Więc jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat, to mam kilka pytań
1. Stanowisko. Czy da się kupić takie dość porządne, stojące szkło powiększające wraz z jakimś podświetleniem?
2. Repaint. Największy problem.
- Jakich pędzli użyć? Słyszałam, że dobre są takie do makijażu, bo są malutkie. Jednak nie mam pojęcia, jak nazywają się pędzle, o jakie mi chodzi. Chciałabym, żeby włosie było sztywne. Czytałam też, że zamiast zwykłego włosia lepsze są takie cienkie..hm... gąbeczki. Włosie się nie rozdziela, itd.
- Farby. Szukam naprawdę tanich, aczkolwiek dobrych. Nie dysponuję dużymi środkami, chciałabym się zmieścić do 100zł i mieć przynajmniej 10 kolorów. Najbardziej na rękę byłoby mi, aby ktoś podał konkretną firmę, gdyż nie znam się kompletnie na farbach akrylowych, tudzież innych.
3. Szycie.
-Jak dotąd szyłam ręcznie i nic ładnego mi nie wyszło. Chciałabym kupić maszynę, jednak prostą w obsłudze, nieskomplikowaną, bez jakiś wymyślnych ściegów. Szukałam na all, są tam takie bardzo małe maszyny. Czy są one warte kupna, czy lepiej kupić trochę większą i lepszą?
-Wykroje. Nie umiem się nimi posługiwać. Te z magazynów na internecie są nierzeczywistego rozmiaru, do tego jest tak ,,nadziabrane" na kartce, że nie wiem, co do czego. Jakby ktoś mi podał chociaż jeden prosty, acz ładny wykrój byłabym wdzięczna
Wiem, że niektóre pytania wydają się tak śmieszne, że część z was robi ,,facepalma" przed komputerem
Chciałabym zacząć robić cokolwiek w kierunku OOAK, ale nie mam wystarczającej wiedzy