Tangkou

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
ODPOWIEDZ
Megumi doll
Kontakt:

Re: obitsu

Post autor: Megumi doll »

Witam
Mam pytanie jakie wymiary mają ciałka Tangkou ,chciała bym się dowiedzieć gdyż chciała bym zacząć szyć dla mojej lalki która za nie długo przyjdzie do mnie ;) . Za odpowiedzi dziękuje :buzki:

Awatar użytkownika
Hongse
Kontakt:

Re: Tangkou

Post autor: Hongse »

to powinno pomóc :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Ja się oparłam Grace- cena mi się zdecydowanie NIE podoba ;) jednak tak długi czas oczekiwania zrobił swoje ;)
Doszłam do wniosku , że jak na razie nic nie przebije Vampirelii stylizacyjnie ;)

A i chwilowo wygrał Basaak, którego przejęłam od Koleżanki- szybka akcja, bez czekania w nieskończoność xD

Kto z Forumowiczów posiada Grace proszę o podzielenie się opinią ;)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Vampirka i Chinka jak do tej pory najmniej mi się podobają. Vampirka ma piękne włosy i ubranko, ale makijaż mnie odrzuca.

Awatar użytkownika
Pikulina
Kontakt:

Post autor: Pikulina »

BTW ciekawa jestem do kogo trafią Grace ;) dwie już poszły ;)[/quote]

Witajcie :) jedną z nich kupiłam ja :)
jestem tu nowa, właściwie świeżynka :) śledzę forum od niedługoego czasu i właśnie tutaj !!! zwariowałam na temat lalek ... jak zobaczyłam Grace Tangkou totalnie na nią zachorowałam ... i własnie dziś do mnie przyszła :) jest przepiękna !!! ... pomijam fakt, że dostałam paczkę, która została otwarta i lalka nie była kompletan (nie było w niej parasolki :( ) ale w tej sprawie napisałam wiadomość do sprzedającego .. będę czekała co odpowie ... jak będe miała chwilę i trochę ochłonę wrzucę parę fotografi i dam znać jak problem został rozwiązany ... czy ktoś z Was miał takie doświadczenia wcześniej? czy tylko moja lalka ma od samego początku ma takie przygody??

Pozdrawiam wszyskie zwariowane kolekcjonerki :)
Inez

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Inezka witaj w gronie tangkoumaniaków! Do mnie właśnie dziś przyszła moja druga Tang Doll - Loli!
(oto ona http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6235_n.jpg) Jakieś pomysły na imię?

PS. Pochwal się Grace!

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Witaj Inez!

Mam nadzieję ,ze problem z parasolką szybko się roziąże i lalka odzyska zgubę.
Moje lalki na szczęście były kompletne, choć niestety pojawiają się informacje o wpadkach z Tangkou ;(

Pokazuj swoją laluchę- jestem bardzo ciekawa zdjęć Grace.

Mobe - gratki! Loli to śliczna lalka!
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Hongse
Kontakt:

Dziewczyny, gratuluje zakupów ;) sama zastanawiam się nad drugą Tangkou ale nie wiem jeszcze którą wybrać :D
Inez koniecznie pochwal się Grace ;) Jestem bardzo ciekawa jak wygląda na innych zdjęciach niż tych od producenta ;)

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Ja mam chęć jeszcze na Aussie, taką, jak Twoja Bulma. Podoba mi się Audrey, ale nie wiem jak z jej włoskami.

Awatar użytkownika
Hongse
Kontakt:

no właśnie z Audrey jest ten problem że może mieć tylko związane włosy bo na środku głowy ma łysy placek - szkoda
u Aussie denerwowała mnie jedynie jakoś jej wiga, ale całe szczęście mam to już z głowy ;)

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

W rosyjskiej "Kukłopedii" znalazłam informację, że na Tangkou pasują ubrania Kurhn/Sonya, mogą też pasować ciuszki Momoko, Blythe, Barbie i Liv. Nadają się dla nich buty Juku Couture, Liv, botki i buty do kostek Obitsu, w niektórych przypadkach - Moxie Girlz.
Był też link do tutorialu, jak rozebrać głowę i mechanizm oczny:
http://tangkoudolls.blogspot.com/2011/1 ... ation.html
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Moja Lucy ma jedną sukienkę od Barbie i ogólnie pasuje, ale ramiączką ciut za długie. A czy ciuszki blajtów nie byłyby za krótkie na Tangkou? Jest tyle pięknych sukieneczek dla Blythe na ebayu.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

mobe pisze:Moja Lucy ma jedną sukienkę od Barbie i ogólnie pasuje, ale ramiączką ciut za długie. A czy ciuszki blajtów nie byłyby za krótkie na Tangkou? Jest tyle pięknych sukieneczek dla Blythe na ebayu.
http://www.toyboxphilosopher.com/2012/0 ... -loli.html - tutaj Tangkou nosi ubranie Blythe.

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Ciut za krótkie, ale można by coś poradzić na to

Awatar użytkownika
Pikulina
Kontakt:

Post autor: Pikulina »

Witajcie :)
na poczatku napiszę, ze jeszcze nie zrobiłam zdjeć mojej Tangkou, choć wiem, że mnie prosiłyście ... akurat na złość padły mi akumulatorki :( ale zaraz wsadzę je do kontaktu i mam nadzieję, na dniach wrzucić parę fotografii ... ( jak się połapię jak to zrobić... ale chyba sobie poradzę :)
Co do przygód mojej lali ... wczoraj do mnie dotarła po wielu perypetiach ... kurier zaminił paczki .. przesyłkę odbierał kolega wiec nie wiedział czego się spodziewać i przyjął paczkę i tak stała na mój powrót do domu ...
Jak zobaczyłam paczkę oczy mi zaświeciły :) z trudem powstrzymywałam się, zeby nie porwać paczki na kawałki ... i dobrze zrobiłam, bo dostawszy się do środka znalazłam zawinięty w folię bąbelkową ... TWARDY DYSK !!! ... byłam w szoku ... na szczęście mój kolega opanował sytuację i wykonał parę telefonów i kurier zjawił się z prawidłową paczką :)
I tu wydawać by się mogło, że wszystko jest w porządku, ale po rozpakowaniu paczki okazało się że brakuje parasolki ... napisłam więc do sprzedającego ... dziś dostałam odpowiedź, że lalka jest kompletna!!! i że producent niestety popelnił błąd ... na rysunku bowiem Grace jest narysowana z parasolką, na zdjeciu również, ale w żadnym pudełku jej nie ma :(
Sprzedajacy mi odpisał, że producent przesłał mu listę z zawartością paczki i parasolki tam nie było.
Uprzedziłam go tylko, żeby umiescił zapis o braku parasolki w aukcji, bo może do niego spłynąć wiele zapytań w tej kwesti ... a po co mamy być niezadowolone, prawda?? Piszę o tym fakcie, zeby nikt więcej nie był rozczarowany brakiem tego elementu w paczce jeżeli zdecyduje sie na zakup Grace.
Muszę przyznać, że pobyt Tangkou w moim domu, zaczał się bardzo burzliwie i z emocjami :)

ODPOWIEDZ