Plażówki
- VintageVixen
- Kontakt:
Re: Plażówki
Ingrid pozazdroscic Tropical Splash, fantastyczna grupa, nawet jesli nie wszystkie. Plazowki z lat 90 maja cos w sobie i mimo ze nigdy o nich nie myslalam jako te ktore musze koniecznie miec to ostatnio zapragnelam miec pare seri plazowych.
- ingrid
- Kontakt:
Dziękuję bardzo
Tropical są dla mnie bardzo wyjątkowe, sentymentalne, pamiętam nawet, jak oglądałam je w katalogu u koleżanki. Plażówki mattela lat 90 mają w sobie coś naprawdę wyjątkowego, chociaż sama na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie nazwać, co jest tą wyjątkowością.
Późniejsze plażówki również bywały ciekawe, jak np. Cali Girl, obecnie plażówek jakoś specjalnie się nie praktykuje, a szkoda.
Tropical są dla mnie bardzo wyjątkowe, sentymentalne, pamiętam nawet, jak oglądałam je w katalogu u koleżanki. Plażówki mattela lat 90 mają w sobie coś naprawdę wyjątkowego, chociaż sama na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie nazwać, co jest tą wyjątkowością.
Późniejsze plażówki również bywały ciekawe, jak np. Cali Girl, obecnie plażówek jakoś specjalnie się nie praktykuje, a szkoda.
- VintageVixen
- Kontakt:
Mozliwe ze te kolory i ta opalenizna i wszystko wskazujace na slonce wakacje i przyjemnosci. Sama ostatnio zrobilam sobie liste po kolei plazowek rok po roku nazwy ze zdjeciami bo tyle ich bylo ze az musialam sobie to chronologicznie ustawic i wzdycham i podziwiam. Mattel mial naprawde swietne pomysly w tamtych czasach, ze jak tylko wychodzily nowe reklamy to sama pamietam, ze bedac mala dziewczynka podziwialam i nie wiedzialam ktora bym w ogole chciala bo one wszystkie takie piekne.
- Daga
- Kontakt:

With a towel by Daguchna, on Flickr
Ktoś coś mówił o plażówkach z 90-tych?
http://1.bp.blogspot.com/-Vk5UY_KC7qI/U ... C19883.JPG
(W ogóle dobrze by było zrobić jej porządne zdjęcia...)
- ingrid
- Kontakt:
Przecudne są te plażówki z lat 90, nawet stwierdziłabym, że wiodły pewnego rodzaju prym i wcale nie były podrzędnymi seriami playline.
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
- VintageVixen
- Kontakt:
Piekne i az tetnia zyciem. Ja tez nie uwazam ich za podrzedne, mysle ze wcale nia nie byly w tamtych czasach, a jedynie seria letnia, ktora byla dobrze przemyslana i wykonana dobrze.
- ingrid
- Kontakt:
Dobrze przemyślane serie, a do tego dobrze wykonane, dałya nam wiele ciekawych i unikatowych lalek. Obecnie mniej przemyślane chyba są te serie, a plażówki niekiedy są zupełnie budżetowe, z jakimś moldowanym strojem kąpielowy na przykład, przy usztywnianych rączkach, nóżkach i rozwiązaniach lecących po kosztach. Właśnie, współcześnie chyba robią lalki do kąpieli, na jeden sezon wakacyjny, a te z lat 90 zapisały się już, jako pewnego formatu ambasadorki marki.
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Chciałam ją wywalać, pakowałam do kosza z odpadami, chowałam pod kilogramami plastików "do przerobienia" i zawsze wylazła na wierzch. Nie mam siły pozbyć się tej dziewuchy, choć inne fruwały do ludzi aż miło. Ona ma tyle brzydkich elementów, że aż szok - brzydkie, żarówiaste kolczyki, wielkie wargi, głupkowaty wyraz twarzy, jedno oczko bardziej, włosy takiej se jakości, stopy jak kajaki, i przy tym wszystkim i tak wydaje mi się urodziwa. To jest splażowienie umysłu, ani chybi.

- DragonLady
- Kontakt:
Całkiem ładna, czego marudzisz? Nie takie jedno-oczka-bardziej widziałam!
Co ona za jedna?
Co ona za jedna?
- Stary_Zgred
- Kontakt:
A to jest dobre pytanie. U mnie to "panna skleroza", bo nie mogę sobie przypomnieć jej miana 
Edit: California girl Christie (2005). Wyszukiwarko, senkju!
Edit: California girl Christie (2005). Wyszukiwarko, senkju!

- DragonLady
- Kontakt:
Tyż piknie.
- ingrid
- Kontakt:
Dużo głowa, widać, że playline, makijaż fabryczny, taśmowy, tyle z mojej ekspertyzy, ale uczciwie, ta lalka ma coś w sobie, nie jest taka pierwsza lepsza, oczęta zielone, usta pontonowe, na żywo pewnie prezentuje się całkiem przyjemnie. Prawe oczko nieco odbiega od nosa, lewe przylega, jak mi się trafia taka lalka, to lubię, jak te odbiegające ma nieco mniejsze, wtedy usprawiedliwić można, że ciut przymrużone.
- VintageVixen
- Kontakt:
ugh nawet nie wspominaj o tych wmoldowanych strojach bo ja jak to widze, az mnie ciarki przechodza nie mowiac jak sie bulwersuje na srodku sklepu do meza. Szkoda ze zrezygnowali z ciekawych serii plazowych, bo wprowadza to genialne kolory do kolekcji.ingrid pisze:Dobrze przemyślane serie, a do tego dobrze wykonane, dałya nam wiele ciekawych i unikatowych lalek. Obecnie mniej przemyślane chyba są te serie, a plażówki niekiedy są zupełnie budżetowe, z jakimś moldowanym strojem kąpielowy na przykład, przy usztywnianych rączkach, nóżkach i rozwiązaniach lecących po kosztach. Właśnie, współcześnie chyba robią lalki do kąpieli, na jeden sezon wakacyjny, a te z lat 90 zapisały się już, jako pewnego formatu ambasadorki marki.
- DragonLady
- Kontakt:
Gugiel jakieś inne Californie pokazuje
, lokowane i z innymi ślepiami. I całkiem fajną rudą Summer przy okazji.
O tak, moldowane stroje są okropne. Paskudztwo i kropa
.
O tak, moldowane stroje są okropne. Paskudztwo i kropa