Kolekcjonerskie MH i EAH

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: Kolekcjonerskie MH i EAH

Post autor: Mangalarga »

EvilCupcake pisze:Jest piękna. Gdyby nie koszty wysyłki z amazona to już bym ją tam zamówiła, bo jest za 29,99. :)
*Ehkm*FLTE*Ehkm* :hyhy:
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ciekawe, czy ta Skelita jest większa, niż standard, bo kolekcjonerska Draca przecież jest nieco większa. Dobra dla studentów medycyny :hyhy:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Któreś z instagramowych kont (stitch kingdom?) pisało, że nie jest wyższa.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Kupiłam Drakę Obrazek Kosztowała tyle, co normalna lalka.
Obrazek

z głupich rzeczy :<
Czarne włosy są bardzo rzadko rootowane z przodu, a lok zalepiony tak, że odsłania kawałek skalpu.
Obrazek
Obrazek

Czarna koronka zafarbowała pudełko. I zostawiła plamki z tyłu głowy. I siniaki na rękach. To chyba nie jest lalka do wyjmowania z pudełka.
Chciałam ją przebrać po swojemu, ale kapelusz wygląda na taki, którego nie da się zamocować ponownie :( Zostawię ją w takim stanie jeszcze trochę.
Moja ma krzywo nałożony przezroczysty cień na jednym oku, sięga za daleko, przez co wygląda jak panda.
Pamiętnik jest wielojęzyczny, więc z historii została jedna strona (chyba nawet streszczenie, nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało w oryginale)
Dół sukienki szeleści jak bibuła i jak bibuła się gniecie (próbowałam ściągnąć jej buty :P Bardoz ciężko schodzą)
Nie ma kleju!
Głowa ma datę 2014.
I fajnie się jej robi zdjęcia :tanczy:
idę się bawić dalej.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Reiha - gratuluję :) Twoja Draka jest cudna :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

jest :serducho: dzięki.
Tylko jest mi trochę przykro, że wykonali ją tak niechlujnie. Na pewno nie jest warta tyle, ile liczy sobie za nią TRU. Hojnie okręciłam ją folią, żeby sukienka nie uszkodziła jej bardziej. Nie wygląda to zbyt ładnie :P Miałam kupić ocet, żeby przepłukać sukienkę, ale zapomniałam :facepalm:
Obrazek
Druga ręka jest trochę mniej zafarbowana. Przy okazji odkryłam na łopatce plamę z kleju(?) z odciśniętym palcem.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Gratuluję nabycia unikatowej Monsterki :) . Ciekawe, jak wypadnie kolekcjonerskie wydanie Skelity :co?: , mogliby chociaż zachować te same proporcje, aby nadać jeden wymiar tej oryginalnej kolekcji.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Sama nie wiem :co?: Podobałaby mi się spójność serii, byłaby gwarancja że Skelita dostanie dodatkową artykulację pod biustem (na zdjęciach promocyjnych wygląda raczej sztywno) i Draculaura nie byłaby samotna, zupełnie nie pasuje do pozostałych lalek. No i byłaby tak samo przyjemnie ciężka. :zawstydzony:
Ale nie łapię dlaczego ona jest większa? Zamiast (przy pierwszej lalce) świętować kolejny raz 1600 urodziny Draki, wolałabym serię 10 lat po Monster High. Jako drugą lalkę mogliby zrobić Clawda! Skoro i tak grupą docelową są dorośli kolekcjonerzy, a Mattel martwi się, że zwykle męscy lalkowie nie trafiają w gusta małych dziewczynek. Miałby bardziej dorosłą twarz, ciało w proporcjach everkowych (nie wiem czy przy chudziźnie standardowych chłopaków MH wydłużone nogi nie wyglądałyby śmiesznie), jakieś bokobrody? Dobrze namalowany zarost? Strój pasujący stylem do Draki i cylinder. Na pewno wymiotłoby go z półek/magazynów Amazon w sekundę :P

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Wszystko prawda (może nasza subiektywna, ale szczera)
Po pierwsze, 1600 urodziny Draki, to już przesada, motyw jest dobry, ciekawy, chwytny, ale już chyba doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że postacie mają te 16 lat, a w przełożeniu na Monsterkowe wariacje, to jest 416, 16 w świecie duchów, 16 wieków, 1600, czy 16 w jednym z 9 kocich żyć. Przecież jest jeszcze wiele innych okazji, aby podpiąć pod nie daną serię. Można oprzeć kolekcjonerskie lalki np. o Halloween, lub zjazd absolwentów na Łysej Górze.

W takiej serii mile widziana jest spójność, aby mieć tę pewność, że lalki są z danego projektu i wiedzieć, na co się wyczekuje, tak mniej więcej. Zresztą sami zaczęli z Draculaurą o odmiennych proporcjach od reszty. Jeżeli Skelita będzie miała standardowy wzrost, to wyjdzie z niej po prostu kolejny model, przybliżony bardziej do serii Gloom Bloom.

Trzecia kwestia, chłopcy. Mnie też okropnie irytuje, że chłopaków jest jakby co raz mniej. Nie zbieram ich z wyjątkową namiętnością, ale zbieram i mam chyba wszystkich możliwych, którzy byli do kupienia w zasięgu ręki. Często nawet od nich rozpoczynałam zakup najnowszej kolekcji, w obawie, że mi dany egzemplarz sprzątną sprzed nosa. Nie kupuję ich nawet po to, aby łączyć z innymi lalkami w pary, są po prostu, jako męski odpowiednik danego potwora i sprawdzają się w swojej roli świetnie. Uważam, że mój zbiór bez męskich lalek byłby o wiele bardziej mdły. Tak więc tym bardziej w serii kolekcjonerskiej, gdzie lalki dedykowane są dorosłym kolekcjonerom i stawia się w dużym stopniu na detale, styl, fason, męska lalka nadałaby ciekawy ton. Przecież na świecie nie podziwia się tylko kobiet :co?:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

cedar :/
http://mharena.com/index.php/topic,1171 ... #msg248337
(wrzucam link do forum zamiast zdjęcia, na wypadek gdyby były jakieś problemy z legalnością przecieku)

CO ZA PASKUDZTWO

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

A mi się podoba, jest odrobinkę straszna i chyba to w niej lubię. :D Kwestię ust mogli rozwiązać inaczej, ale tak to cała reszta wygląda fajnie. (zwłaszcza ten nosek!)
Trochę nie rozumiem doboru kolorów jeśli chodzi o włosy.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

jej usta kojarzą mi się wyłącznie z nadmuchiwanymi lalkami :P
może włosy znajdą jakąś sensowną kontynuację w stroju, albo to główka z odrzutu, rootowa tym co akurat było na maszynie.
(ale to nie ma sensu, bo nie miałaby ciała, chyba że to ciało innej lalki z dłońmi skradzionymi od howleen. wydaje mi się, że widzę pazurki. dłonie powinny być klocowate, a rzeźbienia ciała nawiązywać do stylu słojów na głowie :mysli: )

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Ehh, liczę na to, że ludziom się nie będzie podobała i będzie ją można dostać trochę taniej niż pozostałe lalki z SDCC. XD
Bardzo jestem ciekawa jaki outfit dostanie. Spodenki na szelkach byłyby fajne.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Robeka z tatą
z MH arena.

nie wiem czy to dobry dział, hm :C

ODPOWIEDZ