Hearts for Hearts girls

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Hearts for Hearts girls

Post autor: Amelia »

Dla mnie osobiście te laleczki są urocze. Są wysokości 34 cm - ciut wyższe niż Paola Reina, ale oprócz butów ubranka paolowatych na nie pasują idealnie. Moja córcia ma jedną- Consuelo. Włosy IDEALNE w dotyku, jedwabiste, idealnie się układają. Niezbyt gęsto rotowane ale przez to np. zapleciony warkocz ma idealną grubość. Oczy szklane. Stoi samodzielnie. Ciałko ok. 10 letniej dziewczynki Trochę drogie ale chciałabym mieć wszystkie. Szkoda, że w Polsce niedostępne.Ta dla córci przyszła z Hongkongu ( kupowałam przez Ebaya- taniej było z Hongkongu bo darmowa wysyłka). Oto one : http://www.playmatestoys.com/uploads/br ... nd_613.jpg. I link do strony : http://www.playmatestoys.com/brands/hea ... rts-girls/. Może moja córcia dostanie od Mikołaja Dell. Przydało by się towarzystwo dla Consuelo :D

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Hearts for Hearts girls

Post autor: Mono »

Podoba mi się Consuelo, Tipi a najbardziej Rahel <3 Słodkie są :serducho:
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
elianka
Kontakt:

Post autor: elianka »

Piękne są, z pyszczków troszkę do BFC inc. podobne ;)
Nie jestem dziwna. Jestem po prostu z edycji limitowanej.

Mój lalkowy blog

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Except for her sister, Mehri, she has lost all of her family in the war. They live in a house with no roof and spend much of their time feeling hungry and afraid.
Ja wiem wszystko... ja rozumiem... Ale to jest kurna creepy...

"Córus, to jest lalka dla ciebie. Jej rodziców rozwaliły bomby, a ona sama przez większość czasu chodzi głodna i boi się ją też zabiją.
Bawcie się dobrze."

Co nie zmienia faktu, że te lalki są piękne i nawet ja byłabym szczęśliwa mając jedną.
Mają hipnotyzujące oczy :serducho:

Awatar użytkownika
MIKI lalkabarbie
Kontakt:

Post autor: MIKI lalkabarbie »

Czemu taka różnica w cenie? Dwie lalki po 9,99 a pozostałe prawie 30? :bezradny:
A może jakieś zbiorowe zakupy zorganizujemy? :D
Pozdrawiam
MIKI

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

MIKI, po 9,99 to są ubranka :]
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
MIKI lalkabarbie
Kontakt:

Post autor: MIKI lalkabarbie »

ahaaaaaaaaaaaaaaa
ślepemu to i nawet okulary nie pomogą :facepalm:
Pozdrawiam
MIKI

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Te lalki są naprawdę śliczne. Jakoś teraz tak nie lubię takich "lalkowatych" lalek o ciałach dziewczynek, ale te naprawdę przypadły mi do gustu. Były ostatnio zrecenzowane na The Toy Box Philosopher i aż się zdziwiłam, że tak mi się spodobały. Piękne oczy. Będąc mała na pewno bym oszalała ze szczęścia, gdybym taką dostała. Musisz kiedyś koniecznie pokazać swoje. No i Consuelo nie może mieszkać sama! :)

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Rudy Królik pisze:
Except for her sister, Mehri, she has lost all of her family in the war. They live in a house with no roof and spend much of their time feeling hungry and afraid.
Ja wiem wszystko... ja rozumiem... Ale to jest kurna creepy...

"Córus, to jest lalka dla ciebie. Jej rodziców rozwaliły bomby, a ona sama przez większość czasu chodzi głodna i boi się ją też zabiją.
Bawcie się dobrze."

