Mam pytanie jakie wymiary mają ciałka Tangkou ,chciała bym się dowiedzieć gdyż chciała bym zacząć szyć dla mojej lalki która za nie długo przyjdzie do mnie
Tangkou
-
Megumi doll
- Kontakt:
Re: obitsu
Witam
Mam pytanie jakie wymiary mają ciałka Tangkou ,chciała bym się dowiedzieć gdyż chciała bym zacząć szyć dla mojej lalki która za nie długo przyjdzie do mnie
. Za odpowiedzi dziękuje 
Zapraszam
http://small-dolls-dreams.blogspot.com/
- Hongse
- Kontakt:
- Manhamana
- Kontakt:
Re: Tangkou
Ja się oparłam Grace- cena mi się zdecydowanie NIE podoba
jednak tak długi czas oczekiwania zrobił swoje
Doszłam do wniosku , że jak na razie nic nie przebije Vampirelii stylizacyjnie
A i chwilowo wygrał Basaak, którego przejęłam od Koleżanki- szybka akcja, bez czekania w nieskończoność
Kto z Forumowiczów posiada Grace proszę o podzielenie się opinią
Doszłam do wniosku , że jak na razie nic nie przebije Vampirelii stylizacyjnie
A i chwilowo wygrał Basaak, którego przejęłam od Koleżanki- szybka akcja, bez czekania w nieskończoność
Kto z Forumowiczów posiada Grace proszę o podzielenie się opinią
- mobe
- Kontakt:
Vampirka i Chinka jak do tej pory najmniej mi się podobają. Vampirka ma piękne włosy i ubranko, ale makijaż mnie odrzuca.
- Pikulina
- Kontakt:
BTW ciekawa jestem do kogo trafią Grace
dwie już poszły
[/quote]
Witajcie
jedną z nich kupiłam ja 
jestem tu nowa, właściwie świeżynka
śledzę forum od niedługoego czasu i właśnie tutaj !!! zwariowałam na temat lalek ... jak zobaczyłam Grace Tangkou totalnie na nią zachorowałam ... i własnie dziś do mnie przyszła
jest przepiękna !!! ... pomijam fakt, że dostałam paczkę, która została otwarta i lalka nie była kompletan (nie było w niej parasolki
) ale w tej sprawie napisałam wiadomość do sprzedającego .. będę czekała co odpowie ... jak będe miała chwilę i trochę ochłonę wrzucę parę fotografi i dam znać jak problem został rozwiązany ... czy ktoś z Was miał takie doświadczenia wcześniej? czy tylko moja lalka ma od samego początku ma takie przygody??
Pozdrawiam wszyskie zwariowane kolekcjonerki
Inez
Witajcie
jestem tu nowa, właściwie świeżynka
Pozdrawiam wszyskie zwariowane kolekcjonerki
Inez
- mobe
- Kontakt:
Inezka witaj w gronie tangkoumaniaków! Do mnie właśnie dziś przyszła moja druga Tang Doll - Loli!
(oto ona http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6235_n.jpg) Jakieś pomysły na imię?
PS. Pochwal się Grace!
(oto ona http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6235_n.jpg) Jakieś pomysły na imię?
PS. Pochwal się Grace!
- Manhamana
- Kontakt:
Witaj Inez!
Mam nadzieję ,ze problem z parasolką szybko się roziąże i lalka odzyska zgubę.
Moje lalki na szczęście były kompletne, choć niestety pojawiają się informacje o wpadkach z Tangkou
Pokazuj swoją laluchę- jestem bardzo ciekawa zdjęć Grace.
Mobe - gratki! Loli to śliczna lalka!
Mam nadzieję ,ze problem z parasolką szybko się roziąże i lalka odzyska zgubę.
Moje lalki na szczęście były kompletne, choć niestety pojawiają się informacje o wpadkach z Tangkou
Pokazuj swoją laluchę- jestem bardzo ciekawa zdjęć Grace.
Mobe - gratki! Loli to śliczna lalka!
- Hongse
- Kontakt:
Dziewczyny, gratuluje zakupów
sama zastanawiam się nad drugą Tangkou ale nie wiem jeszcze którą wybrać 
Inez koniecznie pochwal się Grace
Jestem bardzo ciekawa jak wygląda na innych zdjęciach niż tych od producenta 
Inez koniecznie pochwal się Grace
- mobe
- Kontakt:
Ja mam chęć jeszcze na Aussie, taką, jak Twoja Bulma. Podoba mi się Audrey, ale nie wiem jak z jej włoskami.
- Hongse
- Kontakt:
no właśnie z Audrey jest ten problem że może mieć tylko związane włosy bo na środku głowy ma łysy placek - szkoda
u Aussie denerwowała mnie jedynie jakoś jej wiga, ale całe szczęście mam to już z głowy
u Aussie denerwowała mnie jedynie jakoś jej wiga, ale całe szczęście mam to już z głowy
- Mad-Telepath
- Kontakt:
W rosyjskiej "Kukłopedii" znalazłam informację, że na Tangkou pasują ubrania Kurhn/Sonya, mogą też pasować ciuszki Momoko, Blythe, Barbie i Liv. Nadają się dla nich buty Juku Couture, Liv, botki i buty do kostek Obitsu, w niektórych przypadkach - Moxie Girlz.
