Minifee Fairyland
- picco
- Kontakt:
Re: Minifee Fairyland
Na stronie Fairylandu mają ciągle napisane, że wysyłają zamówienia z końca grudnia, a moje z drugiej połowy stycznia wlaśnie do mnie ruszyło
No jestem w szoku ludziska, jeszcze tylko z miesiąc i dostanę moją lalkę 
- picco
- Kontakt:
Lalka przyszła w poniedziałek. Aż się zdziwiłam, że tak szybko, ale widać leciała samolotem :p fajna jest, taka drobniutka, no i stoi sama. Mam tylko jeden problem z nią, bo jak ją posadzę, to automatycznie się kładzie, absolutnie nie chce siedzieć. Chyba będę musiała zrobić jej restring, tylko nie wiem czy to ogarnę.
Niedługo wkleję jej zdjęcia na mojej stronie na fejsie, o tutaj:
https://www.facebook.com/Invaerne/
Niedługo wkleję jej zdjęcia na mojej stronie na fejsie, o tutaj:
https://www.facebook.com/Invaerne/
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
I ja się dorobiłam Minifki.
Gudrun (Alicia).

A tu z Luhą (należącą do mojej przyjaciółki) pozują w duecie:

Gudrun (Alicia).

A tu z Luhą (należącą do mojej przyjaciółki) pozują w duecie:

- Czarnab1
- Kontakt:
Gratulacje!! Minifee jest na mojej liście, tylko nie wiem którą wybrać
Zawsze mam ten problem, gdy jest kilka linii lalek.
- Kamelia
- Moderator
- Kontakt:
Ja też nie wiedziałam. I jak zaczęłam się rozglądać, to ta znalazła mnie. 
- picco
- Kontakt:
Hej, zamówiłam kilka dni temu Minifee i zastanawiam się, jakie są teraz opłaty za dostarczenie tych piękności do Polski. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Bo wysokości opłat za te moje stare lalki nie pamiętam, poza tym mogło się coś zmienić przez te lata.
- Czarnab1
- Kontakt:
Podatek chyba 23% od wartosci towaru + koszt przesyłki, cło od 0% do kilkunastu % ( nie wiadomo jak liczą) i pewnie opłatę za obsługę celna policzą (przez kuriera drożej, PP bierze coś koło 10 zł).
Zastanawiam się czy producent dostosuje się do nowych przepisów w UE i dołaczy etykietę CE. Co jeśli nie będzie na opakowaniu, odeślą paczkę?
Trzymam zamówienie na "kup teraz", ale martwię się, że paczka nie przejdzie kontroli.
Zastanawiam się czy producent dostosuje się do nowych przepisów w UE i dołaczy etykietę CE. Co jeśli nie będzie na opakowaniu, odeślą paczkę?
Trzymam zamówienie na "kup teraz", ale martwię się, że paczka nie przejdzie kontroli.
- picco
- Kontakt:
Czyli muszę przygotować dużo pieniędzy. No trudno, jakoś dam radę. Dzięki za odpowiedź 
Teraz i ja się nad tym zastanawiam, oby nie odesłali. Oni zawsze muszą coś wymyślić.
Teraz i ja się nad tym zastanawiam, oby nie odesłali. Oni zawsze muszą coś wymyślić.
- Czarnab1
- Kontakt:
Daj znać kiedy dojedzie Twoja, czy były problemy i jakie opłaty doliczyli.
- picco
- Kontakt:
- picco
- Kontakt:
Mirwen już do mnie idzie. Nie wiem, dlaczego tak szybko, nie minęło jeszcze 60 dni roboczych od zamówienia. Mam nadzieję, że nic nie pomylili i będzie wszystko okej, bo inaczej lipa 
- picco
- Kontakt:
Lalka przyszła dzisiaj cała i zdrowa, bez problemów, nawet wrzuciłam jej unboxing na YT (link na blogu)
Jeśli chodzi o opłaty, to 81 zł wyszło za cło, a 8,50 zł za opłatę pocztową. Szczerze mówiąc, spodziewałam się wyższej kwoty, więc jestem pozytywnie zaskoczona
No to teraz nic, tylko cieszyć się lalką 
- Czarnab1
- Kontakt:
Pokaż lalkępicco pisze: ↑14 kwie 2025, 16:06Lalka przyszła dzisiaj cała i zdrowa, bez problemów, nawet wrzuciłam jej unboxing na YT (link na blogu)Jeśli chodzi o opłaty, to 81 zł wyszło za cło, a 8,50 zł za opłatę pocztową. Szczerze mówiąc, spodziewałam się wyższej kwoty, więc jestem pozytywnie zaskoczona
No to teraz nic, tylko cieszyć się lalką
![]()
Dzisiaj zamówiłam z główką Kyma.
Widziałam dużo zdjęć Kyma z ciemnym kolorem skóry, ale wybrałam naturalny, ponieważ marzy mi się albinoska.
- picco
- Kontakt:
No właśnie zdjęcia są na blogu, a link jest w mojej sygnaturce
Kit, że dawno nic tam nie dodawałam, trochę fotek jest
No to czekam na fotki, ciekawa jestem, jaki image jej stworzysz