnie zabieram się od jakiegoś czasu do pochwalenia nią w temacie z ooakami, ale nie mogę zrobić jej dobrego zdjęcia :wrr:. Na każdym wygląda jakby miała krzywe oczy, a one nie są krzywe, wiem to z dobrego źródła! Ale dziękuję :)
LolitaDolls pisze:A mi się kanapa bardzo podoba, tylko oparcia jakieś takieś za cienkie ;)
Cała jest zrobiona na (wstyd się przyznać :pudło: ) pudełku od butów. Miały być tam jeszcze poduszki, ale z nich zrezygnowałam. Jak zdobędę materiał i wezmę się za małe, ozdobne jaśki, to może uda mi się ukryć anoreksję tej kanapy ><

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

Ja sama czasem robię mebelki z gąbek i agrafek więc wiem że to nie zawsze takie easy :p

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Podoba mi się ta kanapa, jest ładnie wykonana. Tego "lewego" szwu nie widać, pewnie dlatego, że został wybielony światłem na zdjęciu. Wielokrotnie sama myliłam się przy szyciu na złą stronę, kilka razy też źle połączyłam skrawki i szyłam lewą na wierzch... Znam Twój ból. I takie pomyłki, to nic złego, uczymy się. Odbierają sporo radości, bo mamy do wyboru albo mieć mniej zadowalający mebel, albo pruć i napracować się dwukrotnie. Zazwyczaj mam taki "bubel" kilka miesięcy, jak się znudzi to nie ma problemu, a jeśli nadal mi na nim zależy to wtedy zbieram siły i naprawiam. ;)

ODPOWIEDZ