[MH] Nowości 2016
- Pat
- Kontakt:
Re: [MH] Nowości 2016
Dwa pierwsze zestawy są Cleo i Spectra/Ari. A ten duży: Draculaura & Lagoona.
Ingrid, przecież Monster High od początku na tym właśnie się opiera. Amerykańskie liceum, moda, bycie super, ploty, zakupy, cheerleadering i inne takie. Oczywiście, mogliby zrobić coś innego ale właściwie po co? MH mimo narzekań wciąż sprzedaje się nieźle...
Ingrid, przecież Monster High od początku na tym właśnie się opiera. Amerykańskie liceum, moda, bycie super, ploty, zakupy, cheerleadering i inne takie. Oczywiście, mogliby zrobić coś innego ale właściwie po co? MH mimo narzekań wciąż sprzedaje się nieźle...
Dolls... Dolls everywhere...
- Annorelka
- Kontakt:
Troszkę przeżywasz.ingrid pisze:Wciąż liczę na bajkę, po za temat szkoły, straszyciółek, ciągłego wałowania Daculaura, Frankie, Clawdeen i w koło Macieju, gdzie wszystko jest takie sweet, delikatne, a w koło nie wiedzieć czemu więdną kwiaty, niby potwory są miłe, a otoczenie pieści, jak domostwo w rodzinie Adamsów. Szczerze, to ja tam nie lubię mrocznych klimatów, a już na pewno nie lubię nachodzących na okultyzm. Myślałam, że potrafią wyciągnąć z tych postaci naprawdę więcej i zrobią jakieś niezależne formy, jak świat Robecci, prawdziwy napakowany Steampunk i zupełnie swobodną bajkę tylko z tą postacią w roli głównej, gdzie robotka spotyka ewentualnie Elle, Finnegana czy Astranovę, rzecz dzieje się na alternatywnej planecie i przypomina jakiś lewej z gry video. Lub średniowiecze z Castą, rycerską Rochelle i wilczką mieszkającą w lesie. Wyobrażałam sobie również motyw, gdzie kilku młodych ludzi wyrusza w przygodę dokoła świata i na swojej drodze spotykają różne środowiska i postacie. No nic, nadal wciąż mamy wałowanie nudy, cheerleaderek, amerykańskiego snu, plastik, fantastik, połączyli zarazem Buffy z samym wampirem i zmienili różową gumę balonową na skisłą zielonkawą, to jest po prostu mdłe.
- ingrid
- Kontakt:
Ej, no przeżywam, jasne, że przeżywam, zbieram te laleczki niemal od kiedy pojawiły się na rynku, jak ich jeszcze za bardzo nie było u nas w kraju. Początkowo nie utożsamiałam ich z postaciami z bajek, jedynie podobała mi się dołączona biografia i ciekawe gry słowne, fikuśne imiona, zainteresowania, a najbardziej, że ich życiorys mijał się zupełnie z narzuconym im stereotypem potwora, którego wcale nie reprezentowały. Później gdy seria się rozwijała, jakoś bardziej zaczęłam kojarzyć lalki z narzuconą kampanią, lalki przestały być w pewnym sensie symboliczne same w sobie, tworząc nowy i dobry wizerunek, niesłusznie oskarżanych, a zaczęły stawać się tendencyjne. Z czasem zauważyłam, jak bardzo tendencyjne i prostolinijne podążając pod dyktando narzucanych form. Pomimo, że niektóre pełnometrażowe filmy w jakiś sposób mnie ciekawiły i uważam, że zrobiono je dobrze, sympatycznie, a niektóre postacie w nich zostały miło przedstawione, to lalki znakomicie bronią się, jako same lalki, bez większej otoczki i liniowości im narzucanej. Do tego potencjał został słabo wykorzystany, obecnie wręcz jest zaniżany. Taka moja opinia.
- reiha
- Kontakt:
śpiewająca Ari:

tumblr
artykulacja jak u Novi Stars
- - -
Moanica sprzedawana BEZ Draculaury

http://www.amazon.com/dp/B01D8J2NFY

tumblr
artykulacja jak u Novi Stars
- - -
Moanica sprzedawana BEZ Draculaury

http://www.amazon.com/dp/B01D8J2NFY
- EvilCupcake
- Kontakt:
Z fp Monster High Dolls:
""We're not afraid of no ghosts!" The Monster High Comic-Con Exclusive will be
revealed this Friday the 13th! Any guesses? #MonsterHigh #MH #SDCC16 #GhostBusters"

""We're not afraid of no ghosts!" The Monster High Comic-Con Exclusive will be
revealed this Friday the 13th! Any guesses? #MonsterHigh #MH #SDCC16 #GhostBusters"

