Giochi Preziosi

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Giochi Preziosi

Post autor: Daga »

Temat zakładam głównie ze względu na te cudaczki:
http://www.flickr.com/photos/venivididolli/7634553854/
Laleczki wzorowane na bohaterkach włoskiej kreskówki, chyba puszczanej też u nas. W Tk.Maxx we Wrocławiu widziałam dwie pierwsze i muszę przyznać, że Murzynka jest śliczna :serducho:

Kupiłabym może nawet, bo w sumie cena nie najgorsza (czterdzieści parę złotych?), ale gdzie ja ją postawię? Wydawało mi się na oko, że są większe niż przeciętnie Baśki.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Re: Giochi Preziosi

Post autor: KiciaKocia »

O, też je ostatnio widziałam w TK Maxxie! Tyle, że w W-wie mieli tylko rudą i blondynę, które jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia. Coś mi się w ich twarzach i dużych głowach nie podoba i tyle. (I tak, chyba są większe niż zwykłe Barbie - ale głowy nie dam, bo widziałam je tylko przez chwilę gdy przeszukiwałam półki w poszukiwaniu ubranek dla Liv)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Mi się trochę kojarzą z Sailor Moon, może to te stroje? Pyszczki mają sympatyczne i przyjemnie się patrzy ale na oko ciałka mają paskudne :no:
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Wybaczcie, pojadę teraz ideolo, najwyżej Grupa Trzymająca Władzę wytnie.
Lalki widziałam na własne oczy, mnie akurat ich twarzyczki nie przypadły do gustu.
Ale (i tu wkracza na scenę ideolo!) są wręcz idealnymi lalkami do oprotestywania przez urażonych katolików. dziwię się, że żadne środowisko nie zaprotestowało przeciwko "aniołkom" (khę khęm) wyglądającym bardziej dziwkowato niż majsinki i monsterki razem wzięte.
Mnie, agnostyczkę, robienie tanich tirówek z aniołków oburza. O ile nie widzę nic złego w monsterkach (chociaż trochę mnie mrozi, gdy sobie uświadamiam, że według producenta są to licealistki. Ja swoje monsterki traktuje jako wyzwolone dwudziestoparolatki), to tych k*r*w*o-aniołków nie kupiłabym dziecku.
Ale jasne, majsinki są złe, bo propagują wyuzdanie i seks, dziwko-aniołki są dobre, bo są aniołkami :mur:

Przepraszam, poniosło mnie, zdaję sobie sprawę :ban: Zawsze tak mam, gdy w grę wchodzi ideolo
Obrazek

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

A ja nigdy nie rozumiem ludzi, którzy tak reagują xD Ja tam w nich nie widzę nic ani dziwkarskiego ani złego. Że kuse spódniczki i bluzki? Nie żyjemy w XIX wieku przecież.
Zresztą jaki jest sens oprotestowywać lalki, kiedy można ich po prostu, zwyczajnie dziecku nie kupować. I tyle. Ja bym swojemu nie odmówiła.

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Daga pisze:A ja nigdy nie rozumiem ludzi, którzy tak reagują xD Ja tam w nich nie widzę nic ani dziwkarskiego ani złego. Że kuse spódniczki i bluzki? Nie żyjemy w XIX wieku przecież.
Zresztą jaki jest sens oprotestowywać lalki, kiedy można ich po prostu, zwyczajnie dziecku nie kupować. I tyle. Ja bym swojemu nie odmówiła.
Gdyby to były lalki-lalki, to wierz mi nie zwróciłabym na nie uwagi. Ale to nie są zwykłe dziewczynki, tylko aniołki. Tak samo nie bawiłaby mnie maryja w stringach, ani mahomet ze sztucznym penisem.
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Grażyna pisze:
Daga pisze:A ja nigdy nie rozumiem ludzi, którzy tak reagują xD Ja tam w nich nie widzę nic ani dziwkarskiego ani złego. Że kuse spódniczki i bluzki? Nie żyjemy w XIX wieku przecież.
Gdyby to były lalki-lalki, to wierz mi nie zwróciłabym na nie uwagi. Ale to nie są zwykłe dziewczynki, tylko aniołki. Tak samo nie bawiłaby mnie maryja w stringach, ani mahomet ze sztucznym penisem.

