Transport lalek Barbie

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Transport lalek Barbie

Post autor: Miranda »

Tu dzielimy się informacjami o autach, motorach, skuterach, rowerach, którymi porusza się lalka Barbie.

Moja dosiada Ferrari, rocznik 1990.
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Re: Transport lalek Barbie

Post autor: Neytiri »

Hahaha, trochę mnie zmyliła nazwa tematu ;D Dobry pomysł. Moje lalki mają rower i skuter (niestety jeszcze nie obfociłam ich), a od dłuższego czasu marzy mi się samochód, ale są droższe i trudniej spotykane. Dużym problemem przy samochodzie lalkowym jest zachowanie proporcji, wiele z nich wygląda na za małe przy lalkach stojących obok.

Mirando, Twoje Ferrari prezentuje się elegancko, to wręcz vintage, z mojego rocznika ;D

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

U mnie nie ma raczej barbiowego autka (jedynie autko MH, które otrzymałam w prezencie) i nie zanosi się na barbiowe autko ze względu na ograniczoną ilość miejsca na dzień dzisiejszy :beczy:

Miranda Gratuluję xD , kierowca ma nawet błyszczącą skórkę! pewnie i schowaną gdzieś komórkę, lans jest pełną parą. Nie mniej nie będę oceniać po pozorach i zapytam się grzecznie, dokąd śliczne lalę podążają?

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

No wiesz, jest Ferrari, musi być lans. :D
Ale dziewczyny sprawdzały tylko, czy autko nadal sprawne.
Wielka podróż jeszcze przed nimi, choć chyba trzeba bedzie zrobić losowanie, które jako pierwsze wyrusza. :D

Miałam jeszcze kiedyś rower na baterie i lalkę do niego. W sumie trochę szkoda, że poszly w świat.
Dzięki, dziewczyny.

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

To moje miały rower - oryginalny Mattelowski, Volkswagena Beetla - fioletowy, w kolorowe kwiatuszki, wyglądał jak te oryginalne firmy mattel, ale był jakiejś innej firmy, no i jeszcze traktor mojego brata z przyczepą - tym to chyba moje lalki w dzieciństwie ojezdzily się za wszystkie czasy ;p

Awatar użytkownika
VMarcin
Kontakt:

Post autor: VMarcin »

Neytiri pisze:Twoje Ferrari prezentuje się elegancko, to wręcz vintage, z mojego rocznika ;D
No ładnie, skoro 1990 to już vinatge, to co ja jestem? ANTYK czy może już RELIKT PREHISTORYCZNY? :wrr:

Moje panny miały samochód, ale go sprzedały, bo ciągle garażował w szafie i zawalał miejsce... natomiast nieźle śmigają na skuterze...

ObrazekAround Town Barbie Scooter 1992 by Marcin Viscardi, on Flickr

a także pędzą po wodzie (a raczej po dywanie) motorówką :lol:

ObrazekDSC03204 by Marcin Viscardi, on Flickr

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Ja posiadam tylko jeden samochód, który w sumie nigdy nie wykorzystałem...
Obrazek
zdjęcie z internetu
Skusił mnie, bo wygrałem go w licytacji na allegro, kosztował mnie 50 zł, jest nowiuteńki i nieużywany. Spoczywa w opakowaniu na dnie szafy dla tego nie umieściłem zdjęcia zrobionego przez siebie.

Od dawna kusiło mnie aby zakupić jakiś rower dla Barbie, który bym przerobił... Może kiedyś tak w końcu zrobię. ^^

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Wybacz VMarcinie, niefortunnie to zabrzmiało :) Auta inaczej się ocenia po roku produkcji niż ludzi. Poza tym pamiętaj, że z faceci są jak wino, z wiekiem coraz lepsi :)
Lalkowe Ferrari się w każdym razie nieźle trzyma jak na ponad ćwierć wieku na karku.
Dampirg85, o właśnie o takim autku marzę! Na zdjęciach promocyjnych prezentuje się świetnie. Koniecznie musisz wystawić je z garażu i wypuścić swoje lalki na przejażdżkę :)

Awatar użytkownika
VintageVixen
Kontakt:

Post autor: VintageVixen »

Miranda Ferrari jest pierwsza klasa. Widuje czasem takie czerwone, nawet sie kiedys na nim zastanawialam.

VMarcin te kolory lat 90tych sa nieziemskie. A Barbie na skuterze pieknie sie prezentuje, sliczna jest.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Mirando świetne Ferrari bardzo stylowe i retro.

VMarcin piękny skuter i motorówka,a ten wszechobecny róż to cała kwintesencja Mattela ze starszych lat.

Dampirg85 cudowne cabrio i to czarno-czerwone i Ty je chowasz przed światem.A czy ten samochód ma rozkładany i zamykany dach,czy to tylko atrapa?

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

A czy ja mogłabym podrzucić Monsterkowe autko, takie dostałam kiedyś w prezencie i chociaż Barbiowe ono nie jest, to jednak Mattelowskie i w Barbiowej skali :zawstydzony: ?

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

Neytiri pisze:Hahaha, trochę mnie zmyliła nazwa tematu ;D
To może by zmienić tytuł postu na Automobil klub Barbie.

A tak żeby nie śmiecić, jako dziecko miałam jeppa western Fun Desert Rider
https://pl.pinterest.com/pin/567172146791926684/
Niestety nie wiem co się z nim stało. Dopóki jeszcze mieszkałam w rodzinnym domu i miałam z nim kontakt to był, jak się wyprowadziłam zaginął - jak zresztą większość moich skarbów z dzieciństwa.

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

lwica pisze:Dampirg85 cudowne cabrio i to czarno-czerwone i Ty je chowasz przed światem.A czy ten samochód ma rozkładany i zamykany dach,czy to tylko atrapa?
Jakoś tak wyszło, że nie miałem okazji go wykorzystać... :zawstydzony:
Niestety dach to tylko plastikowa atrapa, nie da się go rozkładać ani składać. Wielka szkoda...
Ogólnie podoba mi się to autko ale mogli ciut bardziej się postarać m.in. z tym dachem oraz ze zrobieniem jakiegoś otwieranego bagażnika (którego również mi brakuję). :mysli:

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Po tytule wątku spodziewałam się pytania "jak przenosicie swoje lalki?", na co chciałam odpisać "owijam w ręcznik / koszulkę i wrzucam do plecaka / torby". xD

Uwielbiam lalkowe samochody ale dałam sobie z nimi spokój ze względu na ilość miejsca jaką zajmują. Moje lalki wożą się Mini Cooperem od Simby - piękny samochód (dopóki lalka przy nim nie stanie - jest za mały):
Obrazek

Dla mniejszych lalek (np. Stacie, Sarah) mam Forda Anglię od Mattela (z magicznym bagażnikiem - to samochód Weasleyów):
Obrazek

Ta chińska Toyota Rav4 od nie wiem ilu lat czeka na przemalowanie (może na emeryturze):
Obrazek

Do kompletu jeden motocykl dla Flavas od Mattel:
Obrazek

A na sam koniec mój absolutnie najukochańszy GMC Star Traveler Motorhome Eleganza - Mattel 1976. Tym bawię się najczęściej, ale jest po prostu olbrzymi:
Obrazek

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
ingrid pisze:A czy ja mogłabym podrzucić Monsterkowe autko, takie dostałam kiedyś w prezencie i chociaż Barbiowe ono nie jest, to jednak Mattelowskie i w Barbiowej skali :zawstydzony: ?
Podrzucaj, tak jak piszesz, to jedna firma i ta sama skala. Aż ciekawa jestem tego autka.
Elka pisze:To może by zmienić tytuł postu na Automobil klub Barbie.
A co wtedy z rowerami, kajakami, itp.? ;)
Nazwa ma przyciągać, a ta, jak się okazało, jest intrygująca. :P

VMarcin
Motorówką sprawiłeś, że serce zabiło mi mocniej. Ciągnie mnie, aby mojemu stadkowi jakiś wodny transport kupić. :D

BarbieDream, Neytiri
Jak już pisałam, miałam w dzieciństwie rower dla lalek, nie Mattela, wybawiłam się nim bardzo i choć trochę żałuję, że się go pozbyłam, to w sumie jakoś mnie nie kusi, żeby nowy kupić.

Dampirg85, Elka
Bardzo ładne te samochody. Heh, z chęcią bym jakiś kolejny przygarnęła, ale ten brak miejsca i rozmiar autek w tej skali sprawia, że pewnie na tym jednym się skończy. I tak już kilka dobrych lat Ferrari stało sobie spokojnie na strychu. Ale marzy mi się kamper, albo jeep. :zakochany:

Leela
Czemu mi to robisz? :D

ODPOWIEDZ