Jakie włosy?

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Re: Wigi, peruki, włosy

Post autor: Carleesi »

Dziekuje bardzo. :)
Blog Instagram Flickr Facebook

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Nie znalazlam w tym temacie takiego pytania, mianowicie, czy wigi na dale pasuja tez na pullipy?

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Powinny, może nie idealnie, ale powinny ;)
Cytat z opisu wiga ze strony plasticpop.de: „Original Groove MIO doll wig for Pullip (recommended), Dal and Byul”

Awatar użytkownika
Majka Chan
Kontakt:

Post autor: Majka Chan »

Wig z dala się wepchnie na pullipa, o ile to 8-9. Bo dale i pullipy noszą taki rozmiar. Nie ma tutaj reguły (to zależy od tego jak jest rozciągliwy), ale podobno wigi z leeke w rozmiarze 8-9 pasują na pullipa jak i dala. A z fmd chyba 8-9 spada z pullipowego łba, ale potwierdzę to gdy przyjdzie do mnie wig z fmd.

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Oki, dzięki wielkie za pomoc!
Kupiłam w zeszłym tygodniu blond wig na moją Pullipkę, mam nadzieję, że będzie pasował (a pytałam, bo zastanawiałam się nad dwoma z Dali, ale w końcu padło na inny ;) ).

Awatar użytkownika
Shana
Kontakt:

Post autor: Shana »

Niedawno moja lalka miała odklejane 'koczki' z włosów. To co po nich zostało prezentuje się fatalnie... Mianowicie były one przyszyte ORAZ przyklejone mocnym klejem. Teraz już nie za bardzo to widać, bo zdjęcie było robione bodajże 5/6 miesięcy temu, ale za niedługo chciałabym wybrać się na jakiś meet, a z takim klejem nie wypada lalki pokazywać. Najlepiej by było gdyby obeszło się bez mycia go bądź wsadzania do wrzątku, jeśli zajdzie taka potrzeba to niestety się z tym pogodzę... Wygląda to tak:

Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Nie wiem na ile to się sprawdzi, bo nie próbowałam, ale może by potraktować ten klej jak gumę do żucia i wsadzić wiga do lodówki, a potem pokruszyć i wyczesać?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Re: Jakie włosy?

Post autor: Kamelia »

Mam pytanie o te włosy: http://allegro.pl/show_item.php?item=6095196890.

Wiem, że używała ich Blu Nectarine. Dzięki temu wiem już, że można je wyprostować. Czy ktoś jeszcze pracował z tym rodzajem włosów? Da się je ułożyć w loki? Jak wyglądają na Barbie? I czy ktoś wie czym różnią się włosy miękkie od suchych? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Post autor: takes »

ja użyłam kanekalonu do pierwszego reroota i niestety nie wiedziałam, że można je wyprostować. Więc są brzydkie karbowane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania I.
Kontakt:

Post autor: Ania I. »

Czy taka jedna sztuka (jeden motek za 11 zł), starczy na "zwykły", nie buszowaty reroot? Chciałam w końcu spróbować swoich sił w przeszczepie kudłów, więc wolę się upewnić. :P Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kamelia »

Ania I. pisze:Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?
Podpinam się pod to pytanie. :)

I jeszcze raz proszę o podpowiedź, czy te, o których pisałam wcześniej, da się zakręcić w loki. Bo to w sumie dla mnie kluczowa informacja. :)

Leanne
Kontakt:

Post autor: Leanne »

Co prawda nie znam odpowiedzi na te pytania, bo też dopiero szukam, ale można obejść allegro w przypadku tego sklepu.
http://greyhair.com.pl/
Może mają więcej kolorów tutaj niż na allegro?

Awatar użytkownika
Blu Nectarine
Kontakt:

Post autor: Blu Nectarine »

Pentesilea pisze:
Ania I. pisze:Czy od kogoś innego z Allegro polecacie kudełki?
Podpinam się pod to pytanie. :)

I jeszcze raz proszę o podpowiedź, czy te, o których pisałam wcześniej, da się zakręcić w loki. Bo to w sumie dla mnie kluczowa informacja. :)
Powracam i informuję, że przy "oszczędniejszym" reroocie włosów starcza na prawde na dużo, do tego kanekalon jest bardzo podatny na termoobróbkę - w tym tygodniu postaram się z niego zrobić loki i koki, podrzucę wam zdjęcia :)
I decide what the tide will bring
>>>http://bludolls.blogspot.com/<<<

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Zamówiłam pięć kolorków włosów z grey hair. Gdyby ktoś był ciekaw jak się będą zachowywać to chętnie dam znać! :D
Planuję zrobić z nich szyte peruczki na klejonych czepkach, tylko jeszcze nie wiem czy użyć tiulu czy jakiegoś innego "koszulkowego" materiału. Próbowałam już zrobić taki czepeczek na głowie z gazet i folii aluminiowej i igła wchodzi bez najmniejszego problemu przez dwie cienkie warstwy kleju, a czepek jest dość sztywny.
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Ja się chętnie dowiem jak się sprawują, może się na reroot nadadzą. :)

ODPOWIEDZ