Dylemat początkującego
- Justyna
- Kontakt:
Re: Dylemat początkującego
Ante jest śliczna, być może przereklamowana ale każdy ma to co lubi. Małą Ante kupiłam z drugiej lub z nawet trzeciej ręki ale jestem zadowolona tym bardziej że na stronie Fairylandu jest wysprzedana. Na Pukifee czekam już drugi miesiąc i pewnie poczekam jeszcze z kolejne dwa lub trzy. Jedyne co mnie odrobinę irytuje to te stopy i rączki na magnes, zawsze się stresuje że je zgubię, no ale już taki ich urok. Na http://latidoll.com/2007_en/index.htm?m ... g=1&mid=26 można kupić malucha już za 125$, sama się zastanawiam.
- Morrighan
- Kontakt:
Słaby pomysł to kupienie dziecku broniLolitaDolls pisze:Recast nawet jeśli jest recastem to nadal delikatna lalka i mi się wydaje słabym pomysłem kupowanie dziecku lalki która nie jest przeznaczona do zabawy nawet jeśli jest to tylko niewinne domkowanie.
-- 21 lut 2015, o 19:21 --
A zamówienie u nich samej główki myślisz, że to też zły pomysł? Bo i tak myślałam, żeby jakieś ciałko oryginalne z jakiejś firmy zamówić tylko jeszcze nie zdecydowałam... Możesz doradzić gdzie kupić główkę Lacrimosy, aby przyszła w miarę dokładna i nie uszkodzona?Arszenikk pisze:BJD shop to BJD Baby. mają dupną żywicę i często licho zabezpieczają lalki, więc przychodzą często uszkodzone.
-
wielka_mama
- Kontakt:
Morrighan, zgadzam się z Tobą w pełnej rozciągłości.
Pozatym dwoma lalkami fajniej będzie nam się razem bawić:)
Pozatym dwoma lalkami fajniej będzie nam się razem bawić:)
- EvilCupcake
- Kontakt:
Dziecku zawsze można sprawić everkę, monsterkę czy j-doll. 
Co do pukisiów i innych maleństw, można je kochać, albo uważać za paproch co to się zaraz gdzieś zapodzieje w rzeczach dużych lalek. Ja z moją Aili mam problem od jakiegoś czasu, bo nie potrafię jej pomalować tak jakbym chciała, nie moja skala, a chwilowo brakuje mi funduszy na wysłanie jej do kogoś.(i chyba też chęci)
Dużym plusem jest jej wielkość, bo nie muszę tańczyć ze sobą walizki z kawałem żywicy tylko chowam ją w futerał i do torebki. Najlepsze w tej lalce jest to, że idealnie pasuje do małych mebelków, które kiedyś były w netto do kupienia. 
Co do pukisiów i innych maleństw, można je kochać, albo uważać za paproch co to się zaraz gdzieś zapodzieje w rzeczach dużych lalek. Ja z moją Aili mam problem od jakiegoś czasu, bo nie potrafię jej pomalować tak jakbym chciała, nie moja skala, a chwilowo brakuje mi funduszy na wysłanie jej do kogoś.(i chyba też chęci)
-
wielka_mama
- Kontakt:
Mamy MH i z oczywistych względów do domku nie pasuje (pozatym to trochę nie te klimat domkowe), a taki 12 cm maluch będzie idealny:).
Zastanawialam się jeszcze nad Heidi Ott, ale wydaje mi się, że pukis będzie jednak lepszy.
-- 21 lut 2015, o 23:22 --
Zresztą zobaczymy - w pierwszej kolejności chce kupić pierwsza zywiczke dla siebie:).
Zastanawialam się jeszcze nad Heidi Ott, ale wydaje mi się, że pukis będzie jednak lepszy.
-- 21 lut 2015, o 23:22 --
Zresztą zobaczymy - w pierwszej kolejności chce kupić pierwsza zywiczke dla siebie:).
- LolitaDolls
- Kontakt:
Niestety, wiem jak to jest z kupowaniem dziecku zabawek z własnego najwłaśniejszego doświadczenia
Ale to też kwestia dziecka. Jeśli swojej ufasz i wierzysz że nic lali nie zrobi to spoko. 