Obawiam się, że lata spędzone na oglądaniu anime stępiły ostrze mojego sumienia.
Przeglądam screeny z serialu i chyba to główna bohaterka tak się kuso nosi...bo reszta troszkę skromniej. O ile dobrze zrozumiałam, jeden z aniołków jest bezlalkowy-i to ten najciekawszy :( A, plus jest też taki, że demony są nobliwie poprzykrywane, przynajmniej w cywilu.
Tak bardziej w temacie-to chyba mało jest tu nawiązań do jakiejkolwiek religii, anioł jest tu elementem pop kultury...
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

Ja nie lubię jak robią lalki na podstwie anime/bajek itp., bo w anime/bajce mi się podobają, a w rzeczywistości wcale. Do tego często wyglądają jakby były robione z tanich materiałów... Sama mam zamiar zrobić ooak z Sailor Moon, bo kocham to anime, ale wolę sama uszyć, zrobić, niż kupić taką lalkę. :)
Te mi się nie podobają, nie mając nic fajengo w sobie...
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Grażyna pisze:Gdyby to były lalki-lalki, to wierz mi nie zwróciłabym na nie uwagi. Ale to nie są zwykłe dziewczynki, tylko aniołki. Tak samo nie bawiłaby mnie maryja w stringach, ani mahomet ze sztucznym penisem.
Odpowiem cytatem z koleżanki:
MajorMistakes pisze:Tak bardziej w temacie-to chyba mało jest tu nawiązań do jakiejkolwiek religii, anioł jest tu elementem pop kultury...
Z mojej strony temat uznaję za zakończony, a lalkę nadal trzymam na wishliście pt. "może kiedyś" :)

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Grażyna pisze:Wybaczcie, pojadę teraz ideolo, najwyżej Grupa Trzymająca Władzę wytnie.
Lalki widziałam na własne oczy, mnie akurat ich twarzyczki nie przypadły do gustu.
Ale (i tu wkracza na scenę ideolo!) są wręcz idealnymi lalkami do oprotestywania przez urażonych katolików. dziwię się, że żadne środowisko nie zaprotestowało przeciwko "aniołkom" (khę khęm) wyglądającym bardziej dziwkowato niż majsinki i monsterki razem wzięte.
Mnie, agnostyczkę, robienie tanich tirówek z aniołków oburza. O ile nie widzę nic złego w monsterkach (chociaż trochę mnie mrozi, gdy sobie uświadamiam, że według producenta są to licealistki. Ja swoje monsterki traktuje jako wyzwolone dwudziestoparolatki), to tych k*r*w*o-aniołków nie kupiłabym dziecku.
Ale jasne, majsinki są złe, bo propagują wyuzdanie i seks, dziwko-aniołki są dobre, bo są aniołkami :mur:

Przepraszam, poniosło mnie, zdaję sobie sprawę :ban: Zawsze tak mam, gdy w grę wchodzi ideolo
Lalki ciekawe, właśnie ze względu na te aureole. Gdyby miały mniejsze głowy to bym je kupiła. Co do tego, ze to aniołki-tirówki - e tam, mi już wystarczy fakt, ze z Aniołow-facetów tradycja zrobiła kobiety, nic a nic mnie to nie oburza.
Może kiedyś kupię na Allegro używaną dla jej aureoli :)

Też zauważyłam podobieństwo do Sailor Moon, konkretniej do którejś z serii Sailor Stars.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

KiciaKocia pisze:Tyle, że w W-wie mieli tylko rudą i blondynę, które jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia.
We Wro była chyba nowa dostawa, Murzynkę zastąpiła ruda i fakt - na tle koleżanki wypadają dość blado.

ODPOWIEDZ