Lalki Fulla

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Lalki Fulla

Post autor: Lacrima »

Czyli lalki konkurujące z niemoralną Barbie.
Jak wiadomo dziewczę w kostiumie kompielowym posiadające partnera jest czymś wybitnie nie na miejscu tak więc, wymyslono śliczny kwiat Wschodu zaputany w burkę, który bije rekordy sprzedaży w krajach arabskich po wprowadzeniu zakazu na demoralizującą Barbie. Lalka ma dwie przyjaciółki i trochę młodszego rodzeństwa, w swojej karierze była nauczycielką i lekarzem, lubi modę, jest miła troskliwa i skromna i oczywiście skoro miłość jest złem a jedynym słusznym rozwiązaniem jest wyjść za tego za kogo karzą, zamiast chłopaka ma starszego brata...
Lalka całkiem fajnie zrobiona, twarzyczka trochę się kojarzy z Sindy. Mnie się średnio podoba ale myslę, że jest tu parę osób których zauroczy :) U nas raczej nie do zdobycia. Trzeba przyznać, że jest to odmiana.
http://www.smh.com.au/news/world/a-musl ... 35918.html
http://multiculturaltoybox.com/multicul ... s-context/
ma juz nawet klona :D
http://www.alibaba.com/product-free/106 ... _doll.html
A wy co sądzicie?
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Lue
Kontakt:

Re: Lalki Fulla

Post autor: Lue »

Jedyne słowo, które mi się nasuwa to "intrygujące".
Zastanawiam czy i jak bardzo różni się ich ciałko od barbiowego :mysli:
http://www.aligl.pinger.pl

"Jakiekolwiek byłoby źródło mojej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało."

ajatoco

Post autor: ajatoco »

Fulla ma ciałko prawie takie samo jak Steffie , może poza faktem, że ma wmoldowane gatki z golfem i podkoszulek ;).

Obrazek
Zdjęcie porównawcze z jakiegoś bloga.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ehehe, te gatki z golfem są rozbrajające :D A lalka jak lalka, taki strój można samemu uszyć.
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

widziałam kiedyś dokument o kobietach-arabkach robiących karierę zawodową i właśnie tam była mowa o Fulli :)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

ajatoco pisze:Fulla ma ciałko prawie takie samo jak Steffie , może poza faktem, że ma wmoldowane gatki z golfem i podkoszulek ;)

W zasadzie to mogli jej od razu wmoldować zasłonę na głowę i na całe ciało - wtedy jakikolwiek problem niemoralności lali zostałby rozwiązany ...
Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

dla mnie bez rewelacji, zwykła lalka z doborem kulturowy religijnym

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Stary Zgredzie myślę że Twoje słowa związane z niemoralnością są trochę nie na miejscu. To media kreują islam jako religię zła, bo pokazują tylko fanatycznych wyznawców. Myślę że gdyby tam pokazali nasz serial "Świat według Kiepskich" to mieliby takie samo zdanie o nas. Skwituję moją wypowiedź skeczem Russela Petersa:
http://www.youtube.com/watch?v=BCF-OeMw ... re=related
Co do tego materiału na lalce nie mam nic przeciwko, po prostu kawałek materiału w prezencie. Chyba wolę "zakrytą" lalkę Fulla niż dzi### Barbie. Podobają mi się ich niektóre stroje, są na prawdę ładne.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Only NM pisze:Stary Zgredzie myślę że Twoje słowa związane z niemoralnością są trochę nie na miejscu. To media kreują islam jako religię zła, bo pokazują tylko fanatycznych wyznawców. Myślę że gdyby tam pokazali nasz serial "Świat według Kiepskich" to mieliby takie samo zdanie o nas. Skwituję moją wypowiedź skeczem Russela Petersa:
http://www.youtube.com/watch?v=BCF-OeMw ... re=related
Co do tego materiału na lalce nie mam nic przeciwko, po prostu kawałek materiału w prezencie. Chyba wolę "zakrytą" lalkę Fulla niż dzi### Barbie. Podobają mi się ich niektóre stroje, są na prawdę ładne.
Nie tylko media, niestety. W pracy mam kolegów-naukowców z krajów arabskich i są to, mówiąc delikatnie, bardzo specyficzne osoby. Są to panowie w wieku 30 - 40 lat, wszyscy przekonani o swojej wyjątkowości i wielkim rozumie oraz o tym, że większość kobiet, które z nimi pracują na nich leci. Są obleśni po prostu. Znajomość z nimi bardzo zniechęciła mnie do kultury wschodu, tamtejszych tradycji i nawet - lalki Fulli.
Obrazek

