Lalki które rozczarowały po zakupie.

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Re: Lalki które rozczarowały po zakupie.

Post autor: takes »

Holidayka 16,
Jakaś masakra. Niby wiedziałam, że są to są tańsze kolekcjonerki ale żeby z tak taniego plastiku je robić? z nogami nic prawie się nie da zrobić troszkę się ruszają przód tył. Głowa twarda jak skała od kleju.
Gdyby to było wszystko byłabym szczęśliwa. Myślałam: nie spodoba się to odsprzedam.
a tu feler:
2 rysy na twarzy pod oczami
na zdjęciu nie wyglądają tak źle ale są całkiem głębokie
zoom: http://b1.pinger.pl/5b07ee6ed734acb6d91 ... 47df/1.jpg
Obrazek

i brak pigmentu na dłoni
w pierwszym momencie wygląda jak dziura
Obrazek
Obrazek

EDIT: hahaaa.... własnie wypadł przezroczysty kawałek twardego plastiku z tej dłoni i została dziura

sory jak dla mnie to odrzut a nie pełnowartościowy produkt. Stwierdziłam że podróba ale certyfikat jest a zapakowana mega dokładnie.
ide płakać ;(

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

takes, współczuję takiego felernego egzemplarza. To jest naprawdę policzek dla Mattela, bo to przecież lalka dla dorosłego kolekcjonera, czyli wymagającego odbiorcy, nieważne za jaką cenę. Kupowałaś ją przez flte/amerykanos? Próbuj reklamować. A jeżeli oni będą kręcić nosem, to pisz śmiało bezpośrednio do Mattel w Stanach.

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Tak amerykanos, można spróbować ale po wyjęciu z pudełka pewnie marne szanse. O mattelu myślałam żeby napisać ale to na barbiecollector sie kontaktować myślicie?

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

To amerykanos pewnie niestety nie będzie chciał przyjąć reklamacji z otwartym opakowaniem, ale szczerze polecam Ci kontakt z Mattelem, czy przez barbiecollector, czy sklep www mattel - bo wady, które opisałaś są widoczne dopiero po wyjęciu lalki z pudełka i znacznie wpływają na jakość produktu.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Au, to boli! Jak można taki produkt przepuścić przez kontrolę jakości?
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Brak słów, barbarzyństwo po prostu, jawna fuszerka, bo jak inaczej to nazwać? Ja osobiście pewnie bym się popłakała, nie żartuję. Jak można tak upokarzać klienta? Zawodzić czyjeś oczekiwania? Ktoś ufa, odkłada pieniądze, czeka z radością i otrzymuje totalny bubel, jakby napluto nam klientom w twarz. Czuję się oszukana razem z Tobą i jest mi niezwykle przykro takes

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

strasznie mi przykro :(
może udałoby Ci się namówić flte, żeby odezwali się do mattela w Twoim imieniu? Nie wiem czy posłuchaja Europejczyka, ale ich serwis jest bardzo miły dla Amerykanów. Ludzie z tumblera wysyłali im zdjęci uszkodzonych, już wyjętych z pudełek lalek i bez problemu dostawali bon/drugą lalkę. Ona mają w USA roczną gwarancję chyba. Próbuj, będę trzymać kciuki!

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Takes tak mi przykro,kochana współczuję bardzo. :pociesza: W końcu to nie jest zwykła playline za 20 zł tylko Barbie świąteczna i taki bubel zrobili,aż przykro się robi jak się patrzy na takie uszkodzenia na nowej lalce. :( . Trzymam kciuki aby Twoja reklamacja została pozytywnie rozpatrzona.

JoannaS
Kontakt:

Post autor: JoannaS »

Wygląda jak odcisk od okularów, przykro mi, że takie oszustwo Cię spotkało. Mam nadzieję, że FLTE zachowa się honorowo.

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

A może wysłać te zdjęcia lalki wraz z paragonem emailem do Mattela??? Może zaproponują jakąś rekompensatę? To jest nie do pomyślenia żeby takie "coś" wyszło z ich fabryki jako pełnowartościowy produkt :zly:
<3

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

Sto lat mnie tu nie było , więc sory, że tak się wcinam z marszu :) Myślę że można by pomoc w reklamacji lalki uzyskać od polskiej filli Matela , są bardzo w porządku, Jakieś dwa lata temu załatwiałam u nich zabawki do przedszkola mojej córki i przysłali tego za darmoszkę mnóstwo - Jeśli chcesz mogę ci dać na priv numer bezpośredni do kierowniczki od marketingu, bardzo miła kobietka i myślę że by pomogła

Awatar użytkownika
Dollytopia
Kontakt:

Post autor: Dollytopia »

Nieciekawa sprawa... Dlatego nigdy nie ufam zdjęciom katalogowym, wolę sama dokładnie obejrzeć lalkę przed zakupem, ewentualnie jeśli na aukcji jest dobre real foto. Inaczej jest to kupowanie kota w worku, zwyczajna loteria - możesz otrzymać całkiem ładny egzemplarz, a innym razem wadliwy. Kontrola jakości u Mattela to już chyba przeszłość.

Awatar użytkownika
Erysia
Kontakt:

Post autor: Erysia »

Fatalna sprawa, bardzo mi przykro :(
Ja kiedyś kupując lalkę Mattela, co prawda nie kolekcjonerską, bo Elsę Frozen Fever, trafiłam egzemplarz z okiem prawie na policzku ;( Mam przykre wrażenie, że produkty tej firmy reprezentują powoli coraz niższy poziom...
"Kto szuka, ten najczęściej coś znajduje, niestety czasem zgoła nie to, czego mu potrzeba." -J.R.R. Tolkien
https://panna-niepowazna.blogspot.com/

Awatar użytkownika
takes
Kontakt:

Walczę, poszedł mail do amerykanosa, zobaczymy co napiszą.
Dzięki za wsparcie, trochę ochłonęłam i chętnie bym ją teraz pomodyfikowała i to bez oporu ale poczekam :P
Majulika pisze:Sto lat mnie tu nie było , więc sory, że tak się wcinam z marszu :) Myślę że można by pomoc w reklamacji lalki uzyskać od polskiej filli Matela , są bardzo w porządku, Jakieś dwa lata temu załatwiałam u nich zabawki do przedszkola mojej córki i przysłali tego za darmoszkę mnóstwo - Jeśli chcesz mogę ci dać na priv numer bezpośredni do kierowniczki od marketingu, bardzo miła kobietka i myślę że by pomogła
mimo, że akurat ta lalka nie jest w polskiej dystrybucji? ale jasne, jakby co to się odezwę po ten kontakt :D

ODPOWIEDZ