Pogryzione ręce

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
kream
Kontakt:

Pogryzione ręce

Post autor: kream »

Witam

Mam pytanie kupuję nieraz lalki na giełdzie często mają pogryzione dłonie. Kupiłam ostatnio kilka laleczek po prostu nie zauważyłam tego a teraz zastanawiam seię czy takie ręce mozna przeszczepić od innej lalki ? Nie mam pojecia jak ręce są mocowane a nie chce wyłamywać na siłę:)
Widziałam laleczkę Barbi ale z tych współczesnych może lata 90 w kolankach miała metalowe zawiaski i dzięki temu mogła zginać nóżki. Co to za lalka??? wie ktoś może???

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Re: Pogryzione ręce

Post autor: BarbieDream »

Masz na myśli przeszczepy u Barbie? Sama osobiście nigdy tego nie praktykowałam. Pogryzione dłonie da się jednak trochę przywrócić do porządku mocząc je we wrzątku - plastik się wtedy uplastycznia, czesm udaje się przywrócić pierwotny stan...
Co do lalki musiałabyś ją dokładniej opisać lub zamieścić jej zdjęcie. Bo lalki ze zginanymi nogami z lat 90 mają ciałko popularnie zwane "pajacykiem" i troszkę ich było na rynku...

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Akurat dziś moczyłam pogryzione ręce moich lalek we wrzątku, śmiesznie to wyglądało, jakby czegoś w kubku szukały :D Efekty nie były powalające, jednak wszelkie ostre pogryzienia trochę się wygładziły. Natomiast dziurek, myślę że psich zębów, nie dało się usunąć.

A jeśli chodzi o lalkę z zawiaskami, no cóż, nie wiemy jak dużo wiesz o lalkach, powiedz coś więcej, dopiero zaczynać lalkować? Bo jak mówi BarbieDream, takich lalek było pełno.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

kream
Kontakt:

Mono :) Dobrze mnie rozszyfrowałaś niewiele wiem o lalkach dopiero zaczynam się uczyć i moje zainteresowanie Barbiami tez trwa od niedawna. Najpierw syciłam oczy na blogach kolekcjonerów teraz sama wyszukuje lalek głównie na giełdach i secend hendach :)
Ostatnio byłam w komisie dla dzieci i tam leżało kilka lalek Barbie niestety bez ubranek jedna z laleczek miała zginane kolana na takie jakby zawiaski metalowe wcześniej nie spotkałam takiej lalki stąd moje pytanie.
P.s Czy jest sens kupować lalki z pogryzionymi dłońmi ? Niestety zauważyłam że pogryzione rączki a głównie prawa dłoń lalki to plaga . Większość oglądanych przeze mnie lalek niestety jest pogryziona. Ale te dzieci mają mocne zęby :)
Kupiłam ostatnio My scene taka fajna długie geste blond włoski śliczna .... dopiero w domu patrzę a tu oby dwie dłonie zmasakrowane doszczętnie i chyba wrzątek nie pomoże w tym przypadku bo kilku palców brakuje. Pomyślałam że gdybym spotkała podobną lalkę ale np główka byłaby uszkodzona czy nogi mogłabym zamienić całe rece u lalki w ten sposób wyglądałaby jak nowa???? ale nie wiem czy to mozliwe.

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Z rękami jest problem... Ale nie ma problemu przy wymianie całego ciałka! Tylko trzeba dopasowac kolor ;) jest na ten temat sporo toutoriali, chyba nawet gdzieś na tym forum.
Edit:
tu jest toutorial, tylko uwaga na drastyczne zdjęcia: http://playbarbies.wordpress.com/2011/0 ... ody-dolls/
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

kream
Kontakt:

Dziewczyny jak przesłać zdjęcie na forum ????

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

kream pisze:Dziewczyny jak przesłać zdjęcie na forum ????
dokładne wyjaśnienie wstawianie-grafik-t8.html

ODPOWIEDZ