Awatar użytkownika
buzzcocks
Kontakt:

Post autor: buzzcocks »

Only NM pisze: To media kreują islam jako religię zła.
więc choćby ukamieniowania to fikcja? okej jest pozbawiać ludzi godności i własnej woli? nie tylko kobiety (chociaż je bez wyjątku). i mówię tu nie tyle o islamie, co o jego wprowadzaniu w życie. nie ma (prawdziwej) religii, która nakłaniałaby do zła. ale przecież marksistowskie idee to też piękna sprawa w teorii, prawda?

nie widzę wielkiej różcy między całkowitym zakrywaniem, a odkrywaniem kobiet (przytaczasz 'rozwiązłą' barbie) - jedno i drugie to sprowadzanie ich tylko do obiektów seksualnych.

offtop straszliwy, ale jednak chyba dość dobrze pokazuje czemu moje odczucia są bardzo negatywne. a jednak lalka ma bardzo sympatyczną twarzyczkę i aż mi jej żal. że tak znów zacytuję:
Stary_Zgred pisze:W zasadzie to mogli jej od razu wmoldować zasłonę na głowę i na całe ciało - wtedy jakikolwiek problem niemoralności lali zostałby rozwiązany ...
dokładnie!

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Do mnie trafił ostatnimi dniami klon Fulli

Obrazek

WIĘCEJ

Awatar użytkownika
ms.goch
Kontakt:

Post autor: ms.goch »

Ja podzielę zdanie innych, szału nie ma. Lala jest pewnie tylko kolejnym narzędziem do wpajania małym muzułmanką jak powinny/nie powinny wyglądać.

Dla sprostowania, dla tych którzy uważają, że Islam nie jest religią nawołującą do nienawiści odsyłam do gruntownego przeczytania koranu -> http://www.poznajkoran.pl/koran/niewierni/

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Jeśli chodzi o Fulle to posiadają i inne ubranka, a włosy również noszą odkryte. Są tylko mniej... no wiesz... frywolne ;)

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

ms.goch pisze:Lala jest pewnie tylko kolejnym narzędziem do wpajania małym muzułmanką jak powinny/nie powinny wyglądać.
A ja nie rozumiem takiego podejścia. Lalka jest sympatyczna, trochę za chuda jak dla mnie w tułowiu, ale sympatyczna. Klonik od Lunarh też, chociaż ma mniej dziewczęcą twarz. A że inna? Dobrze, że inna. Całe to larum, jak bardzo muzułmańskie kobiety są zniewolone to - jak ujęła Only NM - efekt kreacji medialnej i typowego dla Europejczyków przekonania, że to my wiemy najlepiej, jak powinien być ułożony świat i że wszystko, co jest spoza naszego kręgu kulturowego, to dzicz, Sodoma i powinno być wypalone do gołej ziemi. No i przede wszystkim jak dla mnie lalka nie może być narzędziem wpajania czegokolwiek, bo to tylko zabawka. Tylko.

Btw. ja na tej podlinkowanej przez Ciebie stronce nie widzę Koranu, tylko cytaty wybrane pod tezę, że "złe Araby chcą nas wszystkich zabić w imię Allaha". Sorry.

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Bardzo ładny klon, też bym kupiła. Szczególnie podoba mi się ubranko. Pudełko podrabiające Fashion Fever jest git.
Też marzy mi się oryginalna Fulla, ale jak dotąd mam tylko 2 klony - jeden strasznie klonowaty ale drugi nawet podobny do oryginału.

ODPOWIEDZ