[MH] Great Scarrier Reef

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Re: [MH] Great Scarrier Reef

Post autor: reiha »

Wąskie pudełko! Spodziewałam się dużych i bardzo dużych, a wąskie zarezerwowane dla lalek, których jeszcze nie widzieliśmy.
Obrazek
źródło
Główka Frani wygląda bardzo ładnie na tym zdjęciu :zakochany: Do ogona dalej nie mogę się przekonać, chętnie wymieniłabym ruchomość na elegancję, którą miała Sirena.
Pudełko kicz straszny, ale to prawie na pewno prototyp, bo okładka filmu jest w 2D.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ha! super, oby tylko natłok nowości nie zrujnował mojego portfela. Myszołaka, Robota Edzie i Ćmę nieznanego pochodzenia kryptozoologicznego już mam dzięki cudnemu trzypakowi, Waszej pomocy i bezcennej informacji o promocji za ok. 170zł. Oj zjeździłam cały niemal Wrocław kilka razy w ich poszukiwaniu. Teraz mój target idzie w kierunku Isi (chociaż nieco mnie rozczarowała), Trolla, oraz Batsy (która u mnie już raczej będzie pod szyldem chupacabra).

Ale co ważne równoczesnie pomalutku pojawiają się podwodne piękności. Na razie kałamarnica i ukwiał bez wątpienia chcę do kolekcji, bo rozbudują cudowny morski klimat. Myślałam sobie nawet nad dioramką z zatopionym wrakiem statku, ale może Mattel wrzuci jakiś ciekawy playset (gdybym tylko jeszcze miała więcej miejsca na półkach!).

Frankie wygląda całkiem sympatycznie, nie zdziwi mnie, jak kiedyś może przypadkiem trafi w moje ręce. Ogon, co racja jest taki mało atrakcyjny poprzez artykulację, u Sireny jest on usztywniony, ale prezentuje się według mnie o wiele lepiej. Ciekawe jak będzie z koto rybą i Lagooną jako rybą latającą (chyba), ale Lagoon u mnie jest aż 5 i nie wiem, czy kolejna to dobry pomysł. O, jedną tak sobie ubrałam :

Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Ha! Lagoon nigdy za wiele.

reiha pisze: Pudełko kicz straszny, ale to prawie na pewno prototyp, bo okładka filmu jest w 2D.
Taaaaaaaaaa...
Jednak w sprzedaży jest takie samo.
https://flic.kr/p/A17TCU
https://flic.kr/p/A1cm4c
https://flic.kr/p/zkFba7

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Lagoona basic, to w ogóle była moja pierwsza lalka monsterka, jaką kupiłam. Niestety po czasie spostrzegłam, że to lalka o najbardziej krzywych oczach, jaka trafiła mi się w kolecji :pudło: Miałam plan przebrać w jej ciuszek inną Lagoonę i myślałam o repaincie, ale wiele zrekompensowałam sobie 4 innymi Lagoonami.

Co do pudełek, to na moje oko one niebezpiecznie zaczynają przypominać, jakieś takie zastępcze opakowania wysokowydajne. Fakt, że pierwsze monsterkowe pudełka były tekturowe, ale one miały już jakiś klimat w siebie wpisany. Te nowe, są dość uproszczone, ale tutaj nie chodzi o grafikę 2D, bo ja lubię grafikę 2D, czasami nawet lepiej niż 3D (szczególnie drażni mnie, że Disney przehandlował grafikę dwuwymiarową na trój), tylko o to, że samo pudełko wygląda, jak wydrukowane przez fana w domu.

Sama laka bliźniaczek wygląda uroczo, ciekawe, czy ich plastik oby nie jest jakości wysokowydajnej, jak tabliczka czekoladopodobna. Bardzo ładnie zaprojektowali Pearl i Peri, ale z powodu moich blokad moralno etycznych chyba jej nie kupię, ewentualnie przełożyłabym jedną głowę na zastępcze ciałko od LagoonyFire, tylko nie wiem, jakie jest łączenie korpusu z ogonem i czy dałoby się wkomponować zwykłą monsterkę w taki ogon.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

To pudełko jest tak brzydkie... Może jest holograficzne, dlatego tak źle wygląda na zdjęciach? Mam skojarzenia z podrobionymi kartami Pokemonów.
Obrazek
http://textsfrommh.tumblr.com/post/1322 ... better-not

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Określę, to jednym słowem...Wstyd! Jak dla wiodącego prym koncernu, niemal monopolisty. Wstyd!