Co nie zmienia faktu, że te lalki są piękne i nawet ja byłabym szczęśliwa mając jedną.
Mają hipnotyzujące oczy :serducho:
Kochany Króliku.
Część zysku z tych lalek jest przeznaczona na pomoc dzieciom z różnych krajów. Dlatego nazywają się Hearts for Hearts ( serca dla serc). Każda lalka była wzorowana na konkretnej dziewczynce z danego regionu świata. A że różny jest los dzieci na świecie to wiemy. Lalki te zostały wyprodukowane z myślą aby inne dzieci zrozumiały, że nie wszyscy mają tak samo w życiu. Taka forma edukacji uwrażliwiająca dzieci na los innych dzieci Co do Sholi, która pochodzi z Afganistanu, to rzeczywiście tekst jest smutny ale może chodziło o to aby dziewczynki bawiąc się lalką dały jej dużo czułości i miłości jakby była tą prawdziwą dziewczynką z Afganistanu.
A te lale rzeczywiście mają duszę . Jak się patrzy w ich oczy ma się wrażenie,
że są żywe. Naprawdę fajna technika wykonania.

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Bardzo podobają mi się ubranka lalek, szczególnie wyżej wymienionych z Afganistanu i Białorusi, oraz Indianki. Te hafty mnie zachwycają! Widać bardzo dużą dbałość o detale, bardzo żałuje, że nie te ubranka nie pasowałyby na Barbie :/

Indianka jest za bardzo poprawna politycznie, widać, ze to amerykańskie lalki. Gdyby chcieli uczynić jej życie równie naturalnym jak np dziewczynki z Afganistanu czy Białorusi to powinna być wychowywana przez babkę, mieć nieznanego ojca, prawdopodobnie pijaka, i matkę która żyłaby z jakimś facetem, na foodstamps, gdzieś na obrzeżach rezerwatu/ w małym miasteczku.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Fajne lalki, naprawdę ładne, ale te całe "realistyczne tło"... Nie, po prostu nie. Dajmy lalkom być po prostu zabawkami, po co ta cała filozofia?

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Daga pisze:Fajne lalki, naprawdę ładne, ale te całe "realistyczne tło"... Nie, po prostu nie. Dajmy lalkom być po prostu zabawkami, po co ta cała filozofia?
Kochana Dago!
Ta cała otoczka ma wg producentów przyciągnąć klientów. Chodzi o to by lalki różniły się od innych. I po to ta cała filozofia. O ile jest to skuteczne to inna sprawa ale Amerykanie mają swoją własną specyfikę myślenia :D .Jak widać aż 3 lalki wzorowane są na Amerykanki ( Dell, Lauryce i Mosi- indianka ale też z Ameryki Połnocnej). Nie ma to jak promocja własnego kraju :D . Mi się lalki podobają dla samych lalek i myślę, że dzieciom tez. Tak naprawdę to chciałabym jeszcze Tipi i Lauryce, Mosi, Rahel; i Dell. Niestety z oczywistych względów pozostaje to jedynie marzeniem. Pozdrawiam cieplutko

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Śliczne są te lalki, przypominają mi trochę moje lalki z dzieciństwa, choć niektóre z nich są o wiele bardziej egzotyczne. Generalnie nie lubię "dzieciowych" lalek, ale kilka z tych bardzo bym chciała mieć.......ewentualnie wszystkie :slinka: . Najbardziej podobają mi się Consuelo, Tipi i Mosi, ale nie pogardziłabym żadną z całej reszty. One mają w sobie coś takiego....nie wiem jak to ująć.... to są faktycznie takie lalki do kochania.
Ach, trudno oprzeć się miłości i wspomnieniom z dzieciństwa...właśnie zamówiłam Tipi bo ją chcę kochać najbardziej :zakochany:
Zaraz zmienię sobie awatar dla uczczenia tego faktu...
Wiem, wiem już mnie kompletnie porąbało :impra: :face:

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Pasjonaci lalek tak mają. Te laleczki rzeczywiście są tak słodkie na jakie wyglądają. Gratuluje zakupu!!!

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Dzięki, chyba kupiłam u tego samego sprzedawcy co Ty :] . A jak tylko to uczyniłam, to spadły ceny na FLTE :wrr:
W każdym razie jak będziesz planowała zakup kolejnej lalki, to warto zaglądać też tutaj: http://www.flte.pl/searchProduct.php?ke ... group=Toys
Ceny wprawdzie zmieniają się dość dynamicznie, ale wieczorami często spadają ;)

ODPOWIEDZ