Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Re: Barbie - playline'owe nowości na 2015 rok

Post autor: Miranda »

Myślę, że u nas chyba się nie pojawi, bo one od dłuższego czasu są już dostępne.
A w katalogu nic a nic o nich nie było.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Kupiłam w Auchan w przecenie (20 zł):
Obrazek
Mam mieszane wrażenia. Lalka jest sztywniacka i ma nienaturalnie różowy kolor ciała, jak niektóre chińskie klony. Pozuje kiepsko, bo nieruchliwa. Kiecka - taka se, przypomina mi worek, choć przyznaję, że jest odszyta znośnie i nic się w niej nie siepie. Największy problem miałam z jej włosami - w środku fryzury był zapieczony fabrycznie kołtun, który nie bardzo chce się rozprostować nawet pod wpływem gorącej wody. Na plus - makijaż i dołeczki w policzkach. Jednak przyznaję, że gdyby nie cena, to bym jej nie wzięła.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Stary_Zgred pisze:Kupiłam w Auchan w przecenie (20 zł):
https://c1.staticflickr.com/1/621/22059 ... d7c5_z.jpg
Mam mieszane wrażenia. Lalka jest sztywniacka i ma nienaturalnie różowy kolor ciała, jak niektóre chińskie klony. Pozuje kiepsko, bo nieruchliwa. Kiecka - taka se, przypomina mi worek, choć przyznaję, że jest odszyta znośnie i nic się w niej nie siepie. Największy problem miałam z jej włosami - w środku fryzury był zapieczony fabrycznie kołtun, który nie bardzo chce się rozprostować nawet pod wpływem gorącej wody. Na plus - makijaż i dołeczki w policzkach. Jednak przyznaję, że gdyby nie cena, to bym jej nie wzięła.
To fest... Wczoraj byłem w dwóch Wrocławskich Auchanach ale w żadnym nowe BF nie był przecenione. :zalamka:
Mi ta Twoja lalka nawet się na początku podobała... ale tylko na początku. Po dłuższym obejrzeniu, strasznie denerwował mnie ten różowy kolor skóry. Za to podoba mi się ubranko, buty i torebka. Dla samych tych dodatków, wydał bym te 20 zł... W sumie lalkę zawsze mógłbym sprzedać lub dać chrześnicy. :P
Szkoda, że u mnie nie mogę jej kupić za 20 zł. :zalamka:

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Cieszcie się. Ja do tej pory nie widziałam na oczy żadnych lalek z tej serii, poza pierwszą. Rudą z piegami mam tylko dlatego, że na ślepo z Allegro kupiłam.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Dampirg85 pisze:To fest... Wczoraj byłem w dwóch Wrocławskich Auchanach ale w żadnym nowe BF nie był przecenione. :zalamka:
Mi ta Twoja lalka nawet się na początku podobała... ale tylko na początku. Po dłuższym obejrzeniu, strasznie denerwował mnie ten różowy kolor skóry. Za to podoba mi się ubranko, buty i torebka. Dla samych tych dodatków, wydał bym te 20 zł... W sumie lalkę zawsze mógłbym sprzedać lub dać chrześnicy. :P
Szkoda, że u mnie nie mogę jej kupić za 20 zł. :zalamka:
Haha, mnie podobają się tylko buty. Kiecy i torebki będę się pozbywać :D
Wcale się nie dziwię, że odłożyłeś swój egzemplarz na miejsce - ta różowa skóra naprawdę jest dziwna. Lalka ma też klejoglut w głowie. Wszystko to jestem w stanie zaakceptować, ale nie ma co się łudzić - to nie jest najbardziej udana Fashionistka.
W sklepie była też ciemnoskóra Asha z tej serii. Popatrzyłam, ale jakoś tak nie zaiskrzyło między nami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Stary_Zgred pisze:ta różowa skóra naprawdę jest dziwna.
Wydaje mi się, że ta lalka ma taki sam odcień, co Raquelle - która jest dość różowa, to fakt. Ale nie widziałam jeszcze tej lalki na żywo, więc to tylko moje przypuszczenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Te Barbioszki podobały mi się bardziej w rzeczywistości niż na zdjęciach. Ale jak kupić, to tylko w promocji za 20-30 złotych, więcej pieniędzy by mi było szkoda. Ale i tak, jak mam wybrać, to wolę dołożyć i kupić artykułowaną.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Stary_Zgred pisze: Haha, mnie podobają się tylko buty. Kiecy i torebki będę się pozbywać :D
Hm To ja bym z chęcią kupił kieckę i torebkę jeżeli była by taka możliwość. ^^