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
http://www.pikore.com/fantasyboy21

Cena to $14.99. Jeszcze poszukam na tumblerze, może mają ładniejsze zdjęcia.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Ja chyba jestem straszna, upatrzyłam sobie jedynie kałamarnicę i tą glono-wodorostkę, a tutaj na zdjęciu wpatrzyłam się w rybo kocicę i już kombinuję, że ona mi pasuje. Albo jestem podatna na kiełbasę wyborczą i dobrą reklamę, albo ta lalka w pudełku faktycznie ma potencjał. Taaa, tylko żebym później nie wcisnęła jej gdzieś w ciemny kąt. Pozostałe dwie działają na mnie, jakby tak obojętnie.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Znowu kradnę ze Specktra.net :/ Pod linkami szczegółowe zdjęcia Toralei, Lagoony i Frankie.

Na górze z lewej to Clawdeen i Draka? Roszelka?
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Kocica wygląda nieźle, polubiłam ją. W ogóle lubię koty, chociaż w życiu lepiej dogaduję się z pieskami ;) . Nie mniej kocie lalki i roboty, to te, które się u mnie lubią powtarzać, a pozostałe mam raczej po jednej sztuce, zazwyczaj pierwszego wydania (No Lagoon mam jeszcze 5 :> ).

Ja chcę zobaczyć wodorosta i morską krakenicę, jak one w pudle się prezentują oraz, czy mackonoga będzie na dużym ciałku. Super, jakby ją w ogóle zrobili tak przeogromną, jak Giga Gooliope! :serducho:

I jeszcze link. Chyba będzie Wilk i Wamiprzyca Draculaura, jako meduzo macka. http://cdn.specktra.net/c/cf/cfaa2331_YPPVU0kKS-w.png

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Właśnie zastanawiałam się, czy to nie fanart, ale ludzie piszą, że syrenkowość Draki nawiązuje do wampirzycy piekielnej, no i faktycznie pasuje do tej sylwetki z instrukcji :( Dlaczego znowu nie ma Ghoulii?

Strasznie podoba mi się ciało Frani i makijaż nad górnymi powiekami :( (Te błyskawice pod oczami to już przesada.) A tak bardzo nie chcę żadnej lalki z tej serii, oby na żywo była okropna :C

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

No, to Draca na bank będzie w tej serii i jako wampirzyca piekielna, pasuje idealnie, do tego jest w samej bajce na głównym planie. Ciekawe do jakiej ryby nawiązuje Clawdeen. Trochę szkoda, że powielają oklepane lalki, ale te rybne, co raz bardziej mi się podobają, są ciekawie wymyślone, mają logiczne podstawy. Nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię wszelkie wodno morskie wariacje lalkowe, syreny, rybiony itp. , a na żywo mam jakiś lęk przed wodnymi głębinami?!

Reiha, no coś Ty? , jak lalki będą ciekawe, to sobie je skompletujesz, przecież nie musisz w jeden dzień kupić wszystkich, one będą męczyć półki z pół roku, albo i dużej, aż do przecen pewnie :cwaniak: . Ja wiem, że chcę dwie nówki, jako kompletną nowość do mojego morskiego światka obok Vandali, Sireny, Harpii, a później pomyślę nad Kocicą i zobaczę, jak pozostałe dwie będą wyglądały, może się załapię na jakaś promocję i wezmę więcej, niż zakładam. Pamiętam, jak połączone z Freaky Fusion mi się spodobały, ale jednak postawiłam na 4 Hybrydy (z Neightanem), polując na nie na promocjach, a z dodatkowych wskoczyła jedynie Dracubecca i jest w gromadzie robotów, wygląda trochę, jak projekt da Vinci.

Też się liczę z groszem i miejscem na półce, z Monesterów z reguły kupuję nowe postacie i dokładam je do jakiejś grupy tematycznej na półce, a inne, to wpadają przy jakiejś nadzwyczajnej okazji, chociaż, ja nie lubię powtarzać postaci, to jednak zmodyfikowane są kuszące. Jakby zrobili Ghoulie właśnie w stroju nurka, takim vintage Juliusz Verne, to ojjj kupiłabym ją pewnie jako trzecią na mojej liście, dla samego stroju, a zresztą Ghoulię mam tylko jedną, jak na razie. Marzyłam, że wydadzą taką Robeccę, bo Robecci zbieram mnogo.
.................................................................................................................

No i du.a , kalmar chyba wcale nie jest na dużym ciałku :zly: , już prędzej Glononóg wygląda na większą, chyba, że obie są na dużych ciałkach, bo seria okrojona w lalki i może nowe robią za dorosłe absolwentki, ale o taką rozpustę nie posądzałabym mattela. Musze poczekać na fotki ownerskie w zestawie z innymi słodziakami.
http://cdn.specktra.net/2/2e/2e380d3f_t ... _1280.jpeg
http://cdn.specktra.net/d/d7/d76bcee7_t ... _1280.jpeg

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Viedorecenzja u Clawdeena, można zobaczyć jak lalki wyglądają w ruchu. Szkoda, że nie dali im podwójnego stawu w "kolanie", żeby lalka mogła usiąść na płetwie, Hm :/ https://www.youtube.com/watch?v=6H4rJt_wwMg

I masz rację! Zanim do nas trafią, zdążę obejrzeć 23214134 ładnych zdjęć Frankie i 15 razy zmienić zdanie. Zawsze, ale to zawsze, jak głupia szukam szczegółowych zdjęć lalek, które chcę, tak że zdążę się nimi znudzić jeszcze przed zakupem. Moje wścibstwo psuje mi radość z wyjmowania lalki z pudełka, bo przecież znam już wszystkie detale na pamięć, nie zostaje nic do oglądania i odkrywania. Muszę w końcu ograniczyć internet.

Nie mam pojęcia kim jest Clawdeen, wpisywałam w google różne kombinacje ryby i wilka/księżyca/innych clawdeenopodobnych słów, ale żadne nie pasuje. Ona kojarzy mi się trochę z damskim bojownikiem, po angielsku to jest betta fish, czyli praaaawie jak litera beta (chociaż nie wiem jak przeczytać tę rybkę), co prowadzi do wilków alfa i takich tam :P Ale znowu płetwy nie pasują i nie ma żadnego powodu, żeby Clawdeen miała biały pyszczek.
Do tej serii pasowałaby pielęgnica, jeśli przymknąć oko na to, że jest słodkowodna :P

- - - -
edycja:

Mattel zrezygnował ze skrzeli na głowie Wodorosty :(
Obrazek
http://monsterhighfansitesgallery.tumbl ... -the-gills
Ma za wysoko źrenice :(

jeszcze recenzja, ale chyba nie zdążę jej teraz obejrzeć link.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

A wiesz, że ja mam tak samo? Oglądam lalki tak dokładnie w internecie, że gdy do mnie trafiają, to już je niemal znam na pamięć, a obmacanie ich, to już tylko formalność :cwaniak: Tylko, że ja do tego podchodzę, jak to mawiają, jak do małżeństwa z rozsądku. Niby takie oblukane lalki na wszystkie możliwe strony nie niosą większych porywistych emocji podczas odpakowywania ich, ale przynajmniej nie niosą większych rozczarowań, bo już wiadomo na czym się stoi xD . Czasami zdarzyło mi się, że zrobiłam nadinterpretację i lalka po przybyciu do mnie okazała się odmienna, niż w fantazjach, nie lubię rozczarowań (no chyba, że są miłe).

Uważam serię syrenkową za bardzo udaną. Mam wrażenie, że ona szybko zniknie z półek. Na dodatek nie ma w nich przesytu, co uważam za plus, mimo, że postacie się powielają, to są wykreowane niemalże całkowicie na nowo i jest ich na tyle mało, że nie niosą zapachu odgrzewanego kotleta i ciężkiego budżetowego zapychania tematu.

W Posei jestem zakochana zupełnie, ta lalka jest dla mnie doskonała. Mimo, że wszystkie Monsterki są u mnie równie, to niektóre jednak niosą takie innowacje, gdzie zaczynam wierzyć w talent i pomysłowość mattela, dodając w myślach, że chyba żadna inna firma nie zrobiłaby tak niesamowicie odważnego, zwariowanego i kompletnie uroczego projektu. Wiara w matela często powraca, mimo, że drań potrafi łamać serca bezlitośnie. Posea jest artykułowana pod biustem, tak jak Avea, obejrzałam recenzję 2 razy i szkoda, że tak szybko się kończy hehe. Mam wrażenie, że ona jest z tych większych, przypomina mi nieco moją ukochaną Castę. Super, jakby obie nowe były z tych większych ciałek. Nie mogę się doczekać recenzji Kali. Zrobiłam już sobie specjalne miejsce na półce dla nowych podwodniaków, Vandala już czeka na spotkanie z Krakenem! Ha!

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

ojej a ona mi się tak podobała ze skrzelami :c

ODPOWIEDZ