Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli

Masz problem z lalką? Zapytaj o radę!
ODPOWIEDZ
Patka Herbatka
Kontakt:

Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli

Post autor: Patka Herbatka »

Mam problem. Po kąpieli lalki z połączenia głowy i szyi wycieka woda. Kiedy poruszę głowę lalki z łączenia wycieka woda i tworzą się małe bąbelki. Czy mam się martwić ? :(
Kocham lalki. Lubię je przebierać i czesać. Jednak cieszą oko jako eksponaty kolekcjonerskie. ♡

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: Wyciek wody z głowy lalki po kąpieli

Post autor: Stary_Zgred »

Ja bym się martwiła bardzo, bo to może być objaw wodogłowia. Jednak jest na to sposób. Sprawdź, czy lalka nie ma cukru w kostkach. Jeśli ma, to wrzuć dwie kostki do głowy, upchnij szczyptę fusów herbacianych i zagotuj lalkę na wolnym ogniu. Wywar, który powstanie należy pić na gorąco, ewentualnie zagryzając lalką. Należy pamiętać, aby później wymyć zęby, bo plastik może włazić w szczeliny.
Obrazek

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Stary_Zgred pisze:Ja bym się martwiła bardzo, bo to może być objaw wodogłowia. Jednak jest na to sposób. Sprawdź, czy lalka nie ma cukru w kostkach. Jeśli ma, to wrzuć dwie kostki do głowy, upchnij szczyptę fusów herbacianych i zagotuj lalkę na wolnym ogniu. Wywar, który powstanie należy pić na gorąco, ewentualnie zagryzając lalką. Należy pamiętać, aby później wymyć zęby, bo plastik może włazić w szczeliny.
Ja bym się bardziej martwiła włosami między zębami ;)
<3

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

Zgredko ty szyderco :P

Proponuje dokładnie lalkę wypłukać, a następnie wysuszyć. Najlepiej na świeżym powietrzu albo na jakimś przeciągu. Nie polecam suszarki bębnowej bo może się lala poobijać :rotfl:

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

1.Powiesic lalke na sznurku , w srednio naslonecznionym miejscu,nogami do gory. 2.Nie potrzasac by nie dopuscic do zachlysniecia woda. 3.Odczekac dwie godziny. Po tym czasie delikatnie potelepac lalka by sprawdzic czy woda z glowy odparowala. Jesli nie powtorzyc punkt 1,2,3.. Powinno pomoc :)
<3

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Dziewczyny padochłam :)

Generalnie jak pisały poprzedniczki: W lali zostały pozostałości po spa :) wypłukać i wysuszyć dokładnie i tyle. Suszyć do skutku :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Patka Herbatka
Kontakt:

Post autor: Patka Herbatka »

Dziękuję wam bardzo. :serducho:
Kocham lalki. Lubię je przebierać i czesać. Jednak cieszą oko jako eksponaty kolekcjonerskie. ♡

ODPOWIEDZ