Nowości ze świata BJD

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Re: Nowości ze świata BJD

Post autor: Only NM »

To kontrowersyjne co napiszę ale mnie te fairylandy nie wzruszają - wieje tu nudą. Koronki króliczki, i "pirat" bez charakteru. Jedyną fairylandową panna była Marcia - ta lalkę mogłabym mieć spokojnie w ich makijażu, moim zdaniem to najbardziej charakterna laka z fairylandu.
Nowości
Bambicrony i ich słodka jak lodowy cukierek Mae
Obrazek
Nowe ale już wyprzedane śliczności od Lilly Cat
Obrazek
Nie wiem co pociąga mnie w tych lalkach, ale to ciałko jest urocze :) Zwykle nie gustuję w takich szparagach.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Only NM pisze:Nie wiem co pociąga mnie w tych lalkach, ale to ciałko jest urocze :) Zwykle nie gustuję w takich szparagach.
Pewnie to, że nie są takie oczywiste, jak większość lalek dostępnych na rynku.

Od Fairyland ukradłabym z chęcią większość strojów. Lalki ma ta firma piękne, tylko makijaże bardzo "słodkie" i mało wyraziste. Zmiana make-upu i po sprawie - z cukierka od razu robi się wredna zaraza :)
Właściwie to chyba makijaże są głównym powodem dla którego mam problemy z akceptacją sporej części BJDków - kiedy producent funduje lalce tonę różu, słodkie pastelowe cienie na powieki i rzęsy jak u sarny to od razu robi się ona mało ciekawa. A jeśli jeszcze odziać ją w koronki - ała! - wtedy po prostu boli.
Obrazek

Awatar użytkownika
tamakara
Kontakt:

Post autor: tamakara »

O Zgredzie, a ja właśnie to w tych lalkach kocham. Im bardziej koronkowo zwiewne cukiereczki, tym lepiej :D Tytan z poprzedniej strony sprawił, że nie przełknę kolacji... O twarzy "szparaga" już nawet nie wspomnę :(

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Hahaha, w pełni rozumiem. Ale to dobrze, bo brzydali będzie więcej dla mnie i osób nimi zainteresowanych. Mogę też obiecać, że nigdy nie podkupię Ci lalki, bo po prostu nasze zainteresowania idą innymi drogami :)
Tu drobne sprostowanie: wszystkie pokazane wyżej lalki uważam za piękne, szczęka mi opada, kiedy patrzę na szczegóły ich wykonania, stroje, makijaże i dodatki. Gdybym zobaczyła je na żywo, to miałabym problem, żeby je z rak wypuścić. Tyle że do domu bym ich nie zabrała, bo nie wiedziałabym co z nimi dalej robić.
Dobrze, że mamy takie zróżnicowanie w wątku, bo inaczej zostałby zdominowany przez "brzydalińskich" i stałby się jednowymiarowy.
Obrazek

Awatar użytkownika
tamakara
Kontakt:

Aj aj, no wiadomo. Co do wykonania, makijażu i innych, to ja również jestem pod wrażaniem. Ale kwestie techniczne niekoniecznie idą w parze z kwestią (indywidualnej) estetyki. Zresztą, nie krytykuję niczyjego gustu, bo jakie mam do tego prawo? Tak tylko dzielę się opinią i trochę przerażeniem, po naprawdę zrobiłam wielkie oczy widząc pana mięśniaka z cycem :D

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

tamakara pisze:Aj aj, no wiadomo. Co do wykonania, makijażu i innych, to ja również jestem pod wrażaniem. Ale kwestie techniczne niekoniecznie idą w parze z kwestią (indywidualnej) estetyki. Zresztą, nie krytykuję niczyjego gustu, bo jakie mam do tego prawo? Tak tylko dzielę się opinią i trochę przerażeniem, po naprawdę zrobiłam wielkie oczy widząc pana mięśniaka z cycem :D
Ja też! No taki biust to nie u każdej kobity się zdarza, ale żeby u chłopa? Może dolne części jakoś to rekompensują :facepalm: (ale głupoty wypisuję, jejku).
Tak naprawdę, gdybym miała okazję takiego malutkiego słodyczka, przybranego w koronki zdobyć, jako uzupełnienie męskiej kolekcji, to pewnie bym z radości szalała jak głupia. Przyjrzałąm się dokładnie tym małym laleczkom z postu Ili - wow!, jak one są starannie opracowane! Każdy szczegół idealnie dobrany - sceneria na tle której te laleczki są fotografowane, strój współgrający z twarzyczkami, nawet tęczówki oczu są magiczne. Taka dbałość o jakość - że to żniesamowite.

Aby jednak przełamać nieco kolorystykę powyższych zestawów, wrzucę link do najnowszego teasera od dollshe:
http://dollshecraft.com/shop/step1.php? ... 0805033033
Obrazek

Awatar użytkownika
tamakara
Kontakt:

Uuu wygląda bardzo 'cygańsko'. Heathcliff jak nic, strach się bać :P
Z tej firmy podoba mi się Hound, ma taką bishoneniastą buzię ;3 ale nie podoba mi się, że nie mogę nigdzie znaleźć wymiarów lalek.

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

No, no no...Ta firma ma świetne lalki, ale powinna dostać dożywotni zakaz malowania, i stylizowania ich - bo im nie wychodzi! Myślę że w tej twarzyczce jest potencjał :)
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Only NM pisze:No, no no...Ta firma ma świetne lalki, ale powinna dostać dożywotni zakaz malowania, i stylizowania ich - bo im nie wychodzi! Myślę że w tej twarzyczce jest potencjał :)
Haha, zgadzam się w 80%, bo mała część pomalowanych i wystylizowanych lalek mi się podoba. Największe zastrzeżenia mam do największych, które przypominają mi trochę łóżkowe divy, ciut już sterane życiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

IOS wypuścił Leviego z Attack on titan.
Levi
Zdjęcia nie zapodam, bo piszę na tablecie a to dla mnie jeszcze nieokiełznana bestia.
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Dollshe wypuściło nowego chłopaka. Na początku mi się nie podobał, wydawał się nijaki. Ale po dokładniejszemu przyjrzeniu się wpadłam po uszy - bo ten lalek jest piękny, ale jego uroda kryje się pod kiepskim makijażem. Inny make-up uczyni cuda, bo Venitu ma niesamowicie regularną twarz. Wysokie kości policzkowe, bardzo zgrabny nos, pięknie wykrojone oczy - po prostu klasyka klasyki. Jak ja mogłam tego nie zauważyć?
A tu link do strony: http://dollshecraft.com/shop/step1.php? ... 0806012645
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Rzeczywiście ciekawy, naprawdę interesująca twarz...ale to jednak chłopak, a ja trochę za stara jestem. Są jacyś fajni panowie w świecie bjd? :)

(Nie przepadam za lokami u lalków, ale on ma fryzurę jak scenkowy Bryant, weee!)
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Och, i to ilu! Ja choruję na tego brzydala: http://doll-granado.com/andrew_dark
Obrazek

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Ciałko ładne, ale lalek jakiś taki wymęczony i wczorajszy. I wychudzony. Nie odmówię mu charakteru, bo to interesujący mężczyzna, ale tego...nie mój typ :)
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

Venitu z Dollshe jak na moje oko jest ok ... całkiem przyjemna ta buźka ... klata, barki dłonie są ok jak dla mnie .. nie co mnie denerwują kostki/stopy ..dziwnie troszkę to wygląda ^^ ale ogólnie pan lalek na plus:)

ODPOWIEDZ