-
wielka_mama
- Kontakt:
Jak zepsuje to nie będzie miała i nowej nie dostanie-proste:)
No dobra-proponuje koniec wątku dziecięcego, bo jak ktoś zajrzy to pomyśli, że fora pomylił;)
-- 22 lut 2015, o 12:12 --
http://plastigffantastig.blogspot.com/2 ... ls_15.html
No dobra-proponuje koniec wątku dziecięcego, bo jak ktoś zajrzy to pomyśli, że fora pomylił;)
-- 22 lut 2015, o 12:12 --
Zaciekawiona (i przybita ceną) ruszyłam na dalsze poszukiwania i znalazłam stronkę z fajnym zestawieniem "dorosłych" lalek w skali 1/12 - dla zainteresowanych wklejam linka:Mad-Telepath pisze:Można pogodzić rozmiar 1/12 i "dorosły" wygląd![]()
https://www.etsy.com/listing/215529445/ ... =related-1
ancient-tales-bjd-by-helga-reinhard-t30 ... tml#p58518
http://plastigffantastig.blogspot.com/2 ... ls_15.html
- EvilCupcake
- Kontakt:
To może hujoo? Są o wiele tańsze, budową są podobne do pukisiów i mają ok. 13 cm (oczywiście chodzi mi o hujoo baby
)
- LolitaDolls
- Kontakt:
Albo moze obitsu 11cm. Jakościowo są jak bjd, tylko że nie są z żywicy, nie mają gumek do naciągania i w ogóle mniej problematycznych bajerów. Głowki też im można dokupic, tylko trzeba samemu pomalować 
-
wielka_mama
- Kontakt:
Zamówiłam - kurcze nie wierzę, że to zrobiłam:)
Nie mogłam się zdecydować którą (Pukifee Luna czy któraś z Lati White Sp), wkurzałam się, że Lati niedostępna teraz i w końcu kupiłam jednak w tej promocji, którą polecała Morrighan:) Patrzyłam na tą Alex, patrzyłam i coraz bardziej mi się to chude brzydactwo podobało - może się mylę, ale mam wrażenie, że ma spory potencjał...
(Właściwie to Stary mnie zmusił - nawrzeszczał, że do kompa się dostać nie może bo wiecznie jakieś "plastiki" oglądam i wzdycham - kazał kupić to co jest i mi się aktualnie podoba, a Lati lub Luna później;)) - no i zamówiłam, maluchy Cherry i Milk + Alex - Alex będzie dla mnie, któryś z maluchów dla córki, a drugiego sprzedam jeśli znajdzie się zainteresowany:)
Ależ się cieszę!!!!:)
Obitsu muszę kupić jeszcze (21 cm) do Roszpunki, bo poprzednie ciałko się połamało.
Nie mogłam się zdecydować którą (Pukifee Luna czy któraś z Lati White Sp), wkurzałam się, że Lati niedostępna teraz i w końcu kupiłam jednak w tej promocji, którą polecała Morrighan:) Patrzyłam na tą Alex, patrzyłam i coraz bardziej mi się to chude brzydactwo podobało - może się mylę, ale mam wrażenie, że ma spory potencjał...
(Właściwie to Stary mnie zmusił - nawrzeszczał, że do kompa się dostać nie może bo wiecznie jakieś "plastiki" oglądam i wzdycham - kazał kupić to co jest i mi się aktualnie podoba, a Lati lub Luna później;)) - no i zamówiłam, maluchy Cherry i Milk + Alex - Alex będzie dla mnie, któryś z maluchów dla córki, a drugiego sprzedam jeśli znajdzie się zainteresowany:)
Ależ się cieszę!!!!:)
Obitsu muszę kupić jeszcze (21 cm) do Roszpunki, bo poprzednie ciałko się połamało.
- Morrighan
- Kontakt:
Zawsze ciężko jest się zdecydować
Ja swoje zamówienie u Alice składam po 25 - tym jak mi ZUS z macieżyńskim się nie spóźni
No i składam powyżej 380$ żeby mieć dwie Alex
Przyglądałam się tym lalkom i przyglądałam i w oko mi wpadła ta panna http://www.acbjd.com/i-ida-p-8354.html?cPath=257_260 
-
wielka_mama
- Kontakt:
Też fajna - im więcej oglądam tym więcej modeli mi się podoba - muszę się pilnować żeby na życie zostało;)Morrighan pisze:Zawsze ciężko jest się zdecydowaćJa swoje zamówienie u Alice składam po 25 - tym jak mi ZUS z macieżyńskim się nie spóźni
No i składam powyżej 380$ żeby mieć dwie Alex
Przyglądałam się tym lalkom i przyglądałam i w oko mi wpadła ta panna http://www.acbjd.com/i-ida-p-8354.html?cPath=257_260
Orientujesz się może jak wygląda ten "losowy wybór" oczu w AC no i wybór firmy przewozowej (w tabelce jest EMS/DHL)-prosiłam o EMS, ale czy się zastosują? Co do oczu - nasmarowałam taki ładny proszalny komentarz do zamówienia i liczę, że się przychylą...
- Arszenikk
- Kontakt:
Wrzucają oczy jakie im wejdą pod rękę, często za duże.
Musisz im napisać maila przed zapłaceniem, albo zaraz po, bo trzeba dopłacić do EMS'a.
Musisz im napisać maila przed zapłaceniem, albo zaraz po, bo trzeba dopłacić do EMS'a.
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.
-
wielka_mama
- Kontakt:
Odrazu przy zamówieniu (w komentarzu), a przed przekierowaniem do płatności napisałam odnośnie tych oczu i EMS - teraz niby jest promocja przy zamówieniu powyżej 100 usd - dostawa EMS/DHL gratis.Arszenikk pisze:Wrzucają oczy jakie im wejdą pod rękę, często za duże.
- Arszenikk
- Kontakt:
Przy zamówieniu akcesoriów lalkowych za 100$. Lalki i ich części się w to nie wliczają. Ale z własnego doświadczenia wiem, że za EMS chcieli dopłatę, za DHL nie. Ale w DHL jest cło na jakieś 90%.
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.