Jakie włosy?
- Carleesi
- Kontakt:
- Carleesi
- Kontakt:
Re: Wigi, peruki, włosy
Nie znalazlam w tym temacie takiego pytania, mianowicie, czy wigi na dale pasuja tez na pullipy?
- Malina
- Kontakt:
Powinny, może nie idealnie, ale powinny 
Cytat z opisu wiga ze strony plasticpop.de: „Original Groove MIO doll wig for Pullip (recommended), Dal and Byul”
Cytat z opisu wiga ze strony plasticpop.de: „Original Groove MIO doll wig for Pullip (recommended), Dal and Byul”
- Majka Chan
- Kontakt:
Wig z dala się wepchnie na pullipa, o ile to 8-9. Bo dale i pullipy noszą taki rozmiar. Nie ma tutaj reguły (to zależy od tego jak jest rozciągliwy), ale podobno wigi z leeke w rozmiarze 8-9 pasują na pullipa jak i dala. A z fmd chyba 8-9 spada z pullipowego łba, ale potwierdzę to gdy przyjdzie do mnie wig z fmd.
- Carleesi
- Kontakt:
Oki, dzięki wielkie za pomoc!
Kupiłam w zeszłym tygodniu blond wig na moją Pullipkę, mam nadzieję, że będzie pasował (a pytałam, bo zastanawiałam się nad dwoma z Dali, ale w końcu padło na inny
).
Kupiłam w zeszłym tygodniu blond wig na moją Pullipkę, mam nadzieję, że będzie pasował (a pytałam, bo zastanawiałam się nad dwoma z Dali, ale w końcu padło na inny
- Shana
- Kontakt:
Niedawno moja lalka miała odklejane 'koczki' z włosów. To co po nich zostało prezentuje się fatalnie... Mianowicie były one przyszyte ORAZ przyklejone mocnym klejem. Teraz już nie za bardzo to widać, bo zdjęcie było robione bodajże 5/6 miesięcy temu, ale za niedługo chciałabym wybrać się na jakiś meet, a z takim klejem nie wypada lalki pokazywać. Najlepiej by było gdyby obeszło się bez mycia go bądź wsadzania do wrzątku, jeśli zajdzie taka potrzeba to niestety się z tym pogodzę... Wygląda to tak:

- Balbinka
- Kontakt:
Nie wiem na ile to się sprawdzi, bo nie próbowałam, ale może by potraktować ten klej jak gumę do żucia i wsadzić wiga do lodówki, a potem pokruszyć i wyczesać?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
There is no ignorance, there is knowledge.
...
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Re: Jakie włosy?
Mam pytanie o te włosy: http://allegro.pl/show_item.php?item=6095196890.
Wiem, że używała ich Blu Nectarine. Dzięki temu wiem już, że można je wyprostować. Czy ktoś jeszcze pracował z tym rodzajem włosów? Da się je ułożyć w loki? Jak wyglądają na Barbie? I czy ktoś wie czym różnią się włosy miękkie od suchych? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Wiem, że używała ich Blu Nectarine. Dzięki temu wiem już, że można je wyprostować. Czy ktoś jeszcze pracował z tym rodzajem włosów? Da się je ułożyć w loki? Jak wyglądają na Barbie? I czy ktoś wie czym różnią się włosy miękkie od suchych? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
- takes
- Kontakt:
ja użyłam kanekalonu do pierwszego reroota i niestety nie wiedziałam, że można je wyprostować. Więc są brzydkie karbowane.

- Ania I.
- Kontakt:
Czy taka jedna sztuka (jeden motek za 11 zł), starczy na "zwykły", nie buszowaty reroot? Chciałam w końcu spróbować swoich sił w przeszczepie kudłów, więc wolę się upewnić.
Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Podpinam się pod to pytanie.Ania I. pisze:Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?
I jeszcze raz proszę o podpowiedź, czy te, o których pisałam wcześniej, da się zakręcić w loki. Bo to w sumie dla mnie kluczowa informacja.
-
Leanne
- Kontakt:
Co prawda nie znam odpowiedzi na te pytania, bo też dopiero szukam, ale można obejść allegro w przypadku tego sklepu.
http://greyhair.com.pl/
Może mają więcej kolorów tutaj niż na allegro?
http://greyhair.com.pl/
Może mają więcej kolorów tutaj niż na allegro?
- Blu Nectarine
- Kontakt:
Powracam i informuję, że przy "oszczędniejszym" reroocie włosów starcza na prawde na dużo, do tego kanekalon jest bardzo podatny na termoobróbkę - w tym tygodniu postaram się z niego zrobić loki i koki, podrzucę wam zdjęciaPentesilea pisze:Podpinam się pod to pytanie.Ania I. pisze:Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?
I jeszcze raz proszę o podpowiedź, czy te, o których pisałam wcześniej, da się zakręcić w loki. Bo to w sumie dla mnie kluczowa informacja.
- Chupacabra
- Kontakt:
Zamówiłam pięć kolorków włosów z grey hair. Gdyby ktoś był ciekaw jak się będą zachowywać to chętnie dam znać!
Planuję zrobić z nich szyte peruczki na klejonych czepkach, tylko jeszcze nie wiem czy użyć tiulu czy jakiegoś innego "koszulkowego" materiału. Próbowałam już zrobić taki czepeczek na głowie z gazet i folii aluminiowej i igła wchodzi bez najmniejszego problemu przez dwie cienkie warstwy kleju, a czepek jest dość sztywny.
Planuję zrobić z nich szyte peruczki na klejonych czepkach, tylko jeszcze nie wiem czy użyć tiulu czy jakiegoś innego "koszulkowego" materiału. Próbowałam już zrobić taki czepeczek na głowie z gazet i folii aluminiowej i igła wchodzi bez najmniejszego problemu przez dwie cienkie warstwy kleju, a czepek jest dość sztywny.
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04
- DragonLady
- Kontakt:
Ja się chętnie dowiem jak się sprawują, może się na reroot nadadzą.