Barbie lata 90-te

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: Barbie lata 90-te

Post autor: Stary_Zgred »

Oj, to prawda! Znalezienie sensownego ubranka to duży problem. Stroje dla Barbie szyte są w taki sposób, by były jak najprostsze. Aż łza się w oku kręci na wspomnienie tego, co dawano w "posagu" choćby Barbie z Seri My Scene - tych kolorów i fasonów dziś już nie ma, buty na jedno kopyto, a o eleganckich szpileczkach można zapomnieć. Suknie balowe wyglądają toczka w toczkę identycznie - gdzie się podziały falbany i koronki z zeszłej barbiowej epoki? Wiem, że firma ma tendencję dążenia do nowoczesności i odchodzi o d starych wzorów, ale, szczerze mówiąc, gdybym sama miała założyć to, co widzę na większości Fashionistek, to czułabym się dość niekomfortowo. Te stroje są bidne i w designie i w kolorystyce.
Obrazek

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Trafiono w nastepne sedno sprawy. Dzisiejsze stroje sa tragiczne. Sukienki, jak u nastoletniej lafiryndy i w ogole jakies takie to wszystko pokraczne i dziwaczne. A propo butow to wlasnie, gdzie zniknely piekne szpilki czolenka ? Czemu akurat od tego odeszli nie rozumiem, tak jakby w dzisiejszych czasach chodzilo sie tylko w sandalach i to jakis powydziwianych idacych do gory nogi jak jakis bluszcz.
Co do tych dwoch slicznotek, to jest to co sie kochalo w Barbie. Uwielbiam ich kolczyki z tamtych lat i ogolnie bizuterie. Chyba zloto tez jakos na mnie dziala :D
A ta pierwsza panna ze zlotymi kolczykami z jakiej serii?

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

To Autumn Glory Barbie - lalka z serii "pory roku". Wszystkie dziewuchy, które wchodziły w jej skład były przesadzone w wyglądzie aż do granic przyzwoitości, ale straszne fajne z nich były "bezy" :)
Obrazek

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Moja Secret Hearts z 1992, jej fenomen polegal na pojawiajacych sie serduszek na sukience pod wplywem chlodu, do lalki byla dolaczona foremka do robienia kostek lodu w ksztalcie serduszek. Ja swoja znalazlam w sh, wiec tego nie posiadam, ale przed zdjeciem potarlam sukienke lodem i efekt widac na zdjeciu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Ej, dlaczego ja nie pamiętam tego modelu? Jest taka idealnie 80sowo-90sowa z wielkimi lokami, wielką kiecką i wielką niespodzianką, że chyba się bardziej nie da :serducho:
(Serduszko podwójnie zamierzone.)

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Zgadzam sie w 100% i szczerze sie przyznam, ze mimo ze wiedzialam ze jest z lat 90tych to potem zapomnialam i bylam przekonana, ze ona z 80tych. Wszystko na to wskazywalo, ale potem znow sobie uswiadomilam ze przeciez ona az taka stara to nie jest.
Serduszko tutaj jak najbardziej wskazane :D

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Zgredko piękne laleczki.Podziwiam zwłaszcza Stefeczkę,co ona za jedna?No muszę się dowiedzieć bo pęknę na kawałki i się już nie pozbieram.Ma cudowne oczka i ten słodki dziubek ale włoski są mega,super,hiper fajniste.Zazdroszczę,że ją miałaś i żałuję,że Ty już jej nie masz,bo mogłabym Cię podręczyć o sprzedaż hi hi.

VintageVixen śliczną masz Basię,i to nawet w oryginalnej sukience,o i ma też biżuterię.A te serduszka są takie słodkie.
Kiedyś to Mattel miał fajne pomysły na serie,stroje z bajerami i nawet na wypasioną biżuterię.A teraz co,papierowe sukienki do malowania,normalnie tandeta.

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

lwica pisze: VintageVixen śliczną masz Basię,i to nawet w oryginalnej sukience,o i ma też biżuterię.A te serduszka są takie słodkie.
Kiedyś to Mattel miał fajne pomysły na serie,stroje z bajerami i nawet na wypasioną biżuterię.A teraz co,papierowe sukienki do malowania,normalnie tandeta.
Dziekuje i zgadzam sie, ze mattel kiedys mial wspaniale pomysly, zreszta o czym juz pisalam wyzej to sie nie bede powtarzac w kolko :P

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

VintageVixen pisze:Super dziewczyny no i jeden pan. Ciekawi mnie jednak ta niebieska balerina....musze udac sie na sledztwo :P Mozna jakies fotki z jej twarza moze ? :D

.....
Sry, że dopiero teraz odpisuję.
Normalnie szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Jakiś czas temu widziałam, jak ktoś sprzedawał taką lalkę na allegro w rozpuszczonych włosach i nawet znalazłam wtedy jej model w necie (w tym stroju).
Poniżej fotka ze zbliżeniem twarzy
Obrazek

Taki sam mold ma też My First Barbie Princess z 1994 roku (również niebieska ballerina, ma chyba dłuższe włosy). Już kiedyś widziałam w necie ballerinę w tym samym stroju co ma moja lalka, więc może być z innej kolekcji. Tylko jakiej?
Nie wiem czy ma oryginalną fryzurę, bo nie jestem jej pierwszą właścicielką. Jak ją dostałam, to loki wyglądały na oryginalne. Ja włoski ostrożnie umyłam i rozczesałam delikatnie loki, potem ułożyłam dokładnie tak samo. Włosów nie rozpuszczałam.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

No dobra, to się też odezwę, bo mi wątek gdzieś nawiał ;).
Macie Hula Hair w komplecie :)...
Obrazek
... i koralikowe w zestawie.
Obrazek
Tak na marginesie, brunetki mam dwie - włosy mają różne odcienie brązu, nie wiem, czy ze względu na zużycie (druga z SH) czy różnica już fabryczna. A ruda faktycznie jest ruda, ale że foty robiłam w czasie ostatniej niedzielnej burzy, musiałam z lampą. Bo ciemno :).
Wrzuciłam jeszcze dwie foty do swojego wątku, ale jak zwykle skleiło posta...

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

:D
Jednak co dziewięćdziesiątki, to dziewięćdziesiątki, nie? ;)

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Taaaaaaaak :) Hula od dawna mam na liście, ale jak patrzę na Bead Blast to coś mi się wydaje, że one też na nią trafią... :)

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

DragonLady no gapię się na twoje laleczki jak sroka w gnat i nie umiem przestać.No i się doczekałam,dzięki za wrzucenie fotek.Cała seria Hula Hair cudowna,przepiękna i fantastyczna.Chcę,chcę i jeszcze raz chcę mieć je wszystkie.Gratuluję,że zebrałaś całą serię i zazdroszczę po cichutku.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Cieszę się, że się podobają :). Wreszcie znalazłam chwilę, żeby wyciągnąć wszystkie, co wcale nie takie proste było ;)...

Tereskę najtrudniej trafić, Christie trochę częściej się pojawia - chyba nawet ostatnio gdzieś mi mignęła na alle albo olxie, Baśka jest dość częsta.

ODPOWIEDZ