Mój pierwszy reroot... z nici ^_~
- Balbinka
- Kontakt:
Re: Mój pierwszy reroot... z nici ^_~
Świetnie Ci wyszła
A zdjęcie na balkonie wymiata
Gratulacje talentu i cierpliwości 
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
...
- Neytiri
- Kontakt:
Genialnie! Te nici i dopasowane różne odcienie idealnie się prezentują. Nawet klonikowi nadają niesamowity wygląd, jest teraz dużo ciekawsza niż disneyowskie frozenki
Reroot wygląda dość gęsto, wszywałaś tylko przy linii włosów czy też gdzieś w środku?
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Jak ogólnie nie lubię Elsy, to ta jest śliczna. 
- Saga
- Kontakt:
Jeden reroot i Elsa zmieniła się w Daenerys 
Piękne są te nitkowe włosy. Jeśli kiedyś będę miała robić reroot jakiejś poczwarze, na 99% użyję nici. Choć obawiam się, że zabraknie mi Twojej cierpliwości, Reiho
Piękne są te nitkowe włosy. Jeśli kiedyś będę miała robić reroot jakiejś poczwarze, na 99% użyję nici. Choć obawiam się, że zabraknie mi Twojej cierpliwości, Reiho
- reiha
- Kontakt:
ostatnio popełniam lalkowy fail za failem, więc miło mi słyszeć, że chociaż raz mi coś wyszło
Elsa też przypomina mi teraz Daenerys, może wreszcie znajdę zastosowanie dla biedronkowych smoków. Zagłuszę wyrzuty sumienia po zeżarciu tylu jajoserków
Włosy są wszyte na całej głowie, mój pierwszy reroot bez dziurek, jaj. Nie nagrzewałam niczym igły, głowa była wystarczająco miękka żeby dało się ją przedźgać na bieżąco. Przedłużyłam linię włosów z tyłu, bo oryginalna nie pokrywała się z linią na moldzie, wyrównałam włosy z przodu, bo z jednej strony były dużo bliżej ucha i dodałam V na przodzie, ale jest trochę za głębokie. Będę wiedziała następnym razem. Włosy z przodu były rzadko wszyte, ale nie na tyle, żeby dało się bezpiecznie wbić pomiędzy
Próbowałam kilka razy, dałam spokój przy kolejnym scaleniu dziurek. Od spodu mam drobniutko dziurka przy dziurce, nie wiem jakim cudem udało mi się niczego nie popsuć.
zaraz poszukam zdjęcia przed i zedytuję post.
- - -

nie odtworzyłam tego przedziałka, raczej nie będzie mi potrzebny.
Elsa też przypomina mi teraz Daenerys, może wreszcie znajdę zastosowanie dla biedronkowych smoków. Zagłuszę wyrzuty sumienia po zeżarciu tylu jajoserków
Włosy są wszyte na całej głowie, mój pierwszy reroot bez dziurek, jaj. Nie nagrzewałam niczym igły, głowa była wystarczająco miękka żeby dało się ją przedźgać na bieżąco. Przedłużyłam linię włosów z tyłu, bo oryginalna nie pokrywała się z linią na moldzie, wyrównałam włosy z przodu, bo z jednej strony były dużo bliżej ucha i dodałam V na przodzie, ale jest trochę za głębokie. Będę wiedziała następnym razem. Włosy z przodu były rzadko wszyte, ale nie na tyle, żeby dało się bezpiecznie wbić pomiędzy
zaraz poszukam zdjęcia przed i zedytuję post.
- - -

nie odtworzyłam tego przedziałka, raczej nie będzie mi potrzebny.
- ita
- Kontakt:
Super wyszła ta Elsa
Tak naprawdę pyszczek ma ładniejszy i bardziej podobny do oryginału niż wersje matela czy disney. A w domu też mam podobne siostry Frozen, z podobnie tragicznymi fryzurami jak twoja przed i korci mnie żeby spróbować, ale obawiam się, że czasu na to nie znajdę
- ada.otto
- Kontakt:
a oto mój reroot z nici. niestety fotograf ze mnie żaden
używałam nici Ariadny do szycia skóry w dwóch odcieniach brązu. również zapełniałam jedną dziurkę sześcioma nitkami, ale myślę, że następnym razem użyję mniej. w porównaniu do zwykłych nici maszynowych te są bardzo sypkie i się nie "kleją" .

- Balbinka
- Kontakt:
Super wyszło. Wygląda jakby miała warkoczyki i takie błyszczące te niciane włoski ma 
There is no emotion, there is peace.
...
...
- Neytiri
- Kontakt:
ada.otoo, wow, aleś staranny reroot! I świetnie dobrane kolory, wygląda jakby miała dwutonowe refleksy we włosach.
Muszę zapamiętać jakich nici użyłaś, rzeczywiście się nie plączą i wyglądają na gładkie.
Muszę zapamiętać jakich nici użyłaś, rzeczywiście się nie plączą i wyglądają na gładkie.
- DragonLady
- Kontakt:
Ada, super wyszło
. Bardzo lubię tę lalkę w oryginalnej wersji i ta też bardzo mi się podoba. I kolor świetnie dobrałaś. 
- ada.otto
- Kontakt:
dzięki wszystkim za miłe słowa 
niteczki to dokładnie Ariadna tytan60E bo czasem jak pytałam o nici do skóry, to panie nie ogarniały, że chodzi mi właśnie o te. Ich największy minus jest taki, że paleta kolorów jest strasznie ograniczona
DragonLady, ja też ją uwielbiam w wersji oryginalnej, ale mojej daleko było do ideału
niteczki to dokładnie Ariadna tytan60E bo czasem jak pytałam o nici do skóry, to panie nie ogarniały, że chodzi mi właśnie o te. Ich największy minus jest taki, że paleta kolorów jest strasznie ograniczona
DragonLady, ja też ją uwielbiam w wersji oryginalnej, ale mojej daleko było do ideału
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Super wyszło.
- DragonLady
- Kontakt:
No i reroot jej zdecydowanie nie zaszkodził
. Będziesz takie cuda robić, to Ci jakąś moją bidę podeślę do poprawek! 

- BarbieDream
- Kontakt:
Jak tej Barbie pięknie z brązowym odcieniem włosów! Nie spodziewałabym się 
- Pink Flamingo
- Kontakt:
ada.otto, świetny reroot, nie spodziewałbym się, że nici mogą wyglądać tak dobrze na lalkowej głowie. W jakiś sposób te bardzo pasują do tej Mackie
Próbowałaś może z nićmi do dżinsu? Są w większej gamie kolorystycznej, ale mogą nie być takie "śliskie" jak nici do skóry.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/doll_enthusiast/