Draculaura Cudmaliny

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Re: Draculaura Cudmaliny

Post autor: Malina »

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Poza tym, coraz bardziej się zastanawiam dlaczego Mattel, który chciał udelikatnić Monsterki nie poszedł w styl tego typu, tylko stworzył dziwne obłe paskudy.

No bo jeśli pomyśleć Twoimi repaintami, to Twoje buźki:
-wyraziste - SĄ
-subtelne - SĄ
-piękne - SĄ
-wulgarne - NIE SĄ
-promujące tapeciarstwo - NIE SĄ

czyli zawierają wszystko, o co Mattelowi (teoretycznie) chodziło, a zostało wykonane nie przez wielką firmę z wielkimi środkami, a przez dziewczynę z lakierem samochodowym w łapce. Szczerze nie rozumiem,

Awatar użytkownika
CudMalina
Kontakt:

Post autor: CudMalina »

Aach, dziękuję Ci. :3 Ja tam mam Mattelowi za złe jedynie, że zmianom na mniej wyraziste uległy także moldy twarzy. Jeśli chodzi o nadruk to trochę przeszli od jednej skrajności w drugą, od zbyt mocnego, czasem właśnie wulgarnego makijażu do zbyt przesłodzonego. Ale przynajmniej zostawiają pole do popisu przy repaintach. :D Z resztą chyba jak się naogląda takiej różnorodności i oryginalności lalek ooak ciężko obiektywnie patrzeć na nadruki producenta.

Awatar użytkownika
midorigami
Kontakt:

Post autor: midorigami »

CudMalina pisze:Glor, saga, dziękuję! Aż miło planować kolejny repaint. :)
midorigami pisze:ja z nimi mam problem, bo główki są strasznie małe i nie wiem jak zabrać się za te cieniutkie włoski .
Z tego co widziałam to całkiem nieźle Ci wychodzą. :)
Ja na ogół nie staram się robić całych brwi z kresek. Zaczynam od zarysu jasnym brązem, a potem jak już pomażę je z dziesięć razy i w końcu będą zadowalająco symetryczne, poprawiam "od końca" kolorem docelowym. Potem głównie z przodu dodaję pionowe kreski zaostrzoną kredką. I to nawet trochę dalej niż sama brew, bo mam wrażenie, że wyglądają wtedy bardziej naturalnie. W przypadku Howleen ten zarys brązową kredką poprawiłam tylko suchą pastelą, a potem znowu z przodu kilka kresek, ale ciemnym brązem.
Tyle tajemnic, jeśli chodzi o moje rysowanie brwi. :D
dzięki za rady :)

też najpierw daje pierwszą warstwę, którą poprawiam miliony razy XD tylko ciężko mi zastrugać dobrze kredkę :/ i niby wiem, że po woli i że ostrza muszą być ostre... ale i tak często przy dotknięciu do lalki czubek się kruszy

Awatar użytkownika
CudMalina
Kontakt:

Post autor: CudMalina »

Też często mi się tak zdarza, wtedy szukam jakiejś ostrej krawędzi w tym ułamaniu. Ale czasem i tak cholera mnie bierze jak próbuję coś narysować i linia się pojawia nie tam gdzie trzeba. xD

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

Robię dokładnie to samo. xD Tylko jeszcze poleruje brzeg kredki o kartkę żeby nie pojawiła się linia podwójna.
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

ODPOWIEDZ