My Scene- my love ;)

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Re: My Scene- my love ;)

Post autor: Lacrima »

Grażyna pisze:Wiki mówi, że z Mexico City ;) Swoją drogą zawsze mnie śmieszyło dorabianie jakiś życiorysów do lalek.
A to może być, to do Kaliforni się Barbie przeprowadziła. A ja lubię lalki z życiorysami. Oczywiście robienie jakis telenowel, jak z tymi przeprowadzkami to tragedia, ale takie MH bez tych filmików (początkowych, bo te ostatnie dużo straciły... Cleo mówiąca "O mój Ra!" jest epicka :) ) duzo by straciły z charakteru.
Grażyna pisze:Nię zawsze bardzo lubiłam, nie uważałam jej za solarę, tylko metyskę, o ciemniejszym odcieniu skóry. Uwielbiam jej koniakowe włosy :D
Nie mówię, że nie lubię. Przeciwnie, żałuję że wyszło tak mało, ale powód jej dodania był dośc oczywisty. W końcu nie ma aż tak ciemnej skóry jak Westley. Fakt faktem Kennedy w solarowatości to przebić się nie da...
Grażyna pisze:A tego nie mogę Mattelowi darować. Mam Jai, którą bardzo lubię, jest śliczna, i po prostu nie mogę zrozumieć, czemu była wydana tylko raz? W końcu mold ten sam, co u innych dziewczyn, ciałko standardowe, nic tylko odlewać i sprzedawać. Czyżby ciemny barwnik podwyższał koszty? (pytanie ironiczne) Polityka Mattela jest dla mnie zagadką :(
Bo spotkały ja na wakacjach na Jamajce i ona tam została, fabułowo logiczne. Gorzej, że mogli zwyczajnie dożucic do ekipy jakąć przyzwoitą AA (najlepiej dwie), bo Westly to mulatka co najwyżej, a wzięcie by miała napewno! Kenzie jakoś dopchnęli na te 4 serie. Ot.. logika Mattela..
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Lacrima pisze: Bo spotkały ja na wakacjach na Jamajce i ona tam została, fabułowo logiczne. Gorzej, że mogli zwyczajnie dożucic do ekipy jakąć przyzwoitą AA (najlepiej dwie), bo Westly to mulatka co najwyżej, a wzięcie by miała napewno! Kenzie jakoś dopchnęli na te 4 serie. Ot.. logika Mattela..
No właśnie! Jai mogła zostać na Jamajce, ale powinni dodać do linii ciemnoskórą lalkę (tak jak dodali Nię).

Właśnie, jestem laikiem w tej kwestii, i moje pytania mogą się wydać głupie, komuś, kto wszystko wie :zawstydzony: Czy był jakiś powód, że Kenzie została "skasowana"? Wyjechała? Pokłóciła się z paczką? Nie widzę sensu w wywaleniu jej z linii - w końcu piegowate rudzielce są zawsze fajne, na pewno miałaby wzięcie.

Czy zostało wyjaśnione zamienienie Nolee na Delancey?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Hm.. Kenzie zawsze była taka drugoplanowa, wiekszość jej wydań to były "exclusive", nie spotkałam się z informacja o przyczynie odejscia, może poprostu tylko pare razy się spotkały i tyle...?
Nolee była dużo dłużej dostępna w USA niz w EU i występowała w strojach Westley, ale czemu nagle przywrócili na jej miejsce Delancey też nie mam pojęcia...
Za Mattelem nie nadąrzysz, tylko zgłupiec można 0.o
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

Czekoladowej Jay będę szukać bo śliczna. Westley się chyba jako jedyna pojawiła we wszystttkich seriach czy się mylę? A która to wasza faworytka?

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Zadna się nie pojawiła we wszystkich seriach :)
Faworytka.... Nie mam, wszystkich bardzo lubię, trzeba tylko odpowoednio ubrac :)

Awatar użytkownika
Alulu
Kontakt:

Post autor: Alulu »

Chyba najczęściej w seriach występowała Chelsea, bo Westley zniknęła w końcowych, kiedy przeważnie wychodziły po 3-Kennedy, Chelsea i Nia. Faworytkę ciężko wybrać ;) Kenzie, blond Delancey Chelsea... :) Chociaż Kennedy z Fashion Boutique też jest zjawiskowa... :mysli:

Awatar użytkownika
Majulika
Kontakt:

Post autor: Majulika »

Jeszcze przed świętami 2011 oglądałam w Auchan przecenioną całą serię Snow Glam - ale nie zbierałam wtedy lalek i stwierdziłam że są za ładne do rozniesinia przed pięciolatkę :mur: a teraz już ani śladu :beczy:

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

ja scenki lubie, ale na jedną Sercie zachorowałe i postanowiłem sobie uzbierać całość bez dwóch, które kompletnie są mi obojętne.
Przerzuciłem je tez na inne ciałka, bo taka seria na to zasługuje :D
http://1.bp.blogspot.com/-AabuPkjihmc/U ... C09195.JPG
Ciuszki po cześci nie kompletne ale i tak je uwielbiam :D

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

@dollbby Moim zdaniem Golden Bling też mają przyjemne pyszczki.

A ja kupiłam ostatnio Westley Pop Divę z myślą o ciałku (kosztowała 15 złotych, grzechem byłoby nie kupować) ale się bardzo rozczarowałam. Lalka śliczna, ale jest tak blada, że pojęcie przechodzi. Westley z serii Golden Bling i Wrotkarki mają zupełnie inny kolor.
Szkoda, bo moja Kida z Atlantydy poczeka sobie na ciałko dłużej, niż myślałam :(
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Do Scenek wzdychałam krótko jak tylko pojawiły się u nas w sklepach pierwsze serie, teraz są mi raczej obojętne. Ale, nie wiedzieć czemu,"bicze" z Roller Girls wyjątkowo przypadły mi do gustu - wpadły mi w oko jak zobaczyłam kiedyś jedną na blogu Privace, a teraz do nich "dojrzałam" ;) Szczególnie spodobała mi się zielonooka Chelsea.
Tak więc, jakby ktoś coś wiedział na ten temat, to proszę o cynk - mogą być same łepetynki, byle makijaż był w dobrym stanie. Mam zamiar przełożyć je na ciałka Fashionistek, tak jak zrobił to Dollbby :]
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Mangalarga pisze:Do Scenek wzdychałam krótko jak tylko pojawiły się u nas w sklepach pierwsze serie, teraz są mi raczej obojętne. Ale, nie wiedzieć czemu,"bicze" z Roller Girls wyjątkowo przypadły mi do gustu - wpadły mi w oko jak zobaczyłam kiedyś jedną na blogu Privace, a teraz do nich "dojrzałam" ;) Szczególnie spodobała mi się zielonooka Chelsea.
Tak więc, jakby ktoś coś wiedział na ten temat, to proszę o cynk - mogą być same łepetynki, byle makijaż był w dobrym stanie. Mam zamiar przełożyć je na ciałka Fashionistek, tak jak zrobił to Dollbby :]
Tablica może być? http://tablica.pl/oferta/lalki-myscene- ... 53811;r:;s:

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

A jak się tam kupuje? Trzeba się rejestrować? Bo ja się w tym nie orientuję :P

EDIT: Ok, chyba już wiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Mangalarga pisze:A jak się tam kupuje? Trzeba się rejestrować? Bo ja się w tym nie orientuję :P
Kiedyś się zarejestrowałam, ale zadać pytanie możesz podając chyba tylko email. Powodzenia!

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Właśnie wysłałam maila z pytaniami, pozostaje czekać na odpowiedź :)
Obrazek

ODPOWIEDZ