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

U mnie w Oszołomie też niestety nie było śladu po przecenach, a te baśki to im się na półkach nie mieszczą. Gdyby były w takiej cenie to wzięłabym trzy. :<
No i jak się zachwycałam tą z "brwiami", tak na żywo już mi się nie podoba. Skóra jest jak u świnki i byłam nastawiona na wariant z bardziej szczegółowym makeupem, a tu kiszka, ale na jej miejsce wskoczyła ta piękność https://c1.staticflickr.com/1/256/18321 ... 195b11.jpg.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

EvilCupcake pisze:(...) na jej miejsce wskoczyła ta piękność https://c1.staticflickr.com/1/256/18321 ... 195b11.jpg.
Ostatnio miałem okazję przyjrzeć się jej z bliska. Niestety oczarowanie, wywołane zdjęciami promocyjnymi, dość szybko prysło. Na żywo lalka nie zachwyciła mnie tak jak na zdjęciach promocyjnych. Twarz lalki wydaje się nijaka, monotonna i bez wyrazu. :no:
Ostatnio udało mi się w końcu kupić tą lalkę: http://farm1.static.flickr.com/344/1813 ... d81db2.jpg i niestety znów się zawiodłem. :zalamka:
Doszedłem do wniosku, że skoro mam tak z każdą z nowych BF (Na promo mnie zachwycają, a w realu już nie.), to postanowiłem że nie będę już na żadną z nich polował, a tym bardziej żadnej kupował. Szkoda czasu i pieniędzy. :wrr:

niemiłamonika
Kontakt:

Post autor: niemiłamonika »

A ja niestety je kupuję...i zła jestem bo miałam przestać.Niestety twarzyczki mi się podobają i kupuję używane, bo tedy widzę ze zwykłych zdjęć jak naprawdę wygląda lalka.Mam 4 , piąta w drodze i chyba jeszcze ze cztery po głowie mi chodzą...Jestem na nie zła...:) te mam:
https://www.flickr.com/photos/132143741 ... ateposted/

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

To co napisał Dampirg to kwintesencja ich wyglądu - one są po prostu "płaskie" w wyrazie. Trochę mnie to denerwuje, bo mogłyby być prześliczne, a tak - są po prostu ładne. I tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Zgredziu na tym Twoim zdjęciu ona mi się przeogromnie podoba! Wygląda tu fantastycznie :)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Mało aktywna bywam na forum, nie mniej czytam je raczej na bieżąco.

Laleczki fashionistki może nie są cudem rękodzieła (w końcu to fabryka playline), nie mniej według mnie wnoszą ogromną falę świeżości na półkach, szczególnie stojąc przy Barbie typu wykąp pieska, nakarm kotka. Posiadam dość sporą kolekcję DOTW i co racja laleczki z serii dotw są znacznie bardziej dopracowane, ich stroje są szczegółowe i staranne, ich buźki jakby ręcznie malowane, nie mniej te laleczki kosztują wiele więcej, trudno je dostać od ręki, posiadają przecież ciałko tnt (które uwielbiam), niemal tak samo sztywne, jak fashionistki i pozują właściwie w jednej pozie. Fashionki są naprawdę przyzwoite, jak na dość tanią oryginalną lalkę Barbie, bez napompowanej głowy. W tej nowej serii można przebierać w różnych ciekawych akcentach urody, odszukać w rysach twarzy Azjatkę, Latynoskę, czy Afro Amerykankę. Jak na playline według mojego kolekcjonerskiego doświadczenia nie jest najgorzej, bo to przecież wciąż playline, a nie collectors.

U mnie te laleczki pięknie wyglądają przy DOTW, tak jak młodziutkie turystki globalnego polotu, zwiedzające różne regiony świata, ciekawie kontrastując przy ciuszkach narodowych. Mam ogromną nadzieję, że ich buźki zostaną użyte do nowych lalek świata i mattel pozostanie przy sztywnym, ale kochanym ciałku tnt. :zakochany:

Obrazek

ODPOWIEDZ