Minifee Fairyland

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Re: Minifee Fairyland

Post autor: picco »

Na stronie Fairylandu mają ciągle napisane, że wysyłają zamówienia z końca grudnia, a moje z drugiej połowy stycznia wlaśnie do mnie ruszyło :D No jestem w szoku ludziska, jeszcze tylko z miesiąc i dostanę moją lalkę :D

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Lalka przyszła w poniedziałek. Aż się zdziwiłam, że tak szybko, ale widać leciała samolotem :p fajna jest, taka drobniutka, no i stoi sama. Mam tylko jeden problem z nią, bo jak ją posadzę, to automatycznie się kładzie, absolutnie nie chce siedzieć. Chyba będę musiała zrobić jej restring, tylko nie wiem czy to ogarnę.
Niedługo wkleję jej zdjęcia na mojej stronie na fejsie, o tutaj:
https://www.facebook.com/Invaerne/

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kamelia »

I ja się dorobiłam Minifki. ^^

Gudrun (Alicia).
Obrazek

A tu z Luhą (należącą do mojej przyjaciółki) pozują w duecie:
Obrazek

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Gratulacje!! Minifee jest na mojej liście, tylko nie wiem którą wybrać 😅 Zawsze mam ten problem, gdy jest kilka linii lalek.

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kamelia »

Ja też nie wiedziałam. I jak zaczęłam się rozglądać, to ta znalazła mnie. ;)

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Hej, zamówiłam kilka dni temu Minifee i zastanawiam się, jakie są teraz opłaty za dostarczenie tych piękności do Polski. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Bo wysokości opłat za te moje stare lalki nie pamiętam, poza tym mogło się coś zmienić przez te lata.

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Podatek chyba 23% od wartosci towaru + koszt przesyłki, cło od 0% do kilkunastu % ( nie wiadomo jak liczą) i pewnie opłatę za obsługę celna policzą (przez kuriera drożej, PP bierze coś koło 10 zł).
Zastanawiam się czy producent dostosuje się do nowych przepisów w UE i dołaczy etykietę CE. Co jeśli nie będzie na opakowaniu, odeślą paczkę?
Trzymam zamówienie na "kup teraz", ale martwię się, że paczka nie przejdzie kontroli.

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Czyli muszę przygotować dużo pieniędzy. No trudno, jakoś dam radę. Dzięki za odpowiedź :)
Teraz i ja się nad tym zastanawiam, oby nie odesłali. Oni zawsze muszą coś wymyślić.

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Daj znać kiedy dojedzie Twoja, czy były problemy i jakie opłaty doliczyli.

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Mirwen już do mnie idzie. Nie wiem, dlaczego tak szybko, nie minęło jeszcze 60 dni roboczych od zamówienia. Mam nadzieję, że nic nie pomylili i będzie wszystko okej, bo inaczej lipa xD

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Lalka przyszła dzisiaj cała i zdrowa, bez problemów, nawet wrzuciłam jej unboxing na YT (link na blogu) :D Jeśli chodzi o opłaty, to 81 zł wyszło za cło, a 8,50 zł za opłatę pocztową. Szczerze mówiąc, spodziewałam się wyższej kwoty, więc jestem pozytywnie zaskoczona :hura: No to teraz nic, tylko cieszyć się lalką :serducho:

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

picco pisze:
14 kwie 2025, 16:06
Lalka przyszła dzisiaj cała i zdrowa, bez problemów, nawet wrzuciłam jej unboxing na YT (link na blogu) :D Jeśli chodzi o opłaty, to 81 zł wyszło za cło, a 8,50 zł za opłatę pocztową. Szczerze mówiąc, spodziewałam się wyższej kwoty, więc jestem pozytywnie zaskoczona :hura: No to teraz nic, tylko cieszyć się lalką :serducho:
Pokaż lalkę 😍

Dzisiaj zamówiłam z główką Kyma.
Widziałam dużo zdjęć Kyma z ciemnym kolorem skóry, ale wybrałam naturalny, ponieważ marzy mi się albinoska. :zakochany:

Awatar użytkownika
picco
Kontakt:

Czarnab1 pisze:
24 paź 2025, 13:40
Pokaż lalkę 😍
No właśnie zdjęcia są na blogu, a link jest w mojej sygnaturce :P
Kit, że dawno nic tam nie dodawałam, trochę fotek jest
Czarnab1 pisze:
24 paź 2025, 13:40
Dzisiaj zamówiłam z główką Kyma.
Widziałam dużo zdjęć Kyma z ciemnym kolorem skóry, ale wybrałam naturalny, ponieważ marzy mi się albinoska. :zakochany:
No to czekam na fotki, ciekawa jestem, jaki image jej stworzysz :D

ODPOWIEDZ