Fashionistas 2015

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Re: Fashionistas 2015

Post autor: Neytiri »

Annorelka, coś takiego krąży po flickrze:

ObrazekNew Jointed Body? by Susan Hall, on Flickr

Obrazek2016 Barbie body by Peter ∞, on Flickr

A tu zdjęcia promo Hello Barbie:
ObrazekHello Barbie Hispanic by TheCollectorF, on Flickr
ObrazekHello Barbie! by TheCollectorF, on Flickr

Wypadają bardzo ciekawie, dają wiele nowych możliwości pozowania, a przy tym wyglądają dość zgrabnie. Obawiam się tylko cen, jeśli za pełne sztywniaki Mattel każe sobie tak słono płacić, to co dopiero za taki artykułowany rarytas. I jak zwykle rozpocznie się polowanie na całą gamę odcieni ciałek, ostatnio się na tym spłukałam.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Annorelka pisze:Rozmawiacie o tych nowych ciałkach, a ja nie wiem o co chodzi. :( Jakieś zdjęcia? Skąd ludzie je wzięli? Z Aliexpress?

Kod: Zaznacz cały

http://papusilemele.com/en/2015/09/17/2016-barbie-playline-dolls-and-sets-plus-new-body/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MyDollsBarbie+%28My+Dolls+%3A%3A+A+Blog+About+Barbie+and+Other+Fashion+Dolls%29
Ponoć 18 punktów artykulacji u playline'owych lalek w 2016 roku. Zdjęcia niestety zblurrowane...

Off-topowo, ale patrzcie na naszą krzaczasto-brwiową w takim wydaniu:

Kod: Zaznacz cały

http://papusilemele.com/en/wp-content/uploads/barbie-2016b.jpg
Oj, będzie się działo :-)

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

arigato78 pisze: Ponoć 18 punktów artykulacji u playline'owych lalek w 2016 roku. Zdjęcia niestety zblurrowane...
To to samo zdjęcie, co w poście Neytiri.

Awatar użytkownika
arigato78
Kontakt:

Post autor: arigato78 »

Już wiem. Pisałem posta w tym samym czasie co Neytiri,a o istnieniu wyraźnych zdjęć nie wiedziałem.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Bardzo dziękuję za zdjęcia! :)
Ciałko wygląda ciekawie, ale nie wydaje mi się, by pochodziło ono od Hello Barbie - przecież ta ma naszyjnik na stałe, co widać na fotkach!
I czy mi się wydaje, czy tors ma inne proporcje (mniejsze wcięcie w talii itd.). Może to nie barbie, a Skipper?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Dłonie ma identyczne, co Hula Dance Skipper, wygląda też na nieco drobniejsze niż obecne :mysli:
W sumie pewnie skuszę się na lalkę z tym ciałkiem, bo mimo wszystko mnie ciekawi, ale raczej dam ją pod inny łepek niż Barbie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Annorelka pisze:Bardzo dziękuję za zdjęcia! :)
Ciałko wygląda ciekawie, ale nie wydaje mi się, by pochodziło ono od Hello Barbie - przecież ta ma naszyjnik na stałe, co widać na fotkach!
I czy mi się wydaje, czy tors ma inne proporcje (mniejsze wcięcie w talii itd.). Może to nie barbie, a Skipper?
A nie pochodzi ono od wonderwoman?
post76305.html#p76305

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

Biorę to ciało już teraz! Marzyły mi się większe możliwości pozowania dla jednej z moich basiek. Chciałam jej obitsu kupić, ale jak widzę już nie będę musiała!

Też mam dziwne wrażenie, że jest nieco niższe niż belly button... A może to tylko kwestia perspektywy.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Miranda pisze:
Annorelka pisze:Bardzo dziękuję za zdjęcia! :)
A nie pochodzi ono od wonderwoman?
post76305.html#p76305
Wonder Women z kolei ma większe wcięcie w talii...
Też mam dziwne wrażenie, że jest nieco niższe niż belly button... A może to tylko kwestia perspektywy.
Jeszcze kwestia ruchomych stópek, nie ma ich ustawionych jak obcasów...

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Annorelka pisze: Wonder Women z kolei ma większe wcięcie w talii...
Bo może to jakaś wersja na temat?
Choć ogólnie nie miałabym nic naprzeciwko, jeśli miałaby być to nowa Fashionistka. Ewentualnie mój portfel może to oprotestować.

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

Czy ktoś wie czy Grace ma odcień skóry jak Nikki Fashionistkowa artykułowana?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

niemiłamonika pisze:Czy ktoś wie czy Grace ma odcień skóry jak Nikki Fashionistkowa artykułowana?
Jeśli ma ten sam odcień co SIS Grace, to jest ciemniejsza. A wydaje mi się, że jednak ma ten sam odcień.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Oooo w takim razie muszę się tam przejść, bo ostatnio mam ochotę na ludzką lalkę. Chociaż to może być zmyłka, wyjęłam tydzień temu Midge dreamhousową z szafy i dalej leży naga :/

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Coś mi wyparował poprzedni post, albo został gdzieś przeniesiony, albo zabrzmiał, jak reklama sklepu. W każdym razie takie cudo wpadło w moje ręce, nie zastanawiałam się nawet minuty, gdyż ten mold chodził za mną od dawna. Nie jestem pewna, czy on się zalicza do pazette, czy to coś zupełnie nowego. Dziewczyna kojarzy mi się bezsprzecznie z Ameryką środkową.

Są głosy przeciwko sztywnym ciałkom w serii fashionek i w sumie, to źle, że pozbawiono lalek artykulacji, chociaż przy moim zbiorze model muse i dotw, to u Barbie mało kiedy zwracam większą uwagę na artykulację, są dla mnie raczej pozującymi modelkami w danym klimacie. U Monsterek natomiast nie wyobrażałabym sobie braku artykulacji, to jakby zupełnie inny rodzaj lalki dla mnie.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