- Moony
- Kontakt:
Ari- nudna jak flaki z olejem. Wygląda jak mniej charakterna i mdła podróbka Spectry, i jest chyba tak samo beznadziejna jak i prawdziwa Ariana.
Moanica- fajny mold i faceup, dodatki takie sobie... I nigdy nie zrozumiem, dlaczego wybrali dla niej taki zestaw kolorów?? Te włosy zlewają się ze skórą, a żółte pasemka nic nie pomagają...
Moanica- fajny mold i faceup, dodatki takie sobie... I nigdy nie zrozumiem, dlaczego wybrali dla niej taki zestaw kolorów?? Te włosy zlewają się ze skórą, a żółte pasemka nic nie pomagają...
- Chale
- Kontakt:
Na Ari nie mam słów, ale ciekawi mnie ile zdążą zmienić w Moanice - jeśli ten wrednawy wyraz mordki zostanie to będę musiała zastanowić się nad powiększeniem półki 
- dollbby
- Kontakt:
- EvilCupcake
- Kontakt:
Mam nadzieję, że to fejk, bo inaczej będzie to oznaczało, że lalka na SDCC, to Frankie.
http://caprichomonster.tumblr.com/post/ ... e-ano-fake
http://caprichomonster.tumblr.com/post/ ... e-ano-fake
- Pat
- Kontakt:
To fejk. Ktoś zrobił swoją limitkę, pokaże ją w piątek, żeby przekonać się czy odgadł lalkę Mattela.
Dolls... Dolls everywhere...
- reiha
- Kontakt:
- reiha
- Kontakt:
- Soihime
- Kontakt:
Ale fajne jest rozwiązanie z tym "stojakiem" przy siodełku. :< Na moim rowerku niestety tego nie ma i muszę uważnie ustawiać lalkę do zdjęć, by nie zleciała z niego. :<< XD Ale mój chociaż nie ma tak kretyńskich kolorów, choć rozumiem, że musi pasować konwencją.
- reiha
- Kontakt:
ładne zdjęcia nowych twarzy, na których lalki nie wyglądają źle. Franka jest ok, całkiem chciejna, ale jeszcze muszę ją dłużej pooglądać. Uśmiech Drakulaury jest trochę przerażający, nie jest przez to jakoś szczególnie szpetna, ale nie będę gryzła paznokci w oczekiwaniu aż pojawi się u nas w sklepach.
Franka
Ula
dwie Franki
w galerii są jeszcze nowe, uśmiechnięte everki (Ashlynn całkiem ładna, ale ich głowy, nie dość że płaskie, to teraz zrobiły się jeszcze bardzo szerokie
).
Franka
Ula
dwie Franki
w galerii są jeszcze nowe, uśmiechnięte everki (Ashlynn całkiem ładna, ale ich głowy, nie dość że płaskie, to teraz zrobiły się jeszcze bardzo szerokie
- ingrid
- Kontakt:
Ta seria się chyba stoczyła...
Ogromny żal, że Robecca z ojcem będą jedynie dla "wybitnych wyjątkowych", gdyż to naprawdę genialny projekt i bardzo by mi zależało na tym zestawie, gdyby nie kosztował małej fortuny z dostępności jedynie w USA, żenujące.
Oczy Frankie ładne, właściwie zastanawiałam się chyba nawet kiedyś, że nie robią takich repaintowych buziek już fabrycznie, a jedynie naklejają nieco playlineowy make up. Tyle, że te buzie z rebootu to obecnie musztarda po obiedzie. Usztywnianie ciałek i dorzucane rowery bajery niestety pogrążają serie. Po za tym niektóre starsze lalki miały już dość zmodyfikowany makijaż i fakturę ciała z wmoldowanymi elementami, więc mam nadzieję, że reboot dotyczyć będzie tylko tych kilku podstawowych, które wcześniej nie do końca załapały się na dopracowanie przez projektantów.
Nawiasem mówiąc, Draculaura przed rebootem wyglądała mniej strasznie, ta po reboocie, szczególnie w tej serii balowej wzbudza jakby większy niepokój.
Bajka 3D wygląda, według mnie okrutnie, powinni zrobić tasiemiec 3D, bo pełnometrażówki chyba przestały się opłacać, lepiej iść drogą mniejszego oporu, bo co się liczy, jak nie kasa, nie?
Na koniec, pięknie zaczęli z mebelkami, serią śpioszkową, łóżkiem dla Spectry, świetnym łóżkiem Lagoony, toaletką dla Cleo i zamiast trzymać się tego, jak przy serii bratz, działając w stronę i lalek i akcesoriów, to postawili na budżetowe lalki odziane w szmatki, a teraz mają jeszcze bardziej budżetowe zmierzając do najgorszych chyba lalkowych wydań, czyli butelek na szampon
Ogromny żal, że Robecca z ojcem będą jedynie dla "wybitnych wyjątkowych", gdyż to naprawdę genialny projekt i bardzo by mi zależało na tym zestawie, gdyby nie kosztował małej fortuny z dostępności jedynie w USA, żenujące.
Oczy Frankie ładne, właściwie zastanawiałam się chyba nawet kiedyś, że nie robią takich repaintowych buziek już fabrycznie, a jedynie naklejają nieco playlineowy make up. Tyle, że te buzie z rebootu to obecnie musztarda po obiedzie. Usztywnianie ciałek i dorzucane rowery bajery niestety pogrążają serie. Po za tym niektóre starsze lalki miały już dość zmodyfikowany makijaż i fakturę ciała z wmoldowanymi elementami, więc mam nadzieję, że reboot dotyczyć będzie tylko tych kilku podstawowych, które wcześniej nie do końca załapały się na dopracowanie przez projektantów.
Nawiasem mówiąc, Draculaura przed rebootem wyglądała mniej strasznie, ta po reboocie, szczególnie w tej serii balowej wzbudza jakby większy niepokój.
Bajka 3D wygląda, według mnie okrutnie, powinni zrobić tasiemiec 3D, bo pełnometrażówki chyba przestały się opłacać, lepiej iść drogą mniejszego oporu, bo co się liczy, jak nie kasa, nie?
Na koniec, pięknie zaczęli z mebelkami, serią śpioszkową, łóżkiem dla Spectry, świetnym łóżkiem Lagoony, toaletką dla Cleo i zamiast trzymać się tego, jak przy serii bratz, działając w stronę i lalek i akcesoriów, to postawili na budżetowe lalki odziane w szmatki, a teraz mają jeszcze bardziej budżetowe zmierzając do najgorszych chyba lalkowych wydań, czyli butelek na szampon