Był też link do tutorialu, jak rozebrać głowę i mechanizm oczny:
http://tangkoudolls.blogspot.com/2011/1 ... ation.html
Był też link do tutorialu, jak rozebrać głowę i mechanizm oczny:
http://tangkoudolls.blogspot.com/2011/1 ... ation.html
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett
Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/
Terry Pratchett
Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/
- mobe
- Kontakt:
Moja Lucy ma jedną sukienkę od Barbie i ogólnie pasuje, ale ramiączką ciut za długie. A czy ciuszki blajtów nie byłyby za krótkie na Tangkou? Jest tyle pięknych sukieneczek dla Blythe na ebayu.
- reiha
- Kontakt:
http://www.toyboxphilosopher.com/2012/0 ... -loli.html - tutaj Tangkou nosi ubranie Blythe.mobe pisze:Moja Lucy ma jedną sukienkę od Barbie i ogólnie pasuje, ale ramiączką ciut za długie. A czy ciuszki blajtów nie byłyby za krótkie na Tangkou? Jest tyle pięknych sukieneczek dla Blythe na ebayu.
- mobe
- Kontakt:
- Pikulina
- Kontakt:
Witajcie 
na poczatku napiszę, ze jeszcze nie zrobiłam zdjeć mojej Tangkou, choć wiem, że mnie prosiłyście ... akurat na złość padły mi akumulatorki
ale zaraz wsadzę je do kontaktu i mam nadzieję, na dniach wrzucić parę fotografii ... ( jak się połapię jak to zrobić... ale chyba sobie poradzę 
Co do przygód mojej lali ... wczoraj do mnie dotarła po wielu perypetiach ... kurier zaminił paczki .. przesyłkę odbierał kolega wiec nie wiedział czego się spodziewać i przyjął paczkę i tak stała na mój powrót do domu ...
Jak zobaczyłam paczkę oczy mi zaświeciły
z trudem powstrzymywałam się, zeby nie porwać paczki na kawałki ... i dobrze zrobiłam, bo dostawszy się do środka znalazłam zawinięty w folię bąbelkową ... TWARDY DYSK !!! ... byłam w szoku ... na szczęście mój kolega opanował sytuację i wykonał parę telefonów i kurier zjawił się z prawidłową paczką
I tu wydawać by się mogło, że wszystko jest w porządku, ale po rozpakowaniu paczki okazało się że brakuje parasolki ... napisłam więc do sprzedającego ... dziś dostałam odpowiedź, że lalka jest kompletna!!! i że producent niestety popelnił błąd ... na rysunku bowiem Grace jest narysowana z parasolką, na zdjeciu również, ale w żadnym pudełku jej nie ma
Sprzedajacy mi odpisał, że producent przesłał mu listę z zawartością paczki i parasolki tam nie było.
Uprzedziłam go tylko, żeby umiescił zapis o braku parasolki w aukcji, bo może do niego spłynąć wiele zapytań w tej kwesti ... a po co mamy być niezadowolone, prawda?? Piszę o tym fakcie, zeby nikt więcej nie był rozczarowany brakiem tego elementu w paczce jeżeli zdecyduje sie na zakup Grace.
Muszę przyznać, że pobyt Tangkou w moim domu, zaczał się bardzo burzliwie i z emocjami
na poczatku napiszę, ze jeszcze nie zrobiłam zdjeć mojej Tangkou, choć wiem, że mnie prosiłyście ... akurat na złość padły mi akumulatorki
Co do przygód mojej lali ... wczoraj do mnie dotarła po wielu perypetiach ... kurier zaminił paczki .. przesyłkę odbierał kolega wiec nie wiedział czego się spodziewać i przyjął paczkę i tak stała na mój powrót do domu ...
Jak zobaczyłam paczkę oczy mi zaświeciły
I tu wydawać by się mogło, że wszystko jest w porządku, ale po rozpakowaniu paczki okazało się że brakuje parasolki ... napisłam więc do sprzedającego ... dziś dostałam odpowiedź, że lalka jest kompletna!!! i że producent niestety popelnił błąd ... na rysunku bowiem Grace jest narysowana z parasolką, na zdjeciu również, ale w żadnym pudełku jej nie ma
Sprzedajacy mi odpisał, że producent przesłał mu listę z zawartością paczki i parasolki tam nie było.
Uprzedziłam go tylko, żeby umiescił zapis o braku parasolki w aukcji, bo może do niego spłynąć wiele zapytań w tej kwesti ... a po co mamy być niezadowolone, prawda?? Piszę o tym fakcie, zeby nikt więcej nie był rozczarowany brakiem tego elementu w paczce jeżeli zdecyduje sie na zakup Grace.
Muszę przyznać, że pobyt Tangkou w moim domu, zaczał się bardzo burzliwie i z emocjami