tangkou czy pullip?

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mysceneee
Kontakt:

tangkou czy pullip?

Post autor: mysceneee »

Witam :-)
Planuje zakup lalki tangkou lub pullip i nie wiem którą wybrać. Proszę was o pomoc ponieważ bedzie to moja pierwsza dyniogłówka. :-)

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Re: tangkou czy pullip?

Post autor: Manhamana »

Najlepiej wybrać taką lalkę, która najbardziej ci się spodoba. Jeżeli nie chcesz dokonywać zmian poszukaj modelu dla siebie idealnego :)
Ciężko porównywać oba "gatunki" - Tangkou są większe od Pullipów- są bardziej jak Taeyangi gabarytowo, ale i od Taeyangów mają większe głowy.
Mają fajniejsze możliwości zmiany oczu- oprócz zamykania powiek mają mechanizm jak Blythe- 4 komplety tęczówek patrzące w różnych kierunkach. Są większe i masywniejsze. W zależności jaki model wybierzesz są perukowe lub nie.
Jakościowo są OK, choć ludzie różnie twierdzą - ja mam 3 modele i wszystkie są bez wad.
Sama zaczynałam od Tangkou, spodobały mi się bardziej, wybrałam 3 modele i jedyne co zmieniłam to buty - oryginalne mają fatalne.
Na właściwego Pullipa polowałam długo- jakoś nie podobają mi się ich buźki, za to Taeyangi już tak - męska wersja zaowocowała 4 sztukami i gdyby nie brzydka cena obecnie kupiłabym więcej :)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

ODPOWIEDZ