Przemalowańce

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Re: Przemalowańce

Post autor: Kamelia »

Właśnie TAK powinien wyglądać Ken. Czemu takich seryjnie nie robią?! Rewelacja.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

mam wrażenie, że chłopak albo ma oczy za blisko osadzone, albo trochę za wąskie... Ale i tak jest świetny i nabrał wyrazu, a szczegóły super :)

To kiedy te warsztaty z malowania oczków i brewków?? :hyhy:
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Troszkę za wąskie i jedno niżej, ale i tak ładny. ;)
No właśnie, kiedy?

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Najbliższy czwartek mam wolny, bo urlopowy. I dwa pierwsze tygodnie sierpnia. Także, ten tego, no!
Obrazek

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Ja bym w życiu nie pomyślał, nawet w najśmielszych przypuszczeniach, że to faszionista był w poprzednim życiu. Podobuje mi się i to bardzo - zarost zrobiłaś doskonale, a to rzadkość u męskich lalek, bo często malowany jest jako niezidentyfikowana szara plama i tylko umiejscowienie na twarzy ma kojarzyć się z owłosieniem. I brwi, takie gęste i krzaczaste są super! W ogóle, podkreślone w ten sposób rysy twarzy działają na wyobraźnię ;) To pełnokrwisty (pełnowinylowy?) facet, żaden tam chłoptaś ;)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Ja również uważam, że repaint zrobiony jest bardzo dobrze, widziałam różne repainty i wiele było dyskusyjnej treści, ten repiant Kena najbardziej podoba mi się w tym, że nie jest przesadzony, po prostu na twarzy lalka nie ma desperackich poprawek, a jedynie raz gładko poprowadzone kreski, jak te imitujące zarost. Ogólnie jestem bardzo przekonana do Twojego warsztatu. Ślicznie akcentujesz zagięcia pod oczkami, podcienie przy nosie, czy odblask na ustach.

Powiem tylko uczciwie, że jak oddawałam Edka w Twoje ręce, to miałam nieco mieszane uczucia, co i jak z niego będzie, ale teraz czuję się zupełnie zrelaksowana ;) , co więcej czekam na efekty pracy :ok:

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Edka nie tknę, za ładny jest, skubany. Co najwyżej mu kości policzkowe wycieniuję, żeby kanciastości nabrał. Nie sądziłam, że aż tak mocno mnie tąpnie miłość, gdy go dostanę :P
Obrazek

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Edek? Ładny? Z której strony? :> Wolałabym jednego Twojego przemalowańca niż cale stado Edków ;).

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Coś o tej miłości do Edka wiem :P , gdy dostałam swojego, to też nie spodziewałam się, że tak na mnie zadziała :hyhy:

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Poharatany życiem Blaine trafił pod pędzel. Przykro mi było patrzeć na jego starte brwi i usta, a że mam u siebie jego brata-bliźniaka w znacznie lepszej kondycji, więc nie miałam skrupułów przed zooaczeniem (ale czy ja je kiedykolwiek mam?)

Obrazek
Obrazek

Super byłoby znaleźć dla niego zginalne ciało, ale fashionisty chodzą ostatnio w zabójczych cenach, nawet te artykułowane w połowie (czyli "majtam łapkami, ale nózie mi się do tańca nie rwą, bo nie dam rady zgiąć ich w kolanach")

Styl jak zawsze brudny i mało precyzyjny, jeśli chodzi o symetrię :) Aż się boję myśleć co by wyszło spod pędzla, gdybym spróbowała wymalować sobie delikatnego elfa :rotfl:
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Zgredko zrob mu rude te brwi bo w czarnych jak zbir wyglada :boisie: zaraz widac ze tleniony ;)
<3

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Dwa pytania :P. Skąd Ty tych Blainów bierzesz tak hurtowo? :D I dlaczego on ma włosy na nosie? ;)
Żartuję!!! :rotfl:
Kurczę, ciut za bardzo w dół z kształtem oczu poszło, wydaje mi się przez to, że ma patrz minimalnie za blisko reszty twarzy. A ogólnie, Twoja kreska bardzo mi się podoba i domagam się, żebyś mi coś narysowała. Niekoniecznie na lalce. :D

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Barbusiu - Włosy pójdą do zmiany na czarne (będzie jeszcze bardziej jak zbir wyglądał) :)

Dragoszku - będzie więcej odpowiedzi niż pytań:
Liner na powiekach jest wymuszony kształtem oczodołów. Blainy mają dziwną budowę twarzy, ale wcale niebrzydką. A na nosie to go kot drapnął. Nie mam pojęcia czemu tak lubię kreskować nochale :)
Blainy właśnie mi się skończyły. Miałam u siebie dwa trupki - jeden był całkiem znośny, a drugi (właśnie ten przemalowany) trafił do mnie z bazaru, kupiony od przemiłego pana zbierającego na wodę ognistą. Czego ten człowiek nie sprzedawał! Miał książki, figurki z porcelany, różne części męskiej i niewieściej garderoby, no i lalki, zapewne znalezione na jakimś strychu, bo bardzo brudne i zmaltretowane. Z dziewuszek były Steffi a z chłopaków - Blaine i Ken starszego typu (okrągła głowa, wielki wyszczerz na gębie, plastikowy włos w kolorze żółtym i absolutny brak odzienia). Blaina wzięłam z sentymentu, wierząc, że kiedyś go doprowadzę do porządku. Ken został u dziadorka, czekając na zmiłowanie od kogoś innego.
Więcej Blainów już nie mam (ale jak się jaki trafi, nawet w stanie trupim, to wezmę do siebie, byle za niego jak za zboże nie wołali)
Wyzwanie rysunkowe przyjęte - rzucaj temat, a ja coś zmaluję :)
Obrazek

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

:D
Szczęśliwam wielce!
Poproszę coś w klimatach fantasy, byle nie elfa ;).

Jeśli chodzi o ślepka Blaina, to miałam na myśli dół oka, tą opadającą część - to ona sprawia wrażenie, że mu oko za blisko reszty twarzy schodzi. Niedużo, ale jednak - ale to tylko moje odczucie, nie zwracaj uwagi ;).

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Zgredko kochana fantastycznie Blaine przemalowałaś,bardzo mi się podoba.
DragonLady ty się Blaine nie czepiaj.Biedny chłopak na imprezie był,całą noc,pił,jadł,tańczył,nie spał.Baśki mu spać zapewne nie dały,to i oczka ma troszkę podkrążone.

ODPOWIEDZ