Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
niemiłamonika
Kontakt:

Re: Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Post autor: niemiłamonika »

No nie...ta Flockowana fajniejsza niż na promo...Podobają mi się,niestety..Mają nietypową urodę i bardziej ludzką.

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Podpowiedzcie mi, czy te panie:

http://www.barbie.com/en-us/shop/produc ... d=30272976
http://www.barbie.com/en-us/shop/produc ... d=49826186
http://www.barbie.com/en-us/shop/produc ... d=30930036

u nas będą/ były/ wcale ich nie będzie? Nie bardzo się orientuję, jak się przekłada to, co promuje Mattel, na to, co jest u nas w sklepach.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

W sumie nigdy nie zaglądałam na polską stronę Mattela, a można z niej chyba wywnioskować, co pojawi się w Polsce. Tu masz np. najnowszy katalog, ale można też zobaczyć archiwalne:
http://www.katalogi-mattel.pl/katalogi/ ... ndex.html#

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Ania_DollSecondHand pisze:W sumie nigdy nie zaglądałam na polską stronę Mattela, a można z niej chyba wywnioskować, co pojawi się w Polsce. Tu masz np. najnowszy katalog, ale można też zobaczyć archiwalne:
http://www.katalogi-mattel.pl/katalogi/ ... ndex.html#

No i właśnie w tym katalogu jest Midge i Raquelle, ale w sklepach posucha. Na allegro są tylko blondyny z tej serii.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Właśnie, właśnie. Nie wiem jak bardzo adekwatne są te katalogi, bo 2 wypustu serii The Barbie Look Red Carpet nigdzie nie ma, a pojawiały się na allegro panny z City Shine, ba, nawet chyba na oficjalnym kanale Mattela.
Podobnie jest chyba z fashionistkami - widziałem w sobotę w Auchan jasnoskórą wersję Artsy i ciemną Goddes, ale po 1 szt. w tłumie innych pudeł...

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Pink Flamingo pisze:Właśnie, właśnie. Nie wiem jak bardzo adekwatne są te katalogi, bo 2 wypustu serii The Barbie Look Red Carpet nigdzie nie ma, a pojawiały się na allegro panny z City Shine, ba, nawet chyba na oficjalnym kanale Mattela.
Podobnie jest chyba z fashionistkami - widziałem w sobotę w Auchan jasnoskórą wersję Artsy i ciemną Goddes, ale po 1 szt. w tłumie innych pudeł...
Co do City shine - lalki z pierwszej serii widziałam w swoim TrU, niestety były tylko Mackie i Steffie.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

No właśnie właśnie, o tym piszę :) Że na all i w sklepach www widziałem dziewczyny z serii City Shine, podczas gdy w katalogu na wiosnę-lato 2015 jak wół stoją panny z drugiego wypusty Red Carpet, z Louboutinką m.in. Także, gdzie są moje lalki, ja się pytam? :)

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Kurczaki, chyba ten nowy mold Barbie potrafi się tak samo szybko znudzić jak szybko oczarował. Te wszystkie wypusty, poza odcieniem włosów blond i położeniem przedziałka są praktycznie takie same! Może jedną lub dwie widziałem z czerwonymi ustami (jedna to była chyba wersja na specjalną okazję - nie pamiętam jaką). Reszta kropka w kropkę niczym od szablonu... Pozostałe nowe moldy (2013-2015) i ich realizacja też jakoś nie urzekają. Nie rozumiem "podniety" internetowych fanów lalek wybieloną blond wersją dawnej Artsy. Piekny mold "Asha" z niebieskimi oczami i jasniejszą karnacją? Z kolei nowe piękne ciemnoskóre lalki muszą mieć zielone albo piwne oczy? Tylko najciemniejsza karnacją ma brązowe... Takie to wszystko pomieszane, bez ładu i składu. Ponoć 23 moldy, kilka odcieni, a jednak jakieś to wszystko przereklamowane...

Natomiast ta dziunia budzi moje chciejstwo:

https://www.pinterest.com/pin/364721269799721176/

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Dla mnie biała Artsy jest jedyną interesująca lalką z tym moldem. Asha nudna jak zawsze. Nie nazwałabym którejkolwiek z nich "wybielonymi", Mattel używa facemoldów wedle swojego widzimisię, i chyba rzadko kiedy mają one przypisane konkretne rasy.Piękna biała Lara stała się Murzynką, więc czemu Artsy i Asha nie miałyby być białe :)
Sama najbardziej czekam na Azjatki, szczególnie na Japonkę z niefortunnym imieniem, na Skipper z blond włosami, Kasandrę, Joyce, Angie ,Kim oraz tę ciemną Goddess która wygląda dla mnie jak dziewczyna z Bangladeszu.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

jewelsnake pisze:szczególnie na Japonkę z niefortunnym imieniem
No właśnie tak myślałam czy Neko może być imieniem, bo z tego co kojarzę to słowo oznacza kota?
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Mangalarga pisze:
jewelsnake pisze:szczególnie na Japonkę z niefortunnym imieniem
No właśnie tak myślałam czy Neko może być imieniem, bo z tego co kojarzę to słowo oznacza kota?
Dokładnie. Tylko ona zyskała imię-nie imię, reszta lalek ma już prawdziwe ludzkie imiona. Kot czy stół, nie ważne, najważniejsze, że dla Amerykanina to brzmi orientalnie. :wrr: Domyślam się, że zadecydował ten kot na jej bluzce, ale używając tej logiki to ta brązowowłosa Skipper powinna się nazywać Donut.

Jakiś czas temu widziałam na flickrze zestawienie twarzy nowych Fashionistas z twarzami Murzynek. Zrobiłam do tego alternatywna wersje, tylko zdjęcie "ludzkiej" Grace zostawiłam oryginalne.

Obrazek
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Nie mogę się doczekać Pazette i Mbilli-Grace. Jak już pisałem wcześniej, widziałem w Auchan jasnoskórą Desiree i ciemnoskórą Goddes, ale po jednej szt. - to samo w Kerfie... A byłbym bliski zakupu, gdybym mógł wybrać egzemplarze z równą grzywką i niepobrudzoną niczym buzią. Czy tylko ja mam wrażenie, że te lalki produkowane są dość niechlujnie?
btw, co to za mold nad Pazette na dole? Też Pazette tylko z innym malunkiem twarzy? Bardzo mi się spodobała.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Kamizelkę i spodnie (3 i 4) widziałam już na allegro.

ODPOWIEDZ