[MH] Nowości 2016
- Annorelka
- Kontakt:
Re: [MH] Nowości 2016
Nie jestem wielką fanką Monsterek, choć doceniam często solidne wykonanie i pomysły w starszych seriach, ale prócz strony graficznej tych nowych animacji (postacie wyglądają mega uroczo i ładnie) i siostry Ghoulii (ma fajną buzię), uważam to nowe podejście do marki za niezbyt udane.
- Mangalarga
- Kontakt:
Panowie też dostana nowe ciałka - już nie takie chuchrowate 

Reboot Deuce Body by kd_230692, on Flickr

Reboot Deuce Body by kd_230692, on Flickr
-
emry
- Kontakt:
Chwilazaramoment. Czy moje oczka widzą sztywne nadgarstki?! To już tak na stałe? Usztywniają i nie ma zmiłuj? Ale... Ale... Czemu właściwie?
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"
- KiciaKocia
- Kontakt:
Oczywiście, że widzisz sztywne nadgarstki. Pierwszy Deuce (oraz ogólnie pierwsi monsnterowi faceci) miał sztywne nadgarstki - dopiero potem 'upgrade'owali' im ciałka i dali ruchome nadgarstki. Nowy Deuce to ten na środku.emry pisze:Chwilazaramoment. Czy moje oczka widzą sztywne nadgarstki?! To już tak na stałe? Usztywniają i nie ma zmiłuj? Ale... Ale... Czemu właściwie?
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
-
emry
- Kontakt:
Uff, matulu Mattelu, bo już mnie przestraszyło, że znowu usztywniająKiciaKocia pisze:Oczywiście, że widzisz sztywne nadgarstki. Pierwszy Deuce (oraz ogólnie pierwsi monsnterowi faceci) miał sztywne nadgarstki - dopiero potem 'upgrade'owali' im ciałka i dali ruchome nadgarstki. Nowy Deuce to ten na środku.emry pisze:Chwilazaramoment. Czy moje oczka widzą sztywne nadgarstki?! To już tak na stałe? Usztywniają i nie ma zmiłuj? Ale... Ale... Czemu właściwie?
(i tak wszystko usztywnią, ja wam to mówię...)
"Wątpienie jest moją religią."
- reiha
- Kontakt:
mówią, że podczas premiery nowego filmu pokazano fragment dokumentu o współpracy MH z fundacją Lady Gagi Born this way. Przynajmniej tak mi pokazał translator. Źródło na obrazkach.

trochę wątpię, że będzie cała ubrana na czarno, przecież dziewczynki lubią tylko pastelowe kolory

trochę wątpię, że będzie cała ubrana na czarno, przecież dziewczynki lubią tylko pastelowe kolory
- EvilCupcake
- Kontakt:
Trzymam kciuki za tę spódniczkę w kratę ze zdjęcia z łapkami lalki. <3
-- 28 sie 2016, o 21:31 --
Jeśli serio dostaniemy lalkę w tej stylizacji, to padnę ze szczęścia. (dłonie i kształt postaci z zapowiedzi się zgadzają)

-- 28 sie 2016, o 21:31 --
Jeśli serio dostaniemy lalkę w tej stylizacji, to padnę ze szczęścia. (dłonie i kształt postaci z zapowiedzi się zgadzają)

- ingrid
- Kontakt:
Lalka Lady Gagi zapowiada się według mnie miernie, zresztą ten projekt, na podstawie wytatuowanego chłopaka zombie jest okropnie przelansowany, ale to moja opinia.
Nowości w temacie i nikt nic kompletnie?
Pojawiły się dwa dość intrygujące projekty, według mnie idące w naprawdę świetnym kierunku, są akcesoria i złapany klimat, jeśli firma skupi się na takiej formie, to lalki mogą odzyskać swój prestiż.
Cleo oraz Ari z muzycznymi zestawami. Co mi się podoba, a co nie? Ano przypadł mi do gustu pomysł i wykonanie, coś się koło lalki dzieje, nie jest samotna i przyklejona do pudła, niesie ze sobą temat, otaczają ją akcenty symboliczne, elementy, które można zbierać tworząc środowisko dla lalki. Cleo jest olśniewająca, gdy zobaczyłam fotki, to byłam w lekkim szoku, skomentowała ją nawet na fb. Jej strój nie jest może wybitny, ale jest korona, kołnierz egipski, cudne kolczyki, te buty i harfa przełamują lód. Ari wypada nieco bardziej ubogo, chociaż ten kapelusz dodaje jej rozmachu, a wokół lalki również sporo się dzieje. Jedynie mam zastrzeżenia, że lalki mają niestety usztywniane rączki, wokół Cleo kręci się zbyt dużo wężów gadów, a za wężami nie przepadam, oraz, że takie akcesoriami mogłyby być wydawane również oddzielnie. Przykre, że Operetta nie doczekała się takiego zestawu, czy Robecca Steam np. roweru retro. Nie ukrywam, że ten trójpak z Clawdeen Venus i Jinafire jawi się dla mnie o wiele ubożej. Sęk to znaleźć jakiś dobry motyw i ubrać w niego lalkę tak, aby całość chwytała za zainteresowanie.

źródło oczywiste: https://www.facebook.com/iMonsterHigh/
Nowości w temacie i nikt nic kompletnie?
Pojawiły się dwa dość intrygujące projekty, według mnie idące w naprawdę świetnym kierunku, są akcesoria i złapany klimat, jeśli firma skupi się na takiej formie, to lalki mogą odzyskać swój prestiż.
Cleo oraz Ari z muzycznymi zestawami. Co mi się podoba, a co nie? Ano przypadł mi do gustu pomysł i wykonanie, coś się koło lalki dzieje, nie jest samotna i przyklejona do pudła, niesie ze sobą temat, otaczają ją akcenty symboliczne, elementy, które można zbierać tworząc środowisko dla lalki. Cleo jest olśniewająca, gdy zobaczyłam fotki, to byłam w lekkim szoku, skomentowała ją nawet na fb. Jej strój nie jest może wybitny, ale jest korona, kołnierz egipski, cudne kolczyki, te buty i harfa przełamują lód. Ari wypada nieco bardziej ubogo, chociaż ten kapelusz dodaje jej rozmachu, a wokół lalki również sporo się dzieje. Jedynie mam zastrzeżenia, że lalki mają niestety usztywniane rączki, wokół Cleo kręci się zbyt dużo wężów gadów, a za wężami nie przepadam, oraz, że takie akcesoriami mogłyby być wydawane również oddzielnie. Przykre, że Operetta nie doczekała się takiego zestawu, czy Robecca Steam np. roweru retro. Nie ukrywam, że ten trójpak z Clawdeen Venus i Jinafire jawi się dla mnie o wiele ubożej. Sęk to znaleźć jakiś dobry motyw i ubrać w niego lalkę tak, aby całość chwytała za zainteresowanie.

źródło oczywiste: https://www.facebook.com/iMonsterHigh/
- Soihime
- Kontakt:
ja jednak trzymam się tego, że odpycha mnie ta moda na usztywnianie artykułowanych lalek.
Ranią mi serce i zniechęcają do ich kupienia.
- EvilCupcake
- Kontakt:
Cleo SS też na promo miała sztywne ręce, a ostatecznie dostała normalne ciałko.
- reiha
- Kontakt:
- Dorii.86
- Kontakt:
Buuu strasznie Skelitą zalatuje... Mialam nadzieję na efekt wOw chcę ale nie.
- Ciabas
- Kontakt:
WTF? Ludzie sorry, ale tyle gadania o projekcie Gagi by wydać coś takiego? Jedyne co jest warte uwagi to buty i okulary. Nawet basicowa Skelita przy tej lalce wygląda jak ekskluzywna limitka. Wybaczcie takie moje zdanie. Jestem potwornie rozczarowana.... 
Chciałabym w każdym obudzić bohatera
- VMarcin
- Kontakt:
O ile nie znoszę Zgagi, to nie zgadzam się, że laleczka jest rozczarowaniem. Lalka ma świetne buty i okulary, ma w pełni ruchome ciałko, dwa stroje w tym rajstopki, które zawsze mogą służyć do innych fajnych stylizacji, no i garniuturek... która lalka z MH go ma? Do tego ma ładną buzię i świetne włosy, długie, proste można pocudować, a nie jakieś loczki-sroczki, które wyglądają dobrze tylko na zdjęciu promocyjnym. Osobiście starłbym makijaż ust i tą czarną plamę na nosie imitującą dziurę, ale to jest dosłownie minuta roboty i lalka jest ekstra. Nie wiem co wy byście chcieli? O ile nie przepadam za tymi lalkami, to tę bym kupił.
- Soihime
- Kontakt:
to malowanie dłoni jest koszmarne. Wygląda jakby ktoś rysował byle jak w pośpiechu :< tak niedokładnie.