blogowanie a KOLEJKa lalek

Masz bloga? Flicka? Stronę? Pokaż nam!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

blogowanie a KOLEJKa lalek

Post autor: roroDolls »

drodzy wspolwyznawcy w opentaniu...
mam pytanie i szukam porady....

mam, jak nielicznym;), wiadomo bloga - tak wyszlo, ze po angielsku, bo poczatkowo byl rekodzielniczo-szmaciankowo-etsy'owy...
mam ambicje ze wzgledu na szcunek i odczowana radosc opisac kazda lalke ktora przeszla przez moje rece i to CHROLOGOGICZNIE...

jest to lekka meka bo nigdy nie moge zajac sie bierzaczka - dlatego tez jestem na forum;-)

Idzie mi dobrze - no az za...wlasnie skonczylam planowac wpisy i wszystko wklepywac az do lipca 2016...
przy zalozeniu, ze publikuje co 3 dni (4go dnia) - zeby bylo to do przetrawienia i przeczytania prze zpotencjalnych czytaczy..
w wyniku tej strategii moje bierzace sprawy beda opublikowane dopiero w MAJU 2017 ??!!!!!

to troszke szalone i bez sensu a jednoczesnie watki odszczurzani i identyfikacji sa mile i pozyteczne..

1. CZY POWINNAM PISAC TE ZPO POLSKU?
2. CZY POWINNAM PRZEPROGROGRAMOWAC WPISY BY PUBLIKOWALY SIE CHOCBY CODZIENNIE???... wtedy moze wyrobie sie do konca roku... a z dzisiatej strony nie wiem czy starczy mi zapalu i rzadzy na kolejne lata szycia, focenia i publikowania :szok: ...hmmm :beczy:

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: blogowanie a KOLEJKa lalek

Post autor: Stary_Zgred »

Ale po co? Toż to nie odgórna rutyna, żeby koniecznie publikować coś co 3 dni. Regularność jest, oczywiście, przyjemna, ale nie niezbędna. Ja tam lubię przejrzeć co jakiś czas listę podczytywanych blogów i zauważyć że znienacka pojawiło się coś nowego.
Sama bawię się w blogowanie i wrzucam nowe notki kiedy mi się chce, bez przymusu. Nie trzymam się zasady aktualności wpisów. Mam kilkanaście starych lalek, do tej pory nieopisanych (ale w planach) i kilkanaście nowych, których nie mam najmniejszego zamiaru opisywać i zobaczę czy mi się nie odmieni za jakiś czas.
Co do dwujęzyczności - to byłoby super, ale nic na siłę. Zresztą, kupa ludzi w dzisiejszych czasach gorzej czy lepiej speaka po angielsku i rozumie, co czyta.
Obrazek

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

dzieki za glos. (gif za kazdym razem mnie rozwala/ no nic bez przymusu ale troche albo wszystkie albo zadna zwlaszcza ze ja w 90% zyje tajemniczymi trupkami i bawie sie ta droga od koltuna przez rozpoznanie do przemiany / sesji / re-stylizacji...

ja te notki juz mam zaprogramowane ale moze zmniejsze 'gapy';-)

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

Zgadzam się ze Zgredką. Jak ktoś kocha to poczeka. :) Ja też mam wiele dylematów ze swoim blogowaniem. Ale przecież to autor ma decydujący głos. Podobnie jak z książką, to autor decyduje o czym pisze, a nie czytelnicy. Rób więc jak ci serce podpowiada.

Awatar użytkownika
DragonLady
Kontakt:

Post autor: DragonLady »

Nic na siłę. Czytelnicy czytelnikami, ale Ty masz się blogiem bawić, a nie męczyć ;). Więc ani na siłę, ani nie koniecznie wszystko - pisz jak masz wenę i baw się dobrze. :D

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Dzieki ludziki. No weny mam tyle co lalek - za duzo i falami;-)
zreszta takie akademickie cos mi sie wlancza (niewyloncza)

jestem juz przy pazdzierniku czyli przy kwietniu chociaz sierpien, hehehe
wczoraj opublikowala sie Tereska z lutego obrabiana w czerwcu, hahhaha czy cos takiego
(oszaleje - ide NA POLE - bo dzieci trzymam przed tv

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Post autor: Soihime »

Zgadzam się z powyższymi, ale i zastanawiam się czy może nie lepiej byś potraktowała notki opisywane jako takie specjale i bez względu na to ile będzie trwać pokazanie ich wszystkich to na przykład wstawiaj je wtedy, kiedy nie masz żadnego pomysłu na notkę. :) Wiesz jako takie asy w rękawie. Np. planujesz wyjechać na tydzień, to będą pokazywać się dzień w dzień a jeśli na przykład masz akurat na co innego fantazację i chcesz to opisać to zrób przerwę napisz co Ci serce mówi a specjalne notki opisujące lalkę za parę dni jak Ci się skończy wena. Dzięki temu ciągle będzie ruch w interesie na blogu ;)

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

haha, no najgorzej z letnimi sesjami z niepokazanymi lalkami ktore wyapadaja na nowy rok albo cos w ten desen:-P

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Opisuj po kilka lalek w notce, takie hurtowe tez sie fajnie czyta.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

dzieki wszystkim.
zlapalam rytm i kroczek za kroczkiem, obgryziona nozka...
lalko-myslami jestem juz gleboko w przyszly roku:-) /nie mowcie domownikom:-S

http://rorodolls.blogspot.co.uk/

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

Pusć to mimo woli... To nie ma być męcząca rutyna tylko zabawa.
W jakim języku pisać to twoja decyzja, ale zapewne masz więcej obserwatorów z PL i sądzę że nie będą się oni silić na angielski.
Czerp z tego radość, bez spiny ;)

ODPOWIEDZ