Jak rozczesać
-
Alina
- Kontakt:
Jak rozczesać
[...] włosy kręcone lalki z porcelany?
- Driada
- Kontakt:
Re: Jak rozczesać
Szczotką
Ogólnie do czesania zalecane są chyba odżywki lub anielska cierpliwość, albo jedno z drugim w zestawie.
A po rozczesaniu bierzesz taki mało atrakcyjny rozczesany loczek, zwilżasz wodą i skręcasz szczotką albo palcami. Puszczasz delikatnie i sam się powinien ładnie zwinąć.
Wygląda to mniejwięcej tak, tylko wcale nie trzeba nakręcać zwiniętego na palce. Sama moim porcelankom skręcam szczotką a nie palcami, bo tak mi wygodniej.
Chyba że nie chcesz zachować oryginalnej fryzury, to możesz na przykład rozczesać na mokro, zostawić i będą takie falowane drobne loczki.
A po rozczesaniu bierzesz taki mało atrakcyjny rozczesany loczek, zwilżasz wodą i skręcasz szczotką albo palcami. Puszczasz delikatnie i sam się powinien ładnie zwinąć.
Wygląda to mniejwięcej tak, tylko wcale nie trzeba nakręcać zwiniętego na palce. Sama moim porcelankom skręcam szczotką a nie palcami, bo tak mi wygodniej.
Chyba że nie chcesz zachować oryginalnej fryzury, to możesz na przykład rozczesać na mokro, zostawić i będą takie falowane drobne loczki.
-
Alina
- Kontakt:
Dziękuję za pomoc
- selene13
- Kontakt:
Po umyciu używam odżywki i wilgotne rozczesane pasma nakręcam na ołówek, szydełko lub dowolną rurkę (w zależności, jakiego rodzaju loki chcę otrzymać) powtarzając naturalny skręt. Po nakręceniu odsączam w jednorazowy ręcznik i puszczam luźno. Loki są zdecydowanie ładniejsze niż na filmiku 
-- 25 cze 2015, o 18:32 --
ps. odżywki nie nakładam na włosy, tylko rozpuszczam w wodzie i w tym roztworze płuczę włosy lalce
-- 25 cze 2015, o 18:32 --
ps. odżywki nie nakładam na włosy, tylko rozpuszczam w wodzie i w tym roztworze płuczę włosy lalce