Mam pytanie czy ktoś posiada wykrój na bluzę, kurtkę cokolwiek byle by z kapturem na Taśkowy/Pullipankowy łeb? Zależy mi na wykroju na kaptur i jakiejś instrukcji jak go wszyć... Jak się zedesperuję to będę sama kombinować, ale jakby ktoś miał to byłoby mi znaczniej łatwiej Z góry dziękuję za pomoc
EDIT:
Znalazłam na blogu Astridnat wykrój na bluzy z kapturami dla Kena i EAH, ale jakby ktoś miał na Dyniaka jakiegoś to dajcie znać
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
Tutki bardzo fajne a wykroju gdzieś przypadkiem nie widziałaś? Bo jakoś mam problem z wymierzeniem, żeby było dobrze. Większość rzeczy szyję "na oko" bardzo luźno traktując wykroje jako inspirację, ale tutaj mam jakąś blokadę... I dlatego chciałabym wykrój
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
Znalazłam wintydżowe wykroje dla barbitek. Jakby ktoś się chciał bawić w stroje historyczne dla lalek, niech szuka "Australian Costume for teen dolls 1788-1988". Trzeba szukać po pirackich stronach, niestety
plus triki szyciowe (na stronie czwartej tutorialu jest podpowiedź o odszywaniu wycięć ciulem, to jest tiulem, dla uniknięcia zbędnego nawarstwiania materiału: http://www.simplicity.com/t-doll-boutique-part1.aspx
Mam takie pytanie do moderatorów: czy jest wątek o poradach przeróżnych, jak te powyższe? czy mogę wrzucać temu podobny stuff tutaj?