Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli
-
Patka Herbatka
- Kontakt:
Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli
Mam problem. Po kąpieli lalki z połączenia głowy i szyi wycieka woda. Kiedy poruszę głowę lalki z łączenia wycieka woda i tworzą się małe bąbelki. Czy mam się martwić ? 
Kocham lalki. Lubię je przebierać i czesać. Jednak cieszą oko jako eksponaty kolekcjonerskie. ♡
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Re: Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli
Ja bym się martwiła bardzo, bo to może być objaw wodogłowia. Jednak jest na to sposób. Sprawdź, czy lalka nie ma cukru w kostkach. Jeśli ma, to wrzuć dwie kostki do głowy, upchnij szczyptę fusów herbacianych i zagotuj lalkę na wolnym ogniu. Wywar, który powstanie należy pić na gorąco, ewentualnie zagryzając lalką. Należy pamiętać, aby później wymyć zęby, bo plastik może włazić w szczeliny.

- barbusia77
- Kontakt:
Ja bym się bardziej martwiła włosami między zębamiStary_Zgred pisze:Ja bym się martwiła bardzo, bo to może być objaw wodogłowia. Jednak jest na to sposób. Sprawdź, czy lalka nie ma cukru w kostkach. Jeśli ma, to wrzuć dwie kostki do głowy, upchnij szczyptę fusów herbacianych i zagotuj lalkę na wolnym ogniu. Wywar, który powstanie należy pić na gorąco, ewentualnie zagryzając lalką. Należy pamiętać, aby później wymyć zęby, bo plastik może włazić w szczeliny.
<3
- Elka
- Kontakt:
Zgredko ty szyderco
Proponuje dokładnie lalkę wypłukać, a następnie wysuszyć. Najlepiej na świeżym powietrzu albo na jakimś przeciągu. Nie polecam suszarki bębnowej bo może się lala poobijać
Proponuje dokładnie lalkę wypłukać, a następnie wysuszyć. Najlepiej na świeżym powietrzu albo na jakimś przeciągu. Nie polecam suszarki bębnowej bo może się lala poobijać
- barbusia77
- Kontakt:
1.Powiesic lalke na sznurku , w srednio naslonecznionym miejscu,nogami do gory. 2.Nie potrzasac by nie dopuscic do zachlysniecia woda. 3.Odczekac dwie godziny. Po tym czasie delikatnie potelepac lalka by sprawdzic czy woda z glowy odparowala. Jesli nie powtorzyc punkt 1,2,3.. Powinno pomoc 
<3
- Balbinka
- Kontakt:
Dziewczyny padochłam 
Generalnie jak pisały poprzedniczki: W lali zostały pozostałości po spa
wypłukać i wysuszyć dokładnie i tyle. Suszyć do skutku 
Generalnie jak pisały poprzedniczki: W lali zostały pozostałości po spa
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
There is no ignorance, there is knowledge.
...
-
Patka Herbatka
- Kontakt:
Dziękuję wam bardzo. 
Kocham lalki. Lubię je przebierać i czesać. Jednak cieszą oko jako eksponaty kolekcjonerskie